Sporo fotek mi zostało, ale muszę zająć się sprawami szkolnymi...
Jak znajdę czas, wkleję hurtem czerwiec.
I tak mam tyły. Na forum już róże, u mnie nadal rododendrony
Ostatni i najładniejszy:
rododendron american beauty
Gałązki kładą się pod ciężarem kwiatów ...
Bardzo ładne zdjęcie. Białego tamaryszka też widzę po raz pierwszy. Nawet nie wiedziałam że taki jest. I masz fajnego kielichowca, dużo ciekawych roślinek masz.
Nie można przejść obojętnie obok czerwcowych kolorów. Stipa, krwawnik, jeżówka i duuużo więcej. Najlepsze są unoszące się zapachy. Dzisiaj zajęło nam z 20 minut szukanie pięknego zapachu, który unosił się gdzieś w okolicy leżaków...wszystko przewąchane .. i okazało się, że maleńka Pastella jest tego przyczyną..coś pięknego.
Jolu, u mnie też przymiotno w pączkach. Ma zwisające łebki, ale to naturalne. Jak kwiatki się otworzą, łebki podniesie.
Ewa rok temu myślała, że ono więdnie i namiętnie je podlewała...
Fotka z zeszłego roku - 10 czerwca.
Teraz jeszcze w pączkach ...
Ale w tym miejscu już go nie mam ... Szpaler rośnie na bylinowej, tylko tam kocimiętka pożera wszystko. Ciekawa jestem, czy się przebije.
Skończyłam żwirową obwódkę. Trochę to trwało. Narzekałam na brak żwirku.
Dojście do wody
trochę brakuje, ale u nas zamawia się luzem. Zamówię latem i rozłożę w brakujące miejsca ...
Ja zaglądam ,u mnie też się zagęszcza ,aż eM ,stwierdził na temat skarpy ale busz ,a jeszcze w tamtym roku marudził ,że chyba trzeba będzie coś dosadzić ,bo słabo przyrastają te rośliny .
Kolor donic śliczny.