Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:09, 09 lip 2016

oliwka napisał(a)
ileż pieknych motyli !!!!!!!!!!!!!
cieszę się, że masz czas na podziwianie i fotografowanie

Bożenko mam jeszcze pytanie odnośnie róż. Moja new dawn złapała chyba rdzę, czy topsin może pomóc ?

Z tym czasem bywa różnie , na ogół trochę czasu potrzeba by zrobic zdjęcia zwierzetom z ogrodu a robota wtedy leży, trudno wiec ten czas znaleźc ale jak nie fotografowac takich ciekawych obiektów a chwasty w tym czasie i tak nie uciekna i poczekaja a nawet podrosna i łatwiej je wtedy wyrwac.
Jesli chodzi o róze to ja polecam Amistar , Brawo, Score choc przyznaję ze z braku czasu sama rzadko stosuję.Pozdrawiam Oliwko.
Bogdzia 21:11, 09 lip 2016

Urszulla napisał(a)
Miłego spotkania. Fajne rozważania o motylach, dla nich kupiłam budleję. Widać że kiedyś jeżówki też będę musiała

Spotkanie świetne, wesoło było nawet bardziej niz zwykle. Motyle najbardziej lubią te zwykłe jeżówki , odmianowe je juz tak nie interesuja.
Bogdzia 21:13, 09 lip 2016

Dorota123 napisał(a)
Motyle na roślinach wyglądają jak piękne broszki. U mnie od lat nie ma motyli, mimo, że posadziłam rośliny wabiące je.

Dorotko a moze brak u Ciebie roslin które lubią zjadac gąsienice motyli np pokrzywy , marchewki itp.Prawde mówiac sa one wazniejsze od budlei czy innych roslin na których widzimy ostatnie stadium motyla.
Madzenka 00:33, 10 lip 2016

Prawie zapomniałam o etymologi Twego avatarka
A zdjecia ze spotkania będą?
Kindzia 08:17, 10 lip 2016

Dlaczego kończysz spotkania??? Całe lato przed nami jeszcze...a pod koniec września Wojsławice? Miałam nadzieję na spotkanie tam właśnie...

Macham Bogdziu
Urszulla 09:18, 10 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Ula na pierwszym zdjeciu sa liliowce , nie lilie. Jesli chcesz to Ci wyślę.Nazywaja sie Halina.Te róze ze zdjecia to pashmina nie Edenka ale kwiat podobny. Pashmina nie rosnie wysoka a Edenek mam 5. Gdy miałam jedna wyrosła na 2m i pięknie kwitła , nie marzła w zimę wiec postanowiłam dokupic i od razu w pierwszą zimę ta stara zmarzła choc nie całkiem a nowe jak dotąd nie sa wysokie mimo ze sa u mnie trzeci rok. Trzy mają po około 1,30m a dwie są tak niskie jak te Pashminy, a Pashminy były sadzone w tym roku juz całkiem zaawansowana wiosną.

Dziś wróciłam do tego postu wyobraź sobie że wczoraj w szkółce kupiłam liliowca jednego, chyba jaśniejszy cytrynowy dla próby czy się u mnie będzie rozrastał. To będę pamiętać o tych liliowcach

A właśnie zastanawiam się czy nie kupić Pashminy w luki przed moje róże, bo narazie stanęło na bukszpanach i rozplenicach. Śliczna jest ale mam dylematy, bo ja ciągle wszystkiego potrzebuję w dużej ilościMoże z innej strony dam pod Eden Rose z lawendą
Mala_Mi 18:54, 10 lip 2016

Na cudne motylkowo sie załapałam

I dziś też stwierdziłam, że muszę odzyskać moje czerwone pysznogłówki, brakuje mi ich

Do Mariusza się uśmiechnę o zaszczepkę Na szczęście szybko rosną

Jak spotkanie ??
Krys 10:31, 11 lip 2016

Spotkanie super,dzieki Bożenko z......

Powiedz prosze czy i czym nawozisz teraz rodki?
Urszulla 11:32, 11 lip 2016

Oglądałam wczoraj w nocy migawki ze spotkania do tego świata kobiet bym dołączyła, musiało być wesołopozdrowionka zostawiam. Coś tam działam w ogrodzie mimo upału. Tyle że nie kopię a koszę
sylwia_slomc... 11:40, 11 lip 2016

A gdzie te migawki?