Rewolucję w ogrodzie zimowym zrobiłam... Wyciepalam stare bambusy i w prostokątne donice pójdą kwiaty doniczkowe ..... Jeszcze błota nie uprzatnęlam ... A za oknem leje....
Główkę z nóżką, max do pierwszego listka. Nóżkę też obcinam ( jak mam czas ) aby lepiej wyglądało. Jak nie mam czasu to chociaż szybko główki urywam
virdiflory najpóżniej kwitną i u mnie też z deszczu sobie nic nie robią.
Anitko u mnie będzie w tygodniu drugie nawożenie trawnika.... Pierwsze było przed Wielkanocą...
A ja się cieszę że nie pada, bo w weekend wreszcie odpocznę zamawiam na jutro rozpogodzenie...
Obawiam się jednak, źe będzie powodź, bo poprzednie opady jeszcze nie zeszły. Rzeki u nas wylewają....
Świetnie wszystko wygląda. Kulki z buskika wprost idealne!!!
Czy tę niebieską kostrzewę, krórą. Masz przy klonie mozna ciąć? Moja zakwitła i urosła wielka a miały być niebieskie jeże....
Biżenko na takie widoki zekałam cały rok Piękne Twoje RH i jeszcze znasz ich wszystkie nazwy.
Ciekawe czy masz swojego najbardziej ulubionego Rh , który jest dla Ciebie najpiękniejszy?
Wklejam aktulane zdjecia mojego żywopłotu grabowego. Sadzony był w maju 2013 roku i miał wysokosć po przycięciu 60 cm. Aktulnie 1,8 m
czerwiec 2012
Maj Wiosna 2012
Ja ligistry w róznych ogrodach zarówno pospolite jak i variegata obserwuję od lat. Potwierdzam te obserwacje... Nachodzą zimy ktora je całkowicie uszkadzają i aż serce si kraje, gdy taki 1,5 metrowy trzeba przy gruncie obciąć....
Aga co z naszą wspólną jogą? Kręgosłup wzmocnisz? Mnie autentycznie leczy, bardzo wzmacnia. Ja po wczorajszej mam energię do roboty ale leje...
Czekamy na fotki z sadzenia!
Krys ścieżka będzie ładna za 3 lata jak graby rosną......
Wczoraj mogłam kupić za 130 zł nowe... Nie kupiłam.... Ćwiczę cierpliwość.... Niech rosną a ja zbieram na wczasy
Moje azalie mi podmroziło, co drugi badyl żyje albo coś wyżarło... Jeśli się nie odbudują wyciepię i zastąpię tymi. Piękne i konweniują mi kolorystycznie