Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w malinówkach 15:06, 04 mar 2024

Do góry
Zobaczcie jakie cebulki duże w foliaku.

Zachciało mi się naparstnicy z samosiejek
Ogród w malinówkach 15:03, 04 mar 2024

Do góry
SaskiaFarkas napisał(a)
Cześć Marcin
Przypomnij mi sadzisz graby w dwóch rzędach czy w jednym. Koniecznie daj fotki po posadzeniu żywopłotu. Jeszcze takie jedno pytanie mam. Obrzeże przy tarasie trawnikowe jakie wybrałeś?
Cześć W jednym rzędzie co 25 cm. Fotki zrobię, chociażby na pamiątkę.

Przy tarasie to mam zakończone rzędem kostki brukowej. Do niej dojdzie trawnik. Coś takiego.
Wilczy ogród 14:38, 04 mar 2024

Do góry
Magleska napisał(a)

i tego pełnego też będę dzielić

Na maleńką sadzonkę się załapię?
Masz mocne nasłonecznienie to szybko wszystko zakwitło, nawet hiacynty. U mie dopiero liście widać. A te białe pierwiosnki ode mnie to dopiero połowa atrakcji, poczekaj nie dziel jeszcze. W sezonie też można dzielić.
Wilczy ogród 14:34, 04 mar 2024

Do góry
Magleska napisał(a)
Jeszcze mam 4 dni wolnego -coś za szybko ten czas ucieka ,a robota idzie mi jakoś wolniej niż zwykle ....
Ale warzywnik i szklarnie mam przygotowane do sezonu ,taras też już uruchomiłam i zaczęłam sprzątanie ( plewienie ) rabat -chwastów nasianych mam mnóstwo
Trochę fotek z postępów w sprzątaniu
Wyplewiłam wąską rabatę i wysypałam korą

warzywnik i szklarnia w miarę ogarnięte -nawet kilka bratków zakupiłam -jutro je posadzę

Madzia, jesteś niesamowita
Kora u Ciebie robi robotę, a szklarnia wybitnie przygotowana do sezonu Coś myślę, po cichutku, że masz dużo sił wiec prognozy mogą być zafałszowane namawiam Cię do tego żebyś do nas pisała po operacji, a nie zamykała się będziemy Cię wspierać A Córcia mogłaby jakieś foty na bieżąco słać że szklarenki i ogrodu.
Ogród z koniczynką 13:44, 04 mar 2024

Do góry
Ewcia, właśnie rozkwitły kolejne kwiatuszki...ale się ucieszyłam...

Kraina spełnionych marzeń 13:40, 04 mar 2024

Do góry
Hostowisko szaleje. Na wiosnę będą już duże sadzonki. Pewnie trzeba będzie je hartować przed wysadzeniem do gruntu.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:42, 04 mar 2024

Do góry
Prawie wygrabiłam jeża... skończyłam grabić na jakiś czas, przykryłam go stosem słomy I zostawiłam do wiosny

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:35, 04 mar 2024

Do góry
mrokasia napisał(a)

Jaka wypasiona kępa Taką sadziłaś czy tak ci super przyrastają? U mnie te ciemne nie chcą przyrastać. Zresztą żadne nie chcą
No i gratki że się uporaliście z thują Musiało być ciężko.
Ogród prawie wymarzony … 12:24, 04 mar 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Dziewczyny odpowiem zbiorowo-sansewiery super som
Mam ich pełni i najbardziej je lubię. mało wymagające, -rosną u mnie po każdej stronie (NSWE), rzadko je podlewam, i lubią rosnąć na gęsto.Im mniejsza doniczka tym lepiej
Tu na oknie zachodnim

Ostatnio za mnie chodzą, zastanawiam się gdzie je u siebie wcisnąć

Rabata wyszła ci bardzo ładnie, prościutko jak od linijki
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:28, 04 mar 2024

Do góry
Czosnki się mnożą. Hepatica ślicznie kwitnie, szkoda, że u mnie się nie za bardzo rozrasta. Przedszkole różane czeka na jesień

Koniec.
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:26, 04 mar 2024

Do góry
Narcyzy już za chwilkę rozkwitną, ciski przyrastają, a trawnik po pierwszym koszeniu.

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:24, 04 mar 2024

Do góry
Tulipany Blue Diamond bardzo mocno się mnożą. Polemonium i Hesperis matronalis całą zimę były zielone.

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:22, 04 mar 2024

Do góry
Różyczki sadzone latem zeszłego roku też prą do przeodu. Wilczomlecz ładnie przyrasta. Sedum coraz większa.

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:19, 04 mar 2024

Do góry
Róże już bardzo zaawansowane.

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:19, 04 mar 2024

Do góry
Przebiśniegi wczoraj wreszcie podzieliłam. Orliki coraz większe. Mieczyki bizyntyjskie mimo dzielenia rozrastają się jak oszalałe. Tulipany nie zanikają, przyrastają powoli. Za to wszędzie widać małe szczypiorki czosnków główkowatych, wrrr...

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 10:15, 04 mar 2024

Do góry
Czas na fotki

Wiosna chyba wszystkich zaskoczyła w tym roku Mnie na pewno. Porządku na rabatach u mnie raczej nie zobaczycie jedynie coraz bujniejsze zieloności.

Zdjątka sprzed tygodnia.

Ciemierniki nadal kwitną. Niektóre już przekwitają. Na ostatnim zdjęciu siewka.

mocno pochyła brzoza - co robić? 08:57, 04 mar 2024

Do góry
dzięki, ale przycinania się obawiam, czytałem w kilku miejscach, że brzóz nie nalezy przycinać, bo po przycięciu, szczególnie przycięciu pnia, osłabiają się

ta brzoza nie jest nienaturalnie cienka, jest normalna chyba jak na brzozę, wychyliła się do słońca, bo za nią jest dużo drzew

załączam zdjęcie - chodzi o drzewo najbardziej na prawo

Zielony Chram 07:51, 04 mar 2024

Do góry
Resztkami sił doczłapałam na przedpłocie, żeby dokończyć nową mini rabatkę. Dosadziłam po 5 szt. rozchodnika Frosty Morn na każdą jej stronę, myślę, że fajnie będzie się to komponować ze zwariegaconą brzozą . Dzisiaj pojedziemy po drobną korę, wszystko porządnie wyściółkujemy i pauza operacyjna do weekendu .

Wcześniej wywaliliśmy obrzeże ze starej, zmurszałej dechy, dzięki czemu mogłam poprawić linię tej rabaty. Czeka mnie wykopywanie rosnących tu hortensji, ale to melodia na przyszły tydzień, o ile pogoda pozwoli. Aha, oczyściliśmy ze starych badyli naszą mini łączkę kwietną, więc sporo udało się nam osiągnąć przez ten wydłużony weekend .

Zielony Chram 07:45, 04 mar 2024

Do góry
Przymiarka bluszczyków- jeszcze 4 zostały do wkopania na dzisiaj. Wczoraj juz nie dałam rady, padłam jak kawka. Wieczorem myślałam, że trzeba będzie kupić dla mnie balkonik do chodzenia, przemieszczałam się jak robocik, tak mnie plecki rwały .

Łapiemy ostatnie promyki słonka, wszystko posadzone, zasieki antypiesowe porobione (już brakło sił, żeby je jakoś bardziej estetycznie wykonać):

Z dystansu mauzer praktycznie niewidoczny :

Układ nasadzeń (dziebko inny niż w "projekcie"): Dwa duże rododendrony, a między nimi z tyłu klon Flamino. Z lewej, od frontu, niebieskie hosty: 2 Diamond Lake i 1 Waterslide. Następnie kiścień Whitewater (dużo tej wody w nazwach roślin ); doniczka robi za azalię Silver Sword, obok jałowca, z lewej, mamy miskanta Morning Light i po 3 werbeny patagońskie z każdej jego strony. Przed jałowcem, po obu jego bokach mamy grupę po 4 sz.t rozchodnika Xenox i finalnie 3 kępki niziutkich dzwonków na froncie rabaty.

Zielony Chram 07:34, 04 mar 2024

Do góry
Niedziela rano. "Prawa strono altany, taki mam pomysł na Cię!"

Zaczynamy od wyznaczenia nowej linii rabaty:

Następnie oczyszczanie przedpola, na placu boju ostał się jeno jałowiec Blue Star:

Pierwsze przymiarki, wykopane zeszłej jesieni rododendrony, które zadołowaliśmy w warzywniku, w końcu doczekają się swojej chwili chwały:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies