Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

ag_zie 11:40, 05 lut 2016

Zakupy fajne a i projekt super wymyśliłaś
Agatek 12:01, 05 lut 2016

Ja też ostróżki kupiłam
AnnaCh 13:17, 05 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
tego możesz być pewna
No nie wiem, ja bym taka pewna nie była

ag-zie napisał(a)
Zakupy fajne a i projekt super wymyśliłaś
Dzięki

Agatek napisał(a)
Ja też ostróżki kupiłam
A jak je będziesz siać, do gruntu od razu, czy do doniczek, bo u mnie na opakowaniu jakaś ta instrukacja taka niemrawa
Dominika11 13:20, 05 lut 2016

zobaczysz, się zdziwisz w takim układzie
ja swoje tujki bedę psikać dolistnie pinivitem - zobaczymy jak bedzie działał, powinien dobrze
MirellaB 13:21, 05 lut 2016

Aniu zakupy trochę Cię kosztowały, też muszę ten Humus kupić i trawnik nim podlać

Nie bardzo rozumię co z tą rabatą się stało? Drzewa chyba miały być tak? Zmieniłaś?

Ostatnie zdjęcia to pamiętam dwa duże drzewa i trzy małe w środku.
Dominika11 13:22, 05 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Dziewczyny myślę, że na tej patelni rh i azalie to zły pomysł. Tak jak napisała Jana muszę zrobić to, co mi serce podpowiada A obok na rabacie są lawendy, to chyba przeniosę je jednak tu też. Zrobię kwitnącą rabatę, nie bardzo zimnozieloną, ale pomyślałam, że jak wyglądam z takiego malutkiego okienka w wykuszu, to tak bardzo by mnie ona cieszyła, a zimą, to mi wszystko jedno, czekam wtedy tylko na wiosnę

I tak od lewej dam miskanty, chyba ML, do tego jakieś tawułki kulkowe, dalej będą róże The Fairy, przeczytałam, że na szerokość rosną tak do 60-70 cm, więc ze trzy, cztery na środku by wystarczyło, między nimi lawendy, stipy A dalej jakieś zimnozielone kulki podsadzone morzem żurawek, inspiracja od Syli
No i pomyślałam, że najładniej ma być jak ja na to będę patrzeć, więc w przyszłości dorobię tło dla tej rabaty zielone, sadząc coś wzdłuż płotu na tej rabacie przy samej siatce
teraz wyszło tak i nie ma drzew
AnnaCh 13:31, 05 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
zobaczysz, się zdziwisz w takim układzie
ja swoje tujki bedę psikać dolistnie pinivitem - zobaczymy jak bedzie działał, powinien dobrze
Tujki, to akurat nie będę pryskała, bo te regularnie u mnie podlewane całkiem ładnie rosną. Najgorzej z trawą. Muszę jeszcze kupić coś na chwasty, ale to u mnie z tym buszem za siatką jak walka z wiatrakami

MirellaB napisał(a)
Aniu zakupy trochę Cię kosztowały, też muszę ten Humus kupić i trawnik nim podlać

Nie bardzo rozumię co z tą rabatą się stało? Drzewa chyba miały być tak? Zmieniłaś?

Ostatnie zdjęcia to pamiętam dwa duże drzewa i trzy małe w środku.
Mirella, zdziwisz się, ale właśnie nie za dużo mnie kosztowały. Nie działają mi wiadomości prv, musisz Ty do mnie napisać i później przez pocztę mnie wpuszcz, to Ci napiszę po ile i gdzie, może u Was też jest.
Z rabatą zaszła duża zmiana, bo te drzewa były przytłaczające. W tym pasku od drogi posadzę kiedyś jeszcze tło dla tej rabaty
Dominika11 13:35, 05 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Muszę jeszcze kupić coś na chwasty, ale to u mnie z tym buszem za siatką jak walka z wiatrakami
mam to samo, sąsiedzi mają gdzieś, ba nawet nie wiem czyja to działka - trawiska rosna straszne i mi włażą na ogródek - mam nadzieję, że eM w miarę szybko i w miarę swoich możliwości zrobi ogrodzenie - ale niestety najpierw priorytet do dom, bo za rok przeprowadzka - chyba - mam taka nadzieję, bo już nie mogę się doczekać
kamila66 13:41, 05 lut 2016

Aniu a ta róża taka niska jest? Czy tak tylko tu w projekcie wygląda
AnnaCh 13:56, 05 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
mam to samo, sąsiedzi mają gdzieś, ba nawet nie wiem czyja to działka - trawiska rosna straszne i mi włażą na ogródek - mam nadzieję, że eM w miarę szybko i w miarę swoich możliwości zrobi ogrodzenie - ale niestety najpierw priorytet do dom, bo za rok przeprowadzka - chyba - mam taka nadzieję, bo już nie mogę się doczekać
Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę Ja wiem czyja jest działka obok, ale nie chcę wchodzić w jakieś konflikty sąsiedzikie od początku. Z tej jednej strony przy ogrodzeniu to mam chwastowisko, a nie trawę