Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Milka 16:01, 10 maj 2013

Ciężka praca ze zrywaniem darni, tydzień temu u nas to samo robiliśmy, ale jeszcze poprawki mus zrobić; coraz fajniej, a jak juz posadzisz nowe roślinki, będzie super
Margarete 16:06, 10 maj 2013

Thanks Aniu,
mam tą złotą pęcherznicę - od ubiegłego roku i teraz dokupiłam czerwona, ale jeszcze w donicy, czeka na rabate, czy tą złota ciąc teraz ? jeszcze mozna ?
nieszka 23:29, 10 maj 2013

Wpadam z rewizytą i widzę pełno optymizmu do zmian U Ciebie. A patrząc jak się zabrałaś do bonsai zmian się widać nie boisz
A co na tej rabatce co ją tak pięknie przy ligustrze wykroiłaś będzie?
Madzenka 10:32, 11 maj 2013

Witaj Małgosiu,
Będę podziwiać Twoją metamorfozę ogrodu.
Masz ligustr przy płocie... Niestety wolno rośnie i lubi wymarzać.... Poleciłabym graby, tak jak u mnie. Na allegro kupisz sadzonki po 1-1,5 zł za sztukę.
Milka 11:39, 11 maj 2013

Z ligustrem prawda, czasami bardzo wymarza i nie zawsze odbija, chyba lepiej graby
Loosiuu 11:59, 11 maj 2013

Ja mam dwa rodzaje ligustru. Pospolity często wymarza, albo atakują go bardzo opuchlaki. Zimozielony jest lepszy, gęściej rośnie. Mimo wszystko nie polecam. Lepsze są właśnie graby, albo coś z iglastych. Widzę to z perspektywy czasu i to jest roślina dobra tylko na żywopłoty maksymalnie do metra wysokości. Kolorowe odmiany jeszcze gorsze. Wymarzają i do wyrzucenia.
Madzenka 13:01, 11 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Ja mam dwa rodzaje ligustru. Pospolity często wymarza, albo atakują go bardzo opuchlaki. Zimozielony jest lepszy, gęściej rośnie. Mimo wszystko nie polecam. Lepsze są właśnie graby, albo coś z iglastych. Widzę to z perspektywy czasu i to jest roślina dobra tylko na żywopłoty maksymalnie do metra wysokości. Kolorowe odmiany jeszcze gorsze. Wymarzają i do wyrzucenia.

Ja ligistry w róznych ogrodach zarówno pospolite jak i variegata obserwuję od lat. Potwierdzam te obserwacje... Nachodzą zimy ktora je całkowicie uszkadzają i aż serce si kraje, gdy taki 1,5 metrowy trzeba przy gruncie obciąć....
iwonav23 14:49, 11 maj 2013

Wpadłam przywitać się, jak to sąsiadka.
Podziwiam i wspieram zmagania ogrodowe. Tak trzymać
Margarete 00:19, 12 maj 2013

Ojej ilu miłych gości...
Marzenko, Irenko, Filipie,
chyba niestety macie rację...z tym ligustrem, posadziłąm go przed 4 -laty z konieczności, bo własciwie ...dostałam w prezencie.. razem z posadzeniem... prowadziłam kiedyś serie szkoleń w których uczestniczył ktos kto produkujr sadzonki ligustra jua sie tylko podpytywałam, co i jak, po ile, itp a tu on przywiózł mi z zaskoczenia całą przyczepke ligustra w prezencie... poniewąz to nie był najciekawszy dla moment dla moich finansów więc tak juz zostało... posadzili go z moim synem i rosnie...ale późno bardzo odbija, słabo rosnie, zdarza mu sie podmarznąc miejscami, tnę go dwa razy albo i trzy w sezonie,nawożę, odchwaszczam i..... efekt mizerny.
Dojrzewam do decyzji o zmianie...
Margarete 00:19, 12 maj 2013

Witaj Iwonko - sąsiadko !