Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 09:21, 17 maj 2017

Do góry
bez zaczyna
pięknie pachnie wieczorem

czy dni tego jałowca są policzone??? czy jednak będzie żył?
Droga do spełnienia 09:20, 17 maj 2017

Do góry
Droga do spełnienia 09:17, 17 maj 2017

Do góry
udało mi się wczoraj skosić trawnk na ilość mleczy i babki nie mogłam już patrzeć..

wszystko pamalutku rośnie
pomalutku..
doczekałam się własnych siewek jeżówek jupii
klon strzępiastokory puścił listki
a zieleń okrągłolistnego mnie powala -- cuuuuuuudny jest już go kofffam na ament

kilka popołudniowych fotek
Tulipan - Tulipa 09:17, 17 maj 2017

Do góry
kupione jako Peach Blossom ale mam wątpliwości
Moje małe wielkie marzenie 09:13, 17 maj 2017

Do góry
Alicjo a Ty ta sosne chcesz szczepiona na pniu, czy taka zwykła? U mnie tak wyglądają dwie szczepione

A tak zwykła

Zdjęcia jak zobaczysz usunę.
Tulipan - Tulipa 09:11, 17 maj 2017

Do góry
Mystic Van Eijk i Passionale
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:11, 17 maj 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Kompleksów można się nabawic patrząc na twoje piękne wymuskane rabaty z trawkami

To rabatka z zeszłego roku pokazałam pawia jak wyglądał. A w tym roku jest taka

Trawki już idą do góry a tu są ML wszystkie zielone bzik zakwitnie
Tulipan - Tulipa 09:07, 17 maj 2017

Do góry
Charming Beauty
Tulipan - Tulipa 09:03, 17 maj 2017

Do góry
tulipan Banja Luka i Sweetheart
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:03, 17 maj 2017

Do góry
tu narazie jest ściernisko ale będzie ogrodowisko :) 09:02, 17 maj 2017

Do góry
Toszka a gdzie tam, ja to raczej dłuuugi maraton przewiduję a Edi to już ma chyba nawet jakąś trawę ;>
W każdym bądź razie moje przemyślenia i douzupełnienia z wieczoru spędzonego z winem ( może tak nazwę ogród, ogród z winem )
uwaga

czego będę potrzebowała
kącik gospodarczy ( w miejscu budynku nr 2 którego nie będzie ) :
warzywniak, wędzarnia i sad z drzewkami owocowymi - czereśnie, jabłonie itd
miejsce na ognisko
grill
plac zabaw dla dzieci
szopa na narzędzia i takie tam
W związku z faktem, iż budowa w toku jeśli chodzi o zagospodarowanie chciałabym się skupić na ścianie najbardziej odległej od domu i też najbardziej wystawionej na pola naokoło ponieważ nie będzie ona wystawiona w żaden sposób na to co się będzie działo na budowie, a drzewa mogłyby już rosnąc

chciałabym stworzyć przytulny zakątek okolony drzewami, mogę sobie pozwolić na duże drzewa zdecydowanie

Styl ogrodu
czy można to nazwać uporządkowanym bałaganem? ;> lubię oddzielać strefy i mieć wszystko uporządkowane, ale w tych uporządkowanych miejscach już nie wszystko musi być pod linijkę, no i uwielbiam trawy, i purpurowe klony i krzaki, no lubię krzaki !

zdjęcie zapożyczone z internetu

wrzucę kilka zdjęć które mnie urzekły

zdjęcie zapożyczone z internetu

zdjęcie zapożyczone z internetu zdjęcie zapożyczone z internetu zdjęcie zapożyczone z internetu

trochę o domu
wyglądać będzie tak:
zdjęcia własność Archon

tylko bardziej w szarościach ( elewacja biała, okna szare, drewniana elewacja - ciemniejsza niż ta na zdjęciach, bardziej w ciepłych brązach ) ścieżki będą z dużych szarych płyt i chciałabym aby ogród w pewien sposób z tym współgrał

oczywiście moim pierwszym pomysłem było zakupić milion pięćset sadzonek szmaragdami heja banana, ale kiedy już tu weszłam do was...to koniec, no koniec całkowity

myślałam o świerkach serbskich uzupełnionych owymi szmaragdami i później piętrowo ( czy wspominałam że piętrowość tez kocham? )

a jeszcze póżniej uległam całkowitemu zagubieniu i stąd moje pojawienie się tutaj

Ogród i co dalej 08:56, 17 maj 2017

Do góry
Monka napisał(a)
efekt niedzielnego sadzenia bukszpanów, na zasadzie saper myli się tylko raz zostały posadzone o lataniu i mierzeniu tudzież przestawianiu z uwagi na wagę nie mogłam sobie pozwolić
oczywiście zostaną jeszcze dosadzone kulki tylko pytanie sadzić teraz czy czekać na jesień ?
i kolejne pytanie czym wypełnić ziemię między bukszpanami korą, żwirkiem czy np. runianką?

Powiem Ci że warto było ścierać się z usunięciem tego betony. Że o targaniu buksów nie wspomnę.

Pięknie się robi a jak dojdą małe kulki i wypełniacze to będzie super.

A powiedz mi, nie miałaś czasami w planie podsadzić śś kulkami? Bo tak troszkę pusto w tamtym rejonie.

Żwirek odradzam z racji upierdliwości w pielęgnacji. Choć ma swój niezaprzeczalny urok

No to się pomondrzyłam
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 08:48, 17 maj 2017

Do góry

Jednego miłorzęba mi przymroziło, a drugi od dwóch dni ma taki nalot na końcówkach. Może ktoś się orientuje co to jest i jak należy postępować ?
Działeczka Asi :) 08:45, 17 maj 2017

Do góry
Dziewczyny proszę podpowiedzcie Muszę coś wsadzić

Chcę między miłorzęby wsadzić dwie hortensje Diamantino i jakieś trawy po bokach.
No, własnie jakie trawy, bo się na nich nie znam? Żeby to się wszystko razem zgrało i ładnie komponowało. Myślałam o rozplenicy Hameln, ale czy ona nie będzie za niska?
Nie chcę też stworzyć takiej wielkiej ściany. A może zamiast hortensji tylko rozplenica?
Miałoby być tak: rozplenica, miłorząb, hortensja, miłorząb, hortensja, miłorząb, rozplenica
Ps. Toszko, nie potrafię się wstrzymać A poza tym w przyszłym roku mogę zmienić rabatę
Skarbonkowy ogródek 08:37, 17 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Piękne masz krzewy hortek. Niestety moim daleko do Twoich
Zaczynam się martwić

Edit: Limki masz wysokie. Na jaką wysokość je cięłaś wiosną?

Mirellko nie pamiętam jak je ciełam ale dość wysoko. Zrobiłam Ci jeszcze jedno zdjęcie. Może dojrzysz gdzie są nowe przyrosty.

Cała hortka ma w tej chwili jakieś 40-50 cm

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:26, 17 maj 2017

Do góry
Z żywopłotu z porzeczki przy półkolach zostały takie kawałeczki

ciachnięte w zeszłym tygodniu

bukszpan przy liliowcach skrócony o 1/3

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:19, 17 maj 2017

Do góry
Bardzo do przodu jesteś z tym kwitnieniem. Dzisiaj zobaczę u siebie postępy

Mój M nie biega, mówi, że od czasów wojska ma dość Jeździ na rowerze, ale ja nie lubię jeździć, w niczym i na niczym. Ale chodzimy na długie spacery przynajmniej Pies też na tym korzysta

U mnie rosną ostróżki, nawet sporo mi w sezonie kwitnie. Za łezką muszę wymieniać praktycznie co roku, mam tam za mokro zimą, nie dają rady najczęściej. Ale w innych miejscach są bezproblemowo co roku Ale nie są to długowieczne byliny

Tu moje zeszłoroczne niebieskie i granatowe

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:15, 17 maj 2017

Do góry
Ostatnie tchnienie tulipanów pod oknami salonów
urosły są olbrzymie i zbladły

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:13, 17 maj 2017

Do góry
Ogródek przy lesie 08:13, 17 maj 2017

Do góry

Witam Jolu na moim wątku.
Z racji tego ,że lubisz zwierzęta wklejam zdjęcie naszego kota.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies