Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ciasta świąteczne 13:02, 29 lis 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Kochani znalazłam kilka ciekawych przepisów na ciasta godne swiatecznego stołu. Wklejajmy tutaj przepisy na ciasta swiateczne.

KORA ORZECHOWA

Robię to ciasto często, ale w wersji z delicjami wiśniowymi - taki drobiazg, a zmienia smak na lepszy - moim zdaniem W mojej wersji cały krem daje się do środka, pomiędzy blaty. Ponadto cenna uwaga: blachę przed pieczeniem smarujemy masłem i wykładamy folia aluminiową. Bez tego nie da się w jednym kawałku wyjąć upieczonego blatu Przetestowałam
Ciasto czasochłonne, ale... niebo w gębie U mnie w rodzinie nazywa się "Delicjusz".
Ogród Magdalenka 23:13, 28 lis 2012

Do góry
Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny . Tyle miłych komentarzy ... Uśmiecham się do WAS

Aga_Pe fajnie, że zaglądasz
Tess ptaszki dostałam w prezencie
Wieloszka dziękuję , Tobie też miłego ... dobrze, że jutro już czwartek
Anitko ...ściskam
Irenko z przyjemnością pomogę ... 08.12 jestem umówiona z Marzenką na giełdę , to kupię co trzeba
Agatko fajnie, że zaglądasz ... kibicuję Ci bardzo
Betysiu buziam i tuliskam ...potrafisz poprawić humor dziękuję
Ewo ściskam mocno i trzymam kciuki wyczytałam o szpilkach ... jest motywacja
Syla bardzo lubię , jak do mnie zaglądasz ... szerokiej drogi w sobotę
Aga_Pe i Irenko super potrzebuję dużo mchu ... Irenko uśmiecham się do Ciebie
Danusiu dziękuję Ci Kochana, że zaglądasz do mnie ... czekam już na wiosnę i nowe inspiracje
Aga cały salon będzie do dyspozycji ... hihi już się cieszę
Aguś z Grupy koniecznie zajrzyjcie do Tk maxxa !!! Leżaczek przygotuję na wiosnę i kawkę zaparzę ... czyli jesteśmy umówione
Agnieszko nie sądziłam , że rojniki są takie wdzięczne ... pozdrawiam
Pszczółko duże drewniane kiedyś były ... będę pamiętać , że o takim marzysz
Karola buziaki przesyłam
Anieszka mam pomysł , co możesz posadzić do swoich pięknych donic, lecę do Ciebie...

Ogród Sylwii od początku :) 21:05, 27 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Na dobranoc coś lekkostrawnego

Mmmmm, ależ to smacznie wygląda Sama robiłaś? Kasza manna taka zwykła na mleku?
No i czekam na nowy wątek Nazwę wymyśliłaś?

kasza manna taka zwykła gotowana na mleku .... konsystencja bardziej gęsta niż płynna , przekładana zmiksowanymi truskawkami bądź malinami ze świeżą miętą bądź borówkami ..... A tak mi do głowy wpadł kiedyś pomysł połączenia z owocami .... Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze .....

Nad nazwą się jeszcze nie zastanawiałam ale słucham propozycji

Może Kusząca truskawka żartuję oczywiście

Kuszenie Syli
Moja największa pasja - ogród 18:38, 27 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Kochani moje plany ogrodowe w pełnym toku, ostatnio byłam w Obi obejrzeć ciurkadełka i widziałam takie jak ma Wieloszka, czyli trzy kule z granitu z podświetleniem ledowym, piękne...

Mam obiecane na Gwiazdkę

Poza tym dostałam długo wyczekiwany prezent - lustrzankę

Robi boskie zdjęcia

Oto efekt

gratuluję nowych nabytków, ale ten mały człowieczek jednak robi największe wrażenie pozdrawiam Kasiu!

Irenko dziękuję, tak to jest, że mój szkrabik wychodzi wdzięcznie na zdjęciach, w przeciwieństwie do mamy czy taty
Moja największa pasja - ogród 16:00, 27 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Kochani moje plany ogrodowe w pełnym toku, ostatnio byłam w Obi obejrzeć ciurkadełka i widziałam takie jak ma Wieloszka, czyli trzy kule z granitu z podświetleniem ledowym, piękne...

Mam obiecane na Gwiazdkę

Robi boskie zdjęcia

Oto efekt

gratuluję nowych nabytków, ale ten mały człowieczek jednak robi największe wrażenie pozdrawiam Kasiu!
Sałatka Jo 13:46, 27 lis 2012

Do góry
Robię dokładnie takie samo danie z dodatkiem pokrojonej w kostkę i podsmażonej piersi kurczaka Podaję na ciepło, zapieczone pod serową pierzynką. Równie pyyyyyyyszne
Ogród Sylwii od początku :) 10:22, 27 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

kasza manna taka zwykła gotowana na mleku .... konsystencja bardziej gęsta niż płynna , przekładana zmiksowanymi truskawkami bądź malinami ze świeżą miętą bądź borówkami ..... A tak mi do głowy wpadł kiedyś pomysł połączenia z owocami .... Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze .....

pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku :) 10:00, 27 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Moja największa pasja - ogród 09:49, 27 lis 2012

Do góry

Mam obiecane na Gwiazdkę

Robi boskie zdjęcia

Oto efekt

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:39, 26 lis 2012

Do góry
Syla - już pisałam , nie nadają si lilaki do frontu i nigdy takiego pomysłu nie było dobrze myślisz
Urszula - u mnie pod brzozami rosną azalie i to chyba nie jest dobry pomysł... Dlatego kulkowanie będzie pięknie wyglądało zimą, zwłaszcza, że to podstawowy widok z okna
Ania Asc - przekażę Mowi 1+
Eee taam - masz rację też takie eksperymenty prowadziłam, ale lilak na pniu trafycyjny, miał całkiem ładną koronę kulistą, ale rzeczywiście zdobił w maju a potem był tylko tłem dla innych roślin. O forsycji nei wspominam na pniu, ciągle była rozczochrana....
Basia - mi też trudno ogarnąć wątek Mam stos prania do składania
Ginger a ja tyle razy ogród Domi oglądałam i nie wypatrzyłam brzóz w bukszpanach...
Nieszka - ja chyba kiedyś zrobię mieszankę wybuchowa od tego eksperymentowania ....
Tess - szkoda nóg, przesiądź się na rower
Domi muszę Cię jeszcze raz przeczytać jesli wybierzesz ławkę to wyślij mi proszę namiary
Irenko - przybywaj z odsieczą !! Szable w dłoń cyklameny już padły u mnie... Podmarzły...
Anipla - dziękuje za życzenia
Wieloszka - osobisty ogrodnik potrafi sprawiać problemy zaczyna się rządzić !
Bea ta - fajnie że zaglądasz, ale aby być na bieżąco trzeba systematycznie wpadać na pogawędki
Ogród Sylwii od początku :) 16:34, 26 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

bardzo apetyczne i ładnie wygląda

a dziś chyba słońce juz było u ciebie
Ogród niby nowoczesny ale... 14:02, 26 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jeśli masz możliwość, wypożycz taka stojącą lampę ogrodową z jakiegoś sklepu. Postaw i zobacz, czy Ci się podoba. Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Np. tuby trzeba odśnieżać i "odliściać", żeby w ogóle świeciły Ale moje stojące (właśnie takie 60cm wys.) nie dość, że bardzo rzucają się w oczy, to ciągle nie tak stoją jak trzeba (przekrzywiają się). Wiosną musimy wszystkie od nowa montować na podkładkach betonowych (pomysł Moniki - kwiatkaholandii), żeby były stabilniejsze.
Nie fotografowałam nigdy specjalnie tych lamp - stram się je omijać przy robieniu fotek Ale i tak są widoczne... Przyjrzyj się na zdjęciach (np. 2 od dołu strony)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=326

Już "wypożyczałam" lampę ze sklepu i mierzyłam...i coś mi nie grało - ale to bardziej sama lampa nie dokońca mi pasowała.
Dlatego teraz zastanawiam się nad reflektorkami, które zaproponowała Danusia
http://www.sklepy24.pl/sklep/tomix_pl/produkt/lampa-ogrodowa-jardino-led-aluminium-0932-astro-lighting-/0932

Tylko boję się, ze jak spadnie śniego to mi one zginą bo na tę trawę ląduje śnieg z podjazdu...
Ogród niby nowoczesny ale... 13:12, 26 lis 2012

Do góry
Jeśli masz możliwość, wypożycz taka stojącą lampę ogrodową z jakiegoś sklepu. Postaw i zobacz, czy Ci się podoba. Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Np. tuby trzeba odśnieżać i "odliściać", żeby w ogóle świeciły Ale moje stojące (właśnie takie 60cm wys.) nie dość, że bardzo rzucają się w oczy, to ciągle nie tak stoją jak trzeba (przekrzywiają się). Wiosną musimy wszystkie od nowa montować na podkładkach betonowych (pomysł Moniki - kwiatkaholandii), żeby były stabilniejsze.
Nie fotografowałam nigdy specjalnie tych lamp - stram się je omijać przy robieniu fotek Ale i tak są widoczne... Przyjrzyj się na zdjęciach (np. 2 od dołu strony)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=326
Ogród Sylwii od początku :) 12:59, 26 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ogród niby nowoczesny ale... 12:47, 26 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Koszenie trawy to zajęcie mojego M. Ja (wstyd się przyznać) kosiarki nie miałam w rękach...to jego hobby Te druty wystają juz 2 lata i jakoś M nie narzeka na nie przy koszeniu hehe.
Bardziej się chyba skłaniam ku reflektorkom bo chciałabym aby oswietliły mi podjazd i roslinki..wiec jedne byly by skierowane w jedną stronę a drugie w odwrotną. Kabli jest zapas więc mogę je przysunąc bliżej roslin i nie bedzie problemu z koszeniem...
Zastanawiam się tez czy zamiast tej lini falowanej nie zrobić prostej....

Witaj Madziu! Przyciągnęło mnie do Twojego ogrodu słowo nowoczesny Jako wielbicielka linii prostych będę Cię namawiać na wyprostowanie fali na froncie - choć czytam, że sama się skłaniasz ku temu pomysłowi A jaki M. będzie Ci wdzięczny przy cotygodniowym koszeniu trawnika Od Madżenki kopiuj jak najbardziej - Jej styl pasuje u Ciebie A co do reflektorków - dziś zrobiłabym tylko takie tuby w ziemi, bo z tymi stojącymi zawsze jakiś problem - a to przeszkadzają, a to krzywo stoją Będę zaglądać i kibicować

Oj Wieloszka...twój ogród też oglądałam i baaardzo mi się podoba ten porządek i te linie proste...
Tuby powiadasz? No to teraz mam zagwozdkę...Cały czas szukałam lamp stojących takich ok 60-80cm... Danusia pokazała tuby i reflektorki...czyli cos czego w ogóle nie brałam pod uwagę a widzę, ze powinnam...
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:44, 26 lis 2012

Do góry
Dzięki za zdjęcie wieszaczka Mierzę drzwi i jadę po niego, bo M. nie zgadza się na wbijanie gwoździ, żeby wianek powiesić Jeszcze tylko jakby był bez żadnego napisu...
Ogród Sylwii od początku :) 11:32, 26 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ogród niby nowoczesny ale... 11:24, 26 lis 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)
Koszenie trawy to zajęcie mojego M. Ja (wstyd się przyznać) kosiarki nie miałam w rękach...to jego hobby Te druty wystają juz 2 lata i jakoś M nie narzeka na nie przy koszeniu hehe.
Bardziej się chyba skłaniam ku reflektorkom bo chciałabym aby oswietliły mi podjazd i roslinki..wiec jedne byly by skierowane w jedną stronę a drugie w odwrotną. Kabli jest zapas więc mogę je przysunąc bliżej roslin i nie bedzie problemu z koszeniem...
Zastanawiam się tez czy zamiast tej lini falowanej nie zrobić prostej....

Witaj Madziu! Przyciągnęło mnie do Twojego ogrodu słowo nowoczesny Jako wielbicielka linii prostych będę Cię namawiać na wyprostowanie fali na froncie - choć czytam, że sama się skłaniasz ku temu pomysłowi A jaki M. będzie Ci wdzięczny przy cotygodniowym koszeniu trawnika Od Madżenki kopiuj jak najbardziej - Jej styl pasuje u Ciebie A co do reflektorków - dziś zrobiłabym tylko takie tuby w ziemi, bo z tymi stojącymi zawsze jakiś problem - a to przeszkadzają, a to krzywo stoją Będę zaglądać i kibicować
Ogród Magdalenka 09:45, 26 lis 2012

Do góry
No tu to dopiero czyściutko, schludnie i wymuskanie!!! Dziewczyny, nie ma co debatować Mały ogródeczek ma same plusy, biorąc pod uwagę pracę zawodową, rodzinę, tryb życia, możliwości finansowe To jest taka zrównoważona opcja - mieć swój kawałek ziemi do relaksu i odpoczynku, ale się w nim nie zaharować Jak dla mnie - same plusy! Uwierzcie mi na słowo, nie chciałybyście się zamienić na powierzchnie ogrodów
Buziam i miłego tygodnia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:33, 26 lis 2012

Do góry
Madżenko ja też nie nadążam Wchodzę dziś i widzę nowy wątek - aczkolwiek bez wątpienia Twój, jak sama nazwa wskazuje Stronek natrzaskałaś nieźle, ale też mnóstwa ciekawych rzeczy się dowiedziałam Inspiracje ławeczkowe skopiowałam na "kiedyś", a z wyedukowanym ogrodowo M. mam ten sam problem, ale już od daaaawna Stąd ta morwa na śrdoku trawnika Ty chociaż zdążyłaś prawie całkowicie ogród obsadzić, zanim Twój M. zaczął się wtrącać Niewielkie ma pole do popisu
Buziam i miłego tygodnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies