Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na huśtawce miło płynie czas... 21:31, 25 maj 2017

Do góry

Martynko
Co to za odmiana czereśni?
...uDany ogród 21:31, 25 maj 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Wiedziałam że to mi odpiszesz. Tylko gdzie je kupię? U nas nie mają takich odmianowych. Muszę poszukać gdzieś dalej

Bo to chyba najlepsze rozwiązanie
Znajdziesz !

Z przodu Red Robin z tyłu Roseum

W ogródku Iwony 21:31, 25 maj 2017

Do góry
zima dała sie we znaki moim rodkom. Kilka nie zakwitło wcale, a reszta ma dużo słabsze kwiaty. Najlepiej prezentuje się Roseum Elegans.

Rasputin

Percy Wiesemann wypadł zupełnie (zmarzło wszystko), a na jego miejscu pojawiła się Hania.

Caroline Allbrook
Typografia ogrodu 21:30, 25 maj 2017
Do góry
nawigatorka napisał(a)
kiedys rozmawialismy o tym , że pokazujemy tylko to co wyasione. zatem by odwrócic trend pokazuje jak w cześci zarosły mi dwa pasy. nie wiedziałam dlaczebo bo wyczyściłam je przeciez. ale już wiem. tam gdzie w ziemi mam kamienie (a składowano je tu kiedyś) traktor ślizgnął się po ziemi, zerwała powierzchownie darń a reszta wyrosła teraz... nie wiedziałam w co ręce dziś wlożyć...
wiem, ze to nie koniec ale z czasem chwastów bedzie mniej a trzcinnik bedzie broniła sie sam. ale na razie walka trwa

takie widoki znam tez w plewniku mi czas szybko ucieka bo z przeciagami rabaty obsadziłam prorokuje 3 sezony plewnikowania ...w trzecim odsapniesz

PS. sory ze nie mam dobrych wiadomosci ...zycie
...uDany ogród 21:28, 25 maj 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Też sobie z przyjemnością przysiądę. Będę musiała u siebie wstawić trochę ławek bo oprócz tarasu to nie ma gdzie usiąść. Ale wszystko w swoim czasie.

Zapraszam serdecznie
Ja uwielbiam takie miejsca do spoczynku w ogrodzie. Mam ich mnóstwo.
U mnie też powoli, ale do przodu

Może być nad stawem

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:28, 25 maj 2017

Do góry
Mały przegląd host - bo i nie mam ich dużo
NN od teściowej - rośnie spora - największa jaką mam póki co, a dopiero w tym sezonie wkopałam otrzymaną karpę

To druga NN z tego samego źródła - kwitnie na biało i obłędnie pachnie!! Ma piękny soczysty, jasny zielony kolorek Stawiam, że to Hosta plantaginea, czyli babkolistna

Kolejna NN od tesciowej - dzielona na początku sezonu na te 3 kępki

A tu już znane mi - kapersowa Hosta Fragrant Bouquet

- i kupiona maleńka Golden tiara i podzielona już na 2 sadzonki
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:26, 25 maj 2017

Do góry
...uDany ogród 21:21, 25 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale się cieszę na to spotkanie
Ode mnie też sobie weźmiesz co Ci się spodoba

Z lilaków mam ciemny bordo do podziału pachnący gdybyś chciała i nie wiem czy biały też nie

Ja też się cieszę
Ja też Ci szykuję co mi w łapki wpadnie. Tobie tam się jeszcze sporo zmieści, a u mnie już powoli nie ma miejsca.
Busz, aż miło

Sama zobacz

To moja dwuletnia rabata
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:19, 25 maj 2017

Do góry
Nowa azalia, która rozwinęła w końcu pąki - Northern HiLights

Otrzymana w prezencie hortka i obok orlik, którego ostatnio sobie kupiłam

A do kompletu rodek ( na żywo ciut ciemniejsze ma płatki)

No i prawdopodobnie Loreley - fajnie zmienia się kolor kwiatów w czasie - teraz wygląda tak - zresztą widać, że ma kwiaty w różnych stadiach i się różnią kolorem

Ogród w Cichym Dworku 21:19, 25 maj 2017

Do góry
A może zamiast lawendy to tawuła japońska?
Nowocześnie z różAnką :D 21:17, 25 maj 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

albo tu przy wjeździe lub po przeciwległej stronie gdzie jest większe kółko.

a a a rozumiem już
nie będzie dziwnie że po przeciwnej stronie nie ma nawiązania?
Leśne Wzgórze 21:15, 25 maj 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Aniu cieszę się ogromnie że wróciłaś a do tego z taką porządną porcją zdjęć wiosny w swoim ogrodzie
Dużo stron cofnąłem i widzę sporo tulipanów u Ciebie, te kolorowe plany świetnie wyglądają a raczej wyglądały bo pewnie to wspomnienie na dzisiaj
Lista zakupów imponująca, jak posadzisz pochwal się nowościami na rabatach.

Tulipanów planuję w przyszłym roku duuużo więcej. Ze względu na duży obszar i to że nie mam zamiaru co roku wykopywać cebul- poszukuje w tej chwili na forum tulipanów, które powtarzają kwitnienie w latach kolejnych.

Prawie wszystko posadzone - ale na tych wielkich rabatach, pod tymi wielkimi drzewami zniknęło i prawie nie widać

Rodgersja zamieszkała na nowej rabatce hostowej:
Leśne Wzgórze 21:14, 25 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu, jak wszystko się pięknie rozrosło u Ciebie! Cudowny masz ten ogród w lesie

Buziaki

Dziękuję

Rododendrony posadzone - prawie ich nie widać

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:06, 25 maj 2017

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Dzięki za głos No ja też lubię taki niby proste, ale z jakąś nieoczywistością, ciekawie poprowadzone, tyle że w tej wersji drażni mnie ten murek z lewej strony taki wystający.

No i jeszcze tak sobie dumam, może by tam gdzieś zjeżdżalnię zrobić dzieciom...

a nie mogłabyś z prawej strony też cofnąć tego murku? i z obu nie robić tych "barierek' z muru?
Nowocześnie z różAnką :D 21:02, 25 maj 2017

Do góry

albo tu przy wjeździe lub po przeciwległej stronie gdzie jest większe kółko.
Leśne Wzgórze 21:00, 25 maj 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Jaka zieloniutka trawa, a mówisz że ona "nie bardzo" wszystko cudnie się rozrasta, a psina? Pomiziaj ją ode mnie za uchem

Bo to prawda z tą trawą
Mili (moja sunia) przestała jeść, wczoraj miała podaną kroplówkę, dziś zastrzyki wzmacniające, resztę nieprzyjemności pominę. Pomiziałam
Rododendronowy ogród II. 21:00, 25 maj 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czytam cały czas i martwię się z Tobą.Przeżywam straty bo co to za rok i co to za maj bez kolorów najpiękniejszgo rododendronowego ogrodu. Moje niestety też prawie nie kwitną. Azalie lepiej mrozy zniosłyOt trudny ten rok. Pozdrawiam bardzo serdecznie

Gosiu dzis cały dzień myślałam ze musze do Ciebie zajrzec , fajnie ze Ty zajrzałas do mnie. No cóz ja mam nadzieje ze w nastepnym roku bedzie super jesli w tym jest tak byle jak.U mnie nie ma reguły te same gatunki jedne pomarzły inne kwitna. W tym roku sprawdziła sie zasada ze powinny rosnac w delikatnym cieniu drzew bo własnie te przetrzymały najlepiej i wszystkie największe. Buziaki dla Ciebie i Krzysia.

Na ostatnim zdjeciu widac że 1/3 krzaka kwitnie a 2/3 zmarznięte.
Leśne Wzgórze 21:00, 25 maj 2017

Do góry
Juzia napisał(a)
Sadzisz? Czy posadziłaś już wszystko???

Dzisiaj na spokojnie sobie pospacerowałam u Ciebie z kawką.
Nadrobiłam fotki od tych marcowych
Zapełnia się...oj zapełnia

Posadziłam prawie wszystko , został 1 cis co chciałabym go na stożek uformować, 1 RH i 8 hortensji, które niby mają miejsce, ale coś mi się odwidziało
kolejna lista chciejstw już gotowa - w najbliższym czasie ruszam na łowy , ale najpierw mus pozbyć się chwastów i troszkę uładzić ten rozgardiasz po sadzeniu.

Roślinek niby dużo, ale jak posadziłam to jakiejś diametralnej zmiany nie zauważyłam. A na zdjęciach to już w ogóle porażka - wcale ich nie widać. Chyba dla poprawienia humoru muszę sięgnąć po zdjęcia z 2013 roku.

Kwiatki kaliny Cascade

Nowocześnie z różAnką :D 20:57, 25 maj 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

możesz je na tę drugą strone (tam gdzie sesleria i kostrzewa) w rogu wsadzić. w samym narożniku?!

nie kumam Magda...
tu masz projekt

nasmaruj o co ci chodzi
Małymi kroczkami do celu... 20:54, 25 maj 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Dokładnie na zdjęciach wszystko widać...jeszcze jedna rabata dla porównania tzw mix - masz wylądowały na niej prawie wszystkie rośliny zakupione jeszcze przed ogrodowiskiem, przecież nie będę wyrzucała

Ja tez miałam takie miejsce jak nie wiedziałam co gdzie posadzić to właśnie tam lądowały,u mnie akurat przy murku
Czasem na takie " szkoda wyrzucić" wychodzi fajna rabata jak u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies