No i proszę, jedno moje słówko i już rozwalają, zmieniają, no ja nie mogę
Same hosty nie, plus bodziszki, plus paprocie. Wiem, jeszcze małe, karłowe bergenie.
Niesamowicie wesoło wyglądają te paskowane petunie, nie widziałam jeszcze takich, Śliczne, no i pochwały dla lobelii, jest taka bujna, widać, że lubisz i dbasz o swoje kwiaty
Może być każde inne drzewo o pokroju kulistym lub nawet kolumnowym.. aby nie była to Robinia 'Umbraculifera" - tę odradzam z całego serca.
Odstępy co 3 metry.
Żurawka nie da rady, ostatnio lilaka podsadzałam z Hanią, pomoc przyjacielska - trzmieliną Em.Gold, obok są róże galijskie i okrywowe, lawenda, santolina i ...winorośl. A i jeszcze szałwie som i bodziszki. I hortensje. Może bodziszek korzeniasty? Albo inny bodziszek. Jednak stawiam na trzmielinę, jak już się zakorzeni ostra susza jej nie przeszkadza. No i jest zimozielona.
Można, miałam nawet masę gości czasem nawet w maju, dziewczynki i chłopcy Kasi z koleżankami kapali się nawet.
A ja się moczyłam w upały, ale w zeszłym roku. W tym nie było potrzeby, Na czas moczenia trzeba wyłączyć pompę, dla bezpieczeństwa.
uwielbiam to zestawienie kolorów i podziwiam wspaniałą kompozycję
nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia, choć oglądałam je z tysiąc razy wiosną ...
macham z Wilczej
Danusiu bardzo Ci dziękuję za pomoc. Tak przypuszczałam że chodzi o ta w kępach i nie przepraszaj, mnie podkusiło żeby taką kupić i stwierdziłam że w razie czego w donicach wyląduje z czymś. Dokupię kępiastą bo tej i tak o kilka sztuk za mało mam , a trawki z przodu wyglądają cudownie.