Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

gierczusia 20:14, 07 lip 2016

JulkAd napisał(a)

Ja moim różom towarzystwa szukam....w jednym miejscu mi wyszły przesadzone jeżówki, które w ubiegłym roku nie kwitły, a w tym roku "zonk" zamiast róziowych som poramańczowe ...zaś eksmisja

Odbuziowuję

Elu lenię się okrutnie, a ogród woła

Myślę, że gdziesik znajdziesz inspirację na towarzystwo różane.. a tradycyjna lawenda nie ??? u mnie w donicy tak jakoś wyszło i siedzę non stop i podziwiam
ale z tymi kolorami to masz rację , nieraz jest jakaś jazda dlatego wolę kupować z kwiatami rozwiniętymi..i dlatego nie kupiłam jeżówek jak było spotkanie w Pisarzowicach ..kwiatów nie było , to ja nie kupiła..teraz wszyscy maja jeżówki a jo ni mom
Ps..czasem trza się polenić ... nawet " łoookrutnie "
Ogród niech se powoła..najwyżej chrypki dostanie

Buziole
Kindzia 11:36, 08 lip 2016

Ale chciałabyś irysków? Często ktoś z zachodu na Śląsk kursuje, albo odwrotnie
JulkAd 20:12, 08 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Ale chciałabyś irysków? Często ktoś z zachodu na Śląsk kursuje, albo odwrotnie

Iryski kcem...ale które niższe rosną?, bo ja to nie fiem i ja raczej niższe chcę...dzięki za pamięć
JulkAd 20:18, 08 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Myślę, że gdziesik znajdziesz inspirację na towarzystwo różane.. a tradycyjna lawenda nie ??? u mnie w donicy tak jakoś wyszło i siedzę non stop i podziwiam
ale z tymi kolorami to masz rację , nieraz jest jakaś jazda dlatego wolę kupować z kwiatami rozwiniętymi..i dlatego nie kupiłam jeżówek jak było spotkanie w Pisarzowicach ..kwiatów nie było , to ja nie kupiła..teraz wszyscy maja jeżówki a jo ni mom
Ps..czasem trza się polenić ... nawet " łoookrutnie "
Ogród niech se powoła..najwyżej chrypki dostanie

Buziole

Elu lawenda u mnie w towarzystwie róż jest...przy zółtych rośnie i tam jest ok....mam też róże Alba Rose białą i ponieważ to okrywowa to leży na lawendzie i lawendy tam nie widać....róża jesienią idzie do eksmisji, lawenda też...rabata do przemiany, bo mam niekontrolowany bałagan

Róża z bliska śliczna, ale z daleka już nie

tutaj kilka tygodni temu jak się przyjrzeć to widać nawet lawendę

JulkAd 20:24, 08 lip 2016

Zakwitł mi powojnik (jakiś NN z marketu) przy New Dawn, na razie jednym kwiatem, ale już go lubię

obok znowu Louise Odier zaczyna ponownie kwitnąć...coś ją żre

JulkAd 20:26, 08 lip 2016

Róża Mariatheresia od momentu jak zakwitła cały czas mnie zachwyca...jak na młódkę pięknie i długo kwitnie...ciut wiotkie pędy ma, ale obok bukszpan chyba się nie gniewa

i w towarzystwie jeżówek
malgorzata_s... 20:27, 08 lip 2016

Julcia stipa w różach cudnie wyglądaLuki miał w zeszłym sezonie,bajkaCmokam
AsiaK_Z 20:32, 08 lip 2016

Coś czuję że powojnik już niedługo wybuchnie kwieciem bardzo ładny kolor
JulkAd 20:35, 08 lip 2016

Żółta NN i Candlelight po kilku kwiatkach czas na następne pąki (ciut wiotka, mam nadzieję , że to tak naz razie)

I towarzystwo dla żółtych...na razie skromne, czekam na rozrośnięcie i nowe egzemplarze

JulkAd 20:43, 08 lip 2016

I moje hortki ...po kolei od rodków do tarasu

aż jeden kwiat...po czterech latach w końcu!!!!...nie złamałam, pies nie złamał i niechcący nie wykopałam...w końcu!

przy ciurkadle

i Vanilla Fraise, i najbliższa, przy tarasie prawie