Madzia, wcale mnie to nie dziwi Na O. jest tyle wspaniałych, pięknych ogrodów, że trudno się połapać
Ja też strasznie żałuję, że nie mam szans tego ogarnąć
Jakieś słabe mi się te fotki zrobiły, słonko mnie oślepiło
Niemniej donoszę uprzejmie, że william percy zapączkowany na maxa
Gosia czyli tak
"Przywrotnik też na przedzie. Obok niego fajnie wyglądają irysy, świetny kontrast liści.
Obok rozchodników dałabym seslerię, a potem dorzuciła wokół rozchodników orliki."
+ liatra rozrzucona (nawet tak myślałam bo fajnie wyglądają wyłaniające się spośród innych roślin)
jeżówki mam te zwykle od małej mi czyli wysokie chyba? to je dam na tył?
to ta rabata
na górze jest trawnik i przejście na tyły domu to ta 3 strona z której widac tą rabate ale tylko gdy się idzie na tyły czyli rzadko
No i tutaj aby nie zanudzać.... ujęcie wybarwienia jesiennego 'Sango Kaku' ale ta fotka przedstawia już drugi z okazów jaki posiadam tej odmiany klona ale rosnący w innej części ogrodu. Jest to klon na fotce ten pierwszy z lewej posiadający czerwone gałązki (ta fotka też jest archiwalna)
Ale super te seslerie jesienne !!!!!!!!!!!!!!!! A ja własnie u siebie napisałam, ze z nich rezygnuję na rzecz heufl. lub sadlerany. I znów mam zagwozdkę Chyba dam sobie karę bo zaczynam samą siebie wkurzać.
Iwona wytłumaczyłaś bardzo dobrze, wkońcu rozumiem o co chodzi
zastanawiam się w związkuz tym czy mój i Lukiego projekt ogrodu jest prawidlowo wymyslony... czy pomysł z trzema parami drzew ma coś ze zlotego trójkata? Chyba zbyt symetrycznie jest
Anula - jak najbardziej.... dodam że posiadam go w dwóch egzemplarzach gdyż stanowi on jedną z bardziej pięknych i ozdobnych okazów.
Najpierw pokażę fotki 'Sango Kaku' z tej wiosny i parę wrzucę fotek archiwalnych abyś miała możliwość oceny tej odmiany klona w różnych okresach jego wybarwień.
potrzebuję pomocy w rozpoznaniu tej o to plagi, na sosence,
moje pierwsze podejrzenia padły na mszyce ale przy bliższych oględzinach nie wygląda mi to na nie, to są jak by takie małe białe pajączki i również zostawiają taka delikatną nić. Zrobiłem wczoraj oprysk decisem, zobaczymy co to da....
Piękne tulipany - bardzo mi się podobają i w zestawieniu z szafirkami ładnie się prezentują. Może ktoś zna nazwę? bo chce takie u siebie
U mnie szafirki już dawno przekwitły