Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:59, 09 maj 2013

Do góry
Irenko kusicielko jasminowa
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 06:58, 09 maj 2013

Do góry
Edytko boskie metamorfozy!!!! Świetnie Ci wyszło!!! Trzymam kciuki za realizację dalszych planów
Ogród niby nowoczesny ale... 06:56, 09 maj 2013

Do góry
Magda dlaej szalejesz w ogrodzie? Czas na kawę Pobudka
Rododendronowy ogród II. 06:52, 09 maj 2013

Do góry
Bożenko widzę, że również jesteś mocno zajęta. Przynajmniej U Ciebie nie miałam tak dużych zaległości.... Ja już wprowadzam ogrodowiskowy plan naprawczy bo brakuje mi czasu na forum.... Ale teraz pioryetetem jest ogród.
Dziękuję za utwierdznie mnie w przekonaniu dot. Agrecolu dla Magnoli. Podsypię aby sie wzmocniła.
Buziam i uciekam do racy a wieczorem ogród aż do zmroku
Pszczelarnia 06:48, 09 maj 2013

Do góry
Ewuś.... Ah.....
Płotek wiklinowy urzekł mnie.... O cyckach stylowych nic nie rzeknę.... Powzdycham sobie w ciszy......
Pod Magnolią z przyjemnoscią bym sobie na leżaczku poleżała......
Kjubowy warzywnik. Ah......

Rzeknę tylko pięknie i zapadnę w ten błogi nastrój
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:40, 09 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Nawóz leży w garażu zamiast na trawniku Chcieliśmy najpierw na całości skończyć wertykulację, ale to za długo trwa. Jutro rozsypię nawóz tam, gdzie już jest po wert., bo w piątek ma padać.

Aga wiele razy czytałam, że pierwszy nawóz juz na koniec zimy należy sypać, zaraz po stopnieniu śniegu. Tak też zrobiłam już 29 marca. Trawa dostaje speeda, potem wertykulacja i w kietniu już jest piękna....... Za chwilę czeka mnie kolejne sypanie nawozu....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:25, 08 maj 2013

Do góry
Buziam
8 czerwca to nie jest dobry termin...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 08 maj 2013

Do góry
Sebuś, Madżenka.. lubicie porównania.. i ja też.. katalpa w środku.. prawie jej nie widać
stare foto jest robione z drugiej strony

Ogród w skali mikro :) 22:51, 08 maj 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dziewczynki .. Znalazłam , wielkie dzięki ... Jest odpowiedz Danusi

Wklejam .. Bo potem zapomnę ..

Danusia napisała :

To mogły być gąsienice motyla o nazwie brudnica nieparka - Lymantria dispar, które wylęgają się wiosną w kwietniu-maju i żerują na liściach drzew liściastych, chętnie na buku.

Ochrona przed tymi gąsienicami polega na zeskrobywaniu i niszczeniu jaj od października do marca, a w okresie pękania pąków do fazy zielonego pąka, wykonujemy oprysk jednym z preparatów typu Basudin 25 EC, Karate 2,5 EC, Nomolt 150 S.C.

Pożarły co swoje i nie ma ich teraz, a na dziury już nic nie możemy poradzić, tylko obciąć dziurawe liście.

Właśnie miałam napisać, bo teraz zaczyna się żerowanie gąsienić. Za chwilę wszystko będą żarły.. Dlatego trzeba prysnąć czymś kontaktowym najładniejsze okazy np. Drzewka, hosty to wtedy im to żarcie nie smakuje... Dobrze, że mi. przypomniałaś .... Jutro popryskam....
Pryskaj co masz pod ręką.... Confidor, Karate, Mospilan
Roztoczańskie klimaty 22:43, 08 maj 2013

Do góry
A ja dwa buziole zostawiam i na diwe fotki liczę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:40, 08 maj 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
Gdzieś pisałaś czym nawozisz trawnik ale nie mogę tego znaleźć, czy mogłabyś jeszcze raz napisać

Aga ostatnio sypkim Florovitem do trawników z mchem... Bo mi się pomylił a miałam kupić dla wzmocnienia korzeni.... I trawa jest piękna, gęsta i ciemnozielona.... Więc kup florovit do trawników. W jedenej częsci posypałam regeneratorem do trawnikow.... Porażka... Zatem azofoska zwykła lub florovit do trawnikow. Kupuję tylko krotkodziałajace. Gdy trawnik jest brzydki lub rzadki to stosuję Agrcol szybki efekt dywanowy. Ale po tym nawozie M nie daje rady oprózniać kosza kosiarki.... Taka gęsta....

Tylko dobrze podlej po posypaniu. Ja sypię zawsze przed zapowiadanymi intensywnymi opadami.....

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:36, 08 maj 2013

Do góry
finka napisał(a)
marzenie Marzenko to białe poletko, a w środku Ty.

Zapracowana na maxa jestem, za tydzień komunia Marianny, sadzenie wre, wiosna w pełni. Grabów na Górnym Śląsku niestety nie było. . Teraz nie mam pomysłu skąd by tu jeszcze można było je ściągnąć.

Zapraszam do mnie godzinka z minutami

Martuś dzieki za fatygę. Współczuję stresa związanego z komunią Marianna zapewne będzie slicznie i anielskow wyglądać. Zrobisz jej wianek z margerytek ?

Nie ściągaj grabów.... Botanik ma jeszcze poszperać ale radził aby sobie dać spokój i poczekać aż te ruszą... Uzbroję się w cierpliwośc.
Martuś nie wiem jak do Ciebie dojechac, w ten weekend musz podziałać w domu, mam weekend tzw gospodarczy, w przyszły kermasz z dziewczynami i chyba pojadę do mamy, następny prawdopodobnie na delegacji....
Gdybyś była we Wrocławiu i przypadkiem posiadała piękne biale surfinie (zwisłe ) - chciałabym pęłne to z 10 szt bym zakupiła. Nie będziesz we Wrocławiu?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:30, 08 maj 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Marzenko. Jakie rosliny sadziłaś między plytami. To jaskrawo żółte to?? To ciemniejsze to karmnik ościsty? Zaczynamy robić stopnie z tarasu i muszę coś takiego wsadzić pomiedzy płytą a krawężnikiem.. Problem w tym, że na głębokość nie mam za duzo miejsca a poniżej mam beton. Na jakiej głębokosci masz te rosliny?

Moniko jasna i zielona plama to karmik ościsty, ten zóltawo- seledynowy to aurea - zdecydowanie lepiej się uprawia
Karmik niemal nie ma gdzie się korzenić ale jest podelwany zraszaczami tak jak trawnik i dzięki temu wytrzymuje na palącym słońcu. Raz na jakiś czas, gdy mi się przypomni...... Podleję go florovitem lub magiczną siła - interewencyjną do ogrodu.... Sa takie mijsaca, w ktorych brukarz tak ocementował płyty, że niemal nie ma ziemi a karmnik daje rade przy trawkach rośną dzwonki karoaskie, miniaturowe goździki i będzie jeszcze kiedyś żagwin....
Obok karmnika rośnie równierz macierzanka cytrynowa i chyba piaskowa (variegata) która pięknie kwitnie lawendowo.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:25, 08 maj 2013

Do góry
Aniu qruca fix co się dzieje z tym klonem? Czekam na relację czy cieniowanie pomogło.
U mnie to samo wydarzyło się z jednym pędem powojnika i jednym pędem piwonii drzewiastej... Tylko pytanie czy to słońce czy uwiąd spowodowany grzybem.
Czytałam, że kilkanaście godzin w ciągłym deszczu jest zabójcze dla niektórych roślin szczególnie drzew liściastych.... Jesli mimo cieniowania się nie podniesie pryskaj koniecznie....
Ja już uśmierciłam kilka klonów plamowych.. Dlatego nie doradzę...... Mój aktualny jakoś sie trzyma ale wsadzę mu w nogi tatarak aby spijał nadmiar wody...

Łączka floksowa powala na kolana....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:13, 08 maj 2013

Do góry

Witam wszystki gości bardzo miło, proszę się rozsiąśc, częstować, kwiatki zrywać, trawniczek deptać
Buziam , tuliskam i pozdrawiam

Ha ha jeżdzicie sobie po mnie. Ja już mam dość jeżdżenia ... Wczoraj byłam na Ślasku.... Tylk Ciiiiiii .... Bo ja cichaczem byłam..... W tę i spoworotem...
Na razie się nigdzie samochodem nie wybieram, bo mnie teraz zawodowych wyjazdów samochodem multum czeka... Zatem taka chętna do podróżowania nie jestem A punktów karnych ostatnio tyle nazbierałam, że zapowiedzialam w pracy, że wyłącznie będę jeździć jako pasażer........

Ja wy to robicie, że tyle wpisów jest na forum???
Chciałam przypomnieć, ze jest sezon!!!! Trzeba tyrać w ogrodzie!!! Ja codziennie do zmroku rzekomo odpoczywam.... Zaczy się sponiewieram się tak, źe padam na nos... Paznokci już nie posiadam.....

Dzisiaj było kancikowanie, dosadzanie, podelwanie florowitem i magiczna siłą.... Przymierzanie tataraków od Noemi, sadzenie przetaczników, wymiana hebe, sadzenie lili, jeszcze jakieś dwie szt host... Muszę dosadzić bukszpany do obwódek, bo mi co roku coś wypadnie....

Ja nie mam czasu na forum.... Dom zaniedbany... Pranie nie wyprasowane, drugie mokre czeka na listość..... W pracy mam zaległości ... jakoś tego nie ogarniam.

Duźo myślałam w ogrodzie i wprowadzam ogrodowiskowy program naprawczy aby za Wami nadążyć:
1. U siebie odmachuję, odbuziuję, tuliskuję, odpozdrawiam grupowo, nie odpowiadam indywidulenie
2. Na komplementy, pochwały odpowiadam zbiorczo i składam podziekowania w ten sam sposób
3. Do ulubionych szalonych wątków, pędzących niczym TGV zaglądam w miarę możliwości nie rzadziej niż raz na dwa dni......
4. Nie odpowiadam na zaczepki, szturchańce, czasopochłaniacze, odpowiadam wyłacznie na pytania dot. Ogrodu
Liczę, że wpowadzone działania naprawcze sposodują, że będe w miarę na bieżąco

Zmykam doczytać pytania a potem poodwiedzać Was
Rajski ogród Ani 21:54, 08 maj 2013

Do góry
Aniu widzę, że masz bardzo okazałego złotokapa a pod nim będzie raj kwiatowy. Czy Twój złotokap bezproblemowo kwitnie? Mój był tak brzydki, że po roku go wyrzuciłam (coś go zjadało....)
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:51, 08 maj 2013

Do góry
Mira z tego chmielu to piwo będziesz warzyć?
Ogródek Anity 21:48, 08 maj 2013

Do góry
Lubię kiedy jest tulipkowo w ogrodzie
Piekne masz poranki !
ogrodoweimpresjejolki 21:46, 08 maj 2013

Do góry
Jolu chesz trochę wody ode mnie? Dopiero dzisiaj przestała płynąć rzeczka wzdłuż mojego ogrodzenia.....
Pomidorki super!
Mój mały raj na ziemi :) 09:48, 08 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
rok temu Madżenka napisała mniej więcej ... "w domu syf ... znajomi zaniedbani a my na forum " ... nie cytat jak znajdę zmienię na cytat ... ale sens taki ... wtedy chyba nie wierzyłam ... ... o ja naiwna ... Anula od 19 od ogrodu do ogrodu i nie wierzę zegarowi ... poprasuję jutro ... do pracy pójdę w pidżamie bo to w czym chciałam sobie leży wymięte jak szmata ... a jaka zadowolona jestem ... ohoho ... ...

Izuś, ja to wiem ! tylko wątków coraz więcej i czasu coraz więcej to zajmuje....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies