Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Tu ma być ogród :) 09:37, 08 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

tego samego zdania jestem a wokół mnóstwo traw

No obsadzenie tej rabaty też jest do ustalenia, więc dawaj Ola propozycje.
Czy te stożki cisowe (które chcę tam mieć) mogłyby zostać, a jeśli trawy to jakie?
Myślisz, że te nasadzenia, które są już teraz w bezpośrednim sąsiedztwie moga zostać? Czyli chodzi mi o derenie Ivory Halo i cyprysiki, szczerze to derenie chciałabym tam zostawić, a z cyprysami mogę się pożegnać, jeśli tam nie przypasują.

No i najważniejsze, żeby linię rabat ustalić, bo w garażu czekają wszystkie akcesoria do montowania od wiosny nawadniania trawnika - ubiegłoroczny projekt eMa uwzględniał prostą rabatę, taką jaka jest w tej chwili, wiadomo, że jeśli mu coś tam pozmieniam to i projekt nawadniania musi przejść korektę.
Szmaragdowy Zakątek 21:33, 07 lut 2016

Do góry
Projekt synusiowej rabatki już jest.
No, jak mnie dopadła wena twórcza to samą siebie musiałam powstrzymywać…Powstało 9 wariantów, więc będziecie mieli w czym wybierać, przebierać…do wyboru do koloru…
Poproszę o konstruktywną krytykę i oddawanie głosów.

Najpierw legenda, żeby było łatwiej rozszyfrować co tam nabazgrałam...

Ja i mój ogródek, a może ogród 17:12, 07 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No, tylko potem taki wykończyć też jest kapitalnie Wiem, bo też mam projekt z archonu i okrągłe schody z przodu domu i na tarasie Cięcie płytek na półokrągło jest straszne.
miejmy nadzieję, że nie będzie tak najgorzej
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:25, 07 lut 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kapitalny ten półokrągły taras Idealne miejsce na rabatę
No, tylko potem taki wykończyć też jest kapitalnie Wiem, bo też mam projekt z archonu i okrągłe schody z przodu domu i na tarasie Cięcie płytek na półokrągło jest straszne.
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:40, 07 lut 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
hmmmm wiesz co Dominika ja siedziałam zawodowo w budowlance ale kostka do odbioru domu i umiejscowienie furtki .... nie ma znaczenia przy odbiorze budynku, przecież nie dajesz projektu ogrodzenia, ani projektu kostki brukowej?! tylko zgłaszasz budowę ogrodzenia graniczącego z ulicą w każdym razie chodnik masz na wprost wejścia i chcesz pokombiować z nasadzeniami i kształtem rabat, a dawałaś gdzieś zdjęcie frontu?!
projektu ogrodzenia i owszem nie daje się, ale jak dawałam ogólnie cały projekt do nadzoru to tam było wykazane jak idzie kostka przy garażu i jak idzie od furtki - mi powiedziano, że teraz powinnam się tego trzymać, więc nie wiem kto ma rację - ale ja wolę się trzymać tego co mówią u nas w nadzorze niż później kombinować i skrobać się po głowie
Jestem w polu 22:45, 06 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Marta zajrzyj do mnie projekt rabaty zrobiłam.Potrzebne są opinie

To biegnę
Jestem w polu 22:44, 06 lut 2016

Do góry
Marta zajrzyj do mnie projekt rabaty zrobiłam.Potrzebne są opinie
Ogród w szczerym polu 22:42, 06 lut 2016

Do góry
ewusia81 napisał(a)
Szukam i kombinuję co z tą donicą zrobić i wymyśliłam na razie trzy opcje:
1.do donicy posadzić buk pospolity purpurea pendula szczepiony na ok 120cm, a całość od ziemi podsadzić berberysem bagatelle lub admiration (póki nie podrośnie buk może posiać do środka jakieś floksy żeby kolorowo było??)na białej donicy berberys ładnie by się odbijał
2. do donicy karaganę syberyjską pendula, dół podsadzić np rozplenicą japońską herbstzauber
3. strasznie podoba mi się klon polny carnival ale niestety na białej ścianie może stracić urok, zgubić się..

Kilka metrów od tej donicy, przy płocie/wejściu chciałabym zasadzić klon 'Royal Red' lub 'Drumondii' (Pa180) więc zależy mi na tym aby stworzyły jednolitą kompozycję tzn ciemne liście z ciemnymi, plamiste z plamistymi...

Macie może jakieś inne propozycje?? Szczerze przyznaję, że im więcej przeglądam, czytam tym więcej bym chciała i tym bardziej głupieję

Propozycja pierwsza chyba nie najlepsza bo on bardzo Ci się rozrośnie. Suchy poza sezonem.
Reszty nie znam więc się nie wypowiem. W takiej donicy dałabym coś na pniu zimozielonego wtedy można podsadzać sezonowymi
coś jak projekt Małgorzaty
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1026-nietypowo-d-balkon

Tu propozycje Danusi z bukszpanem w roli głównej
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/381-bukszpany-w-donicach/photos
Malutki pod lasem 22:18, 05 lut 2016

Do góry
Kolejny projekt? Ania, Ty to masz wenę twórczą.
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 18:31, 05 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
pokaż fotkę, albo co już wymysliłaś

Hej Dominika Dziś wróciliśmy z gór jeszcze po podróży nie doszliśmy do siebie jutro postaram się wrzucić projekt
Malutki pod lasem 13:17, 05 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
tego możesz być pewna
No nie wiem, ja bym taka pewna nie była

ag-zie napisał(a)
Zakupy fajne a i projekt super wymyśliłaś
Dzięki

Agatek napisał(a)
Ja też ostróżki kupiłam
A jak je będziesz siać, do gruntu od razu, czy do doniczek, bo u mnie na opakowaniu jakaś ta instrukacja taka niemrawa
Anna i Ogród 13:13, 05 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Anka zaglądam co tu tyle wpisów Myślę kolejny projekt rabaty pewnie się szykuje, a tu zdjęcia

Anka cudne masz te urwisy Jak ja Ci zazdroszczę

Zawsze chciałam mieć dużo dzieci

Hiacynt piękny, śliczny blado różowy kolor

Dzięki kochana. Pochwaliłam się zdjęciami rodzinki ale wieczorem usunę.
Hiacynt ma faktycznie cudny kolor i pasuje mi do kuchni, hihi
Anna i Ogród 13:04, 05 lut 2016

Do góry
Anka zaglądam co tu tyle wpisów Myślę kolejny projekt rabaty pewnie się szykuje, a tu zdjęcia

Anka cudne masz te urwisy Jak ja Ci zazdroszczę

Zawsze chciałam mieć dużo dzieci

Hiacynt piękny, śliczny blado różowy kolor
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:59, 05 lut 2016

Do góry
Kurcze chyba coś się pozmieniało w tym temacie, bo jak ja robiłam projekt, to nie miałam aż tak dokładnie rozrysowanych chodników i podjazdu, tak mniej więcej. Teraz to chyba jest przygotowywane do podatków od wody deszczowej i dlatego tak zwracaja uwagę na wyrysowane utwardzone tereny.
Ja podobnie jak Kamila jak oddawałam dom, to w ogóle nie miałam żadnych chodników, ani podjazdu, ani ogrodzenia.
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:57, 05 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Na mojej ulicy budował się dom.
Na środku wjazdu stała latarnia.
Urzędnicy się na niego wypieli, jak prosił o przesunięcie.
Pewnej nocy wziął ekipę i rano słup stał już w innym miejscu.
Nikt nie zauważył różnicy, bo trzebaby mierzyć, robić nowe plany, dochodzenie....więc zostało i już.
Projekt oddawaliście do pozwolenia na budowę.
Potem do oddania domu trzeba wziąć geodetę, który mierzy stan obecny...i dopiero z tymi zmianami do urzędu.
Na projekcie budowlanym ścieżek nie musi być...ważna jest furtka i brama.
W środku robisz co chcesz, jedni kostkują cały plac, a inni jeżdżą po zielonym.

No właśnie. Ja też musiałam rozrysować gdzie bramy (bo mam 2) i furtka. A ścieżek już nie.
Malutki pod lasem 11:40, 05 lut 2016

Do góry
Zakupy fajne a i projekt super wymyśliłaś
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:30, 05 lut 2016

Do góry
Na mojej ulicy budował się dom.
Na środku wjazdu stała latarnia.
Urzędnicy się na niego wypieli, jak prosił o przesunięcie.
Pewnej nocy wziął ekipę i rano słup stał już w innym miejscu.
Nikt nie zauważył różnicy, bo trzebaby mierzyć, robić nowe plany, dochodzenie....więc zostało i już.
Projekt oddawaliście do pozwolenia na budowę.
Potem do oddania domu trzeba wziąć geodetę, który mierzy stan obecny...i dopiero z tymi zmianami do urzędu.
Na projekcie budowlanym ścieżek nie musi być...ważna jest furtka i brama.
W środku robisz co chcesz, jedni kostkują cały plac, a inni jeżdżą po zielonym.
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:50, 05 lut 2016

Do góry
Co kraj to innym obyczaj
ja co prawda mam domek letniskowy, ale na działce budowlanej i tez odbiór musiał być, ale nie mieliśmy takich problemów, projekt projektem, ale ... geodeta ostatecznie naniósł co trzeba inni tylko wpisami w dzienniku budowy coś pozaznaczali, jakieś dokumenty dali i poszło jak chcieliśmy
ale np. chodnika czy podjazdy nie rysowaliśmy
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:22, 05 lut 2016

Do góry
a my jak dawaliśmy projekt to nikt nie myslał, jak będzie szła ścieżka do domu - tak zrobili i tak poszło - za późno tutaj trafilam
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:10, 05 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
tylko zastanawiam sie nad jednym - projekt z tak usytuowana kostka poszedł do nadzoru budowlanego i jest włączony do pozwolenia, więc dopóki nie będzie odebrany dom nic nie mozna zrobić, a zmienic też chyba nie bardzo, bo mają takie papiery i z tego co wiem moze byc później problem z odbiorem

Hmmm
To faktycznie może być problem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies