Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:15, 11 maj 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Marzenko jak Twoje trawki po przycięciu, odbijają?

Powoli.... Tego właśnie w trawach nie lubię.... Trzeba na nie długo czekać... Dobrze, źe teraz tulipany a za chwilę rh będą krółować.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:14, 11 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Ja się spotkałam z lawendą wąskolistną (bo takie chyba u nas zimują) o szerokolistnej nie słyszałam ... Mam u siebie wąskolistne o niebieskich i zielonych listkach ....

Tak mi powiedział ogrodnik, bo ja moje jako NN kupowałam. Ale coś w tej szerokości lisci jest, zupelnie inaczej wyglądają a kwitną podobnie....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:13, 11 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

No ja właśnie zajmuję się dzisiaj konserwacją powierzchni płaskich (toffam to określenie) włącznie ze sprzątaniem szaf- a ogród się mi cały czas podlewa W sumie się cieszę, że nowo posadzone rośliny mają dobre warunki do zadomowienia

Tulipany sadzimy późno......Dobrze wiedzieć - będę kupować na przecenach
A z tymi nitkami - genialny pomysł

Rewolucję w ogrodzie zimowym zrobiłam... Wyciepalam stare bambusy i w prostokątne donice pójdą kwiaty doniczkowe ..... Jeszcze błota nie uprzatnęlam ... A za oknem leje....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:11, 11 maj 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzena, a czy urwać tylko główki czy nóżkę też ??????U mnie te biało-zielone tulipki o dziwo, mimo deszczu nadal się trzymają Ale innym już niestety opadły płatki

I zimno, deszcz co chwila. Ja chyba poproszę o zmianę godzin pracy i zatrudnię się na weekend, żeby w tygodniu, jak jest ładna pogoda, móc zrobić wszystko to, co zaplanowałam w ogrodzie

Ale to chyba dobry moment na nawożenie trawnika, co nie?

Pozdrawiam

Główkę z nóżką, max do pierwszego listka. Nóżkę też obcinam ( jak mam czas ) aby lepiej wyglądało. Jak nie mam czasu to chociaż szybko główki urywam
virdiflory najpóżniej kwitną i u mnie też z deszczu sobie nic nie robią.
Anitko u mnie będzie w tygodniu drugie nawożenie trawnika.... Pierwsze było przed Wielkanocą...

A ja się cieszę że nie pada, bo w weekend wreszcie odpocznę zamawiam na jutro rozpogodzenie...

Obawiam się jednak, źe będzie powodź, bo poprzednie opady jeszcze nie zeszły. Rzeki u nas wylewają....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:07, 11 maj 2013

Do góry
Świetnie wszystko wygląda. Kulki z buskika wprost idealne!!!
Czy tę niebieską kostrzewę, krórą. Masz przy klonie mozna ciąć? Moja zakwitła i urosła wielka a miały być niebieskie jeże....
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 17:03, 11 maj 2013

Do góry
I nie wyrzucaj little bunny bo to najpiękniejsza rozpleniczka
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:56, 11 maj 2013

Do góry
Obserwację lawendy będziemy prowadzić w sezonie
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:53, 11 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Nie odpowiadam, bo uciekam do sadzenia.. ogórków i takich tam... zakupy mnie wykończyły... kupiłam 5 bukszpanów kulek.. więcej nie weszło do auta z zakupami Wysokość bez doniczki 40cm, średnica ponad 30cm. Już je widać... będzie na nową rabatę...

Dla zainteresowanych Ledikanense.. średnica kwiatka 6cm Duże jak na niskei azalie. Wiem Marzenko, że Tobie konweniuje kolor... taki ładny jasny lilaróż.

Wow !!! Na frontową DANUSIOWĄ? Po ile kupiłaś?

Bardzo mi się ta azalia podaoba. Czy kupowałaś ją u Ciepłuchy ?
Rododendronowy ogród II. 16:50, 11 maj 2013

Do góry
Biżenko na takie widoki zekałam cały rok Piękne Twoje RH i jeszcze znasz ich wszystkie nazwy.
Ciekawe czy masz swojego najbardziej ulubionego Rh , który jest dla Ciebie najpiękniejszy?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:42, 11 maj 2013

Do góry
Ten rok będzie rokiem Irenkowego potffora we wszystkich ogrodach
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:39, 11 maj 2013

Do góry
A barierki? Gdzie som zdjęcia ja siem zapytowuje ?
Pięknie
Żywopłot strzyżony liściasty 13:16, 11 maj 2013

Do góry
Holenderskie żywopłoty grabowe - ok 3 m - 4 maja

Pokazuję na zbliżeniu pnie tak wysokiego żywopłotu dla wszytskich osób obawiajacych sie, ze to będą bardzo szerokie pnie

i z dalszej perspektywy

Żywopłot strzyżony liściasty 13:12, 11 maj 2013

Do góry
Wklejam aktulane zdjecia mojego żywopłotu grabowego. Sadzony był w maju 2013 roku i miał wysokosć po przycięciu 60 cm. Aktulnie 1,8 m

czerwiec 2012

Maj Wiosna 2012

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:01, 11 maj 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Ja mam dwa rodzaje ligustru. Pospolity często wymarza, albo atakują go bardzo opuchlaki. Zimozielony jest lepszy, gęściej rośnie. Mimo wszystko nie polecam. Lepsze są właśnie graby, albo coś z iglastych. Widzę to z perspektywy czasu i to jest roślina dobra tylko na żywopłoty maksymalnie do metra wysokości. Kolorowe odmiany jeszcze gorsze. Wymarzają i do wyrzucenia.

Ja ligistry w róznych ogrodach zarówno pospolite jak i variegata obserwuję od lat. Potwierdzam te obserwacje... Nachodzą zimy ktora je całkowicie uszkadzają i aż serce si kraje, gdy taki 1,5 metrowy trzeba przy gruncie obciąć....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:59, 11 maj 2013

Do góry
Aga co z naszą wspólną jogą? Kręgosłup wzmocnisz? Mnie autentycznie leczy, bardzo wzmacnia. Ja po wczorajszej mam energię do roboty ale leje...
Czekamy na fotki z sadzenia!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:57, 11 maj 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Madżenka,ale masz przecudny ogród ,widok z tarasu,na ścieżkę cudo ,bardzo zazdroszczę

Krys ścieżka będzie ładna za 3 lata jak graby rosną......
Wczoraj mogłam kupić za 130 zł nowe... Nie kupiłam.... Ćwiczę cierpliwość.... Niech rosną a ja zbieram na wczasy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:55, 11 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
z mohito ... wow ... i jak ja mam pracować !!!))))

Ktoś musi oracować aby odpoczywać mógł ktoś Jak skończysz i wkleisz fotki dostaniesz mohito i sałatkę z rukolą i malinkami
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:53, 11 maj 2013

Do góry
bociek napisał(a)
No dobra, a jaki ten nawoz powiesz?

Z ta lawenda to mi zabilas cwieka...

Azofoska, florowit lub specjalny agrecolu do cebulowych. Mi tam ganz egal, co mam pod ręką to sypię
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:46, 11 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kwiaty ma jak rodek. Piękna jest. Zapisana

Moje azalie mi podmroziło, co drugi badyl żyje albo coś wyżarło... Jeśli się nie odbudują wyciepię i zastąpię tymi. Piękne i konweniują mi kolorystycznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:45, 11 maj 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Jak to kto order przypnie???? MY!!!!

Dołączam się do orszaku przypinających order w uznaniu zasług!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies