Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Typografia ogrodu 15:25, 10 lip 2016

Do góry
Bardzo lubię Twoją konsekwencje w ogrodzie i z zadrością patrze na limki moje nawet pąków jeszcze nie mają. Jutro prawdopodobnie przyjdzie Ci robota
Mój ogród pod górkę... 15:20, 10 lip 2016

Do góry
Przyszedłem w sprawach technicznych, a tu taki pokaz, oj paczałki mam nacieszone, że hej
O mało bym zapomniał po co przylazłem mógłbym prosić o jakieś informacje nt. sprzętu którym podgrzewacie wodę w basenie i czy jest skuteczny bo czekanie 3 upalnych dni za każdym razem by woda spełniała moje wymagania to czasem za dużo Oczywiście może być na pw
Do raju daleko - u Ewy 15:16, 10 lip 2016

Do góry
Oczywiście zapraszam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:06, 10 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Julka już ja temat kranika wzmocnie, chyba pójdzie szantażem
W zeszłym roku usunąłem kwiatostany i teraz też bo powinien wypuścić kwiaty ponownie, dzisiaj już resztki koloru na nim było, więc usunę, kusi mnie zostawić jeden kwiatostan na nasiona, chociaż wątpię w sukces, ale warto spróbować

Myślisz, że szans nie ma na to by wzeszły?...ja muszę chyba tak zrobić, samej mi się w sianie nie chce bawić, ale mam znajomego w pracy, który się bawi w ogrodnictwo może jego namówię, ale na chwilę obecną zetnę, bo u mnie kolor na nich też się kończy.
Do raju daleko - u Ewy 13:18, 10 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Super zakupy, oj poszalałoby się tak bez opamiętania Jeżówka to Butterfly Kiesses

Jak ja lubię takie śliczne nazwy Dzięki Łukasz
Odezwę się do Ciebie jak będę znała bliżej plany urlopowe, bo wybieramy się na kilka dni do Częstochowy i przy okazji chciałabym obejrzeć Twój ogród Zaprosisz?
Rododendronowy ogród II. 09:18, 10 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ula na pierwszym zdjeciu sa liliowce , nie lilie. Jesli chcesz to Ci wyślę.Nazywaja sie Halina.Te róze ze zdjecia to pashmina nie Edenka ale kwiat podobny. Pashmina nie rosnie wysoka a Edenek mam 5. Gdy miałam jedna wyrosła na 2m i pięknie kwitła , nie marzła w zimę wiec postanowiłam dokupic i od razu w pierwszą zimę ta stara zmarzła choc nie całkiem a nowe jak dotąd nie sa wysokie mimo ze sa u mnie trzeci rok. Trzy mają po około 1,30m a dwie są tak niskie jak te Pashminy, a Pashminy były sadzone w tym roku juz całkiem zaawansowana wiosną.

Dziś wróciłam do tego postu wyobraź sobie że wczoraj w szkółce kupiłam liliowca jednego, chyba jaśniejszy cytrynowy dla próby czy się u mnie będzie rozrastał. To będę pamiętać o tych liliowcach

A właśnie zastanawiam się czy nie kupić Pashminy w luki przed moje róże, bo narazie stanęło na bukszpanach i rozplenicach. Śliczna jest ale mam dylematy, bo ja ciągle wszystkiego potrzebuję w dużej ilościMoże z innej strony dam pod Eden Rose z lawendą
Do raju daleko - u Ewy 00:09, 10 lip 2016

Do góry
Super zakupy, oj poszalałoby się tak bez opamiętania Jeżówka to Butterfly Kiesses
Ogród do odświeżenia 21:45, 08 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Julcia stipa w różach cudnie wyglądaLuki miał w zeszłym sezonie,bajkaCmokam

tylko moja stipa coś nie chce szaleć u mnie, muszę sadzonek nowych poszukać
Ogród do odświeżenia 20:27, 08 lip 2016

Do góry
Julcia stipa w różach cudnie wyglądaLuki miał w zeszłym sezonie,bajkaCmokam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:25, 08 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Trudno mi powiedzieć, gdyby to była zgorzel pędu to padłaby cała żurawka na raz, u mnie też czasem takie słabe się robiły i słabo później z nimi było, ale nie wiem co było przyczyną niestety

Szkoda, ale może im przejdzie. A jak nie to się wymieni.

anabuko1 napisał(a)
Green Spice i ja mam i jestem z niej zadowolona.Jak też i z kilku innych
a może tą różową słońce przypaliło ???

Nie, nie ma opcji że słonce je przypaliło. Nie wiem co to.... no nic, najwyżej padną. Wtedy może dokupię jakiś innych bezproblemowych.

A które rosną podobnie do green spice? tylko bardziej w kolorze czerwieni/pomaranczy?
Ogród do odnowy 18:50, 08 lip 2016

Do góry
Luki 250m to szmat trawy.

Tak niestety trawnik jest bardzo kosztowny i wymaga ciągłej pracy

Nad starym nie płaczę ale chwastnica w świeżo założonym mnie wkurza
Morze woni i kolorów... 15:30, 08 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Straciłem w tym roku po zimie kilka bardzo cennych odmian, do tego narobiłem się przy nich ogromnie bo całą rabatę musiałem przygotować od nowa i prawie 50 przesadzić przez co ucierpiały i kwitną przez to słabiej, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że chociaż nie wiem jak bym chciał nie mam już miejsca na ani jednego liliowca Takie to mam na nie żale, a ten ostatni najgorszy

Zaskoczyłeś mnie, że straciłeś liliowce po zimie. Moim jeszcze nigdy nic nie zaszkodziło. Sądziłam, że to bardzo wytrzymałe kwiaty.
Moje też przesadzałam. Prawie wszystkie
Ogród do odnowy 14:53, 08 lip 2016

Do góry
Trawnika mam 250 metrów, więc dużo tego nie ma, ale już coraz lepiej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:35, 08 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mogłaś tego lenia nie gonić na północ bo jakoś dziwnie wczoraj mnie dopadł

przegoń dalej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:27, 08 lip 2016

Do góry
Mogłaś tego lenia nie gonić na północ bo jakoś dziwnie wczoraj mnie dopadł
Biało różowy ogród za płotem. 10:08, 08 lip 2016

Do góry
Ewelino cieszę się bardzo, że ktoś potrafi docenić Na zdjęciach jeszcze średnio to wygląda bo rośliny malutkie, do tego brak tła, a na te ze 3 lata minimum będzie trzeba poczekać, ale na żywo ja jestem zadowolony z nasadzeń na rabatch, jak się rozrośnie to będzie super

Kamilo i Kamilo proszę i dziękuję bardzo, w końcu ja to od Leonka zgapiłem

Aniu u mnie te hortki też lichutkie, ale potrzebują czasu by dobrze się zakorzenić, a w przyszłym roku będą miały już grube pędy. Cieszę się, że wszystko żyje.
U Nikity mnie nie będzie jak i na hemeromanii w Wojsławicach na którą wybieram się już 3 rok, ale nie mogę sobie na tyle pozwolić w obecnej chwili

Poli widzisz za dobrze wszystko u Ciebie rośnie może mocne przycięcie hortensji by poprawiło sprawę w przyszłym roku, chociaż jak patrzę na moje limki to też czosnki miały by trudno się przebić Dziękuję

Violu oj młodziak i widać to na każdym kroku, ale czas, czas, czas i będzie super już w przyzłym roku będzie o wiele ładniej

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:00, 08 lip 2016

Do góry
Trudno mi powiedzieć, gdyby to była zgorzel pędu to padłaby cała żurawka na raz, u mnie też czasem takie słabe się robiły i słabo później z nimi było, ale nie wiem co było przyczyną niestety
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:58, 08 lip 2016

Do góry
Ewelino już zaglądam

Mirko dziękuję bardzo

Agnieszko teraz troszkę gorzej to wygląda po ścięciu szałwii przede wszystkim na żywo z bliska, bo na zdjęciach jeszcze jakoś się to ratuje, ale taki urok bylin i pogodzić się trzeba
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:56, 08 lip 2016

Do góry
Gosiu dziękuję za informacje, w sumie dobrze, że przez nasiona się nie da bo ja nie lubię nic wysiewać

Marto dziękuję bardzo

Alka lubie byliny, ale jednak troszkę z nimi jest roboty, ale coś za coś
Morze woni i kolorów... 09:38, 08 lip 2016

Do góry
Straciłem w tym roku po zimie kilka bardzo cennych odmian, do tego narobiłem się przy nich ogromnie bo całą rabatę musiałem przygotować od nowa i prawie 50 przesadzić przez co ucierpiały i kwitną przez to słabiej, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że chociaż nie wiem jak bym chciał nie mam już miejsca na ani jednego liliowca Takie to mam na nie żale, a ten ostatni najgorszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies