Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:26, 13 sty 2021

Do góry
Damy radę, mamy sprzęt a ja też wezmę się do roboty. Tnę "bałwany" - mam z tego wielką satysfakcję gdy wyjdą mi ładnie.
Tnę oczywiście ręcznie.

Muszę zainwestować jakiś wygodny stołek/stół, schodki, żeby było bezpiecznie i wygodniej. Bo teraz robię to z dużej donicy.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:31, 13 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajnie, że jesteś i już szykować się do wiosny będziemy, szykuje się sporo roboty doczytałam

Postaram się być, pewnie nieregularnie, ale to już u mnie norma.
Danusia, ja jeszcze o wiośnie kompletnie nie myślę, mam tyle innych rzeczy do zrobienia, że w spokoju jej doczekam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:27, 12 sty 2021

Do góry
Bobry niedaleko, ale mają tam dobrze w olszynach.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:13, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sylwia, wszystko będziemy obserwować, na razie żywioł jest. Są dzikie rybki od bobrów przypłynęły, kolorowych stadko. W jeziorku mamy taką jakąś dziką trawę podwodną, co ją grabiami tępiliśmy, to niech wcinają tą trawę.

Grzybienie mamy posadzone zjawiskowe...boję się, może nie zjedzą.

U taty grzybieni nie ruszają, ale wszystkie delikatniejsze rośliny nie mają przy nich szans, za to jak raz wpuściłam hiacynty wodne, rogatka i rzęsę( całe wiadro rzęsy to na rano na drugi dzień nie było prawie wcale, wszystko zjadły, ale tato ma takie egzemplarze po pół metra, to może też im łatwiej szło
Danusiu, a daleko te bobry od Was? Czytałaś co u Ani w " Kiedyś będzie tu ogród" zrobiły z ogrodem?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:04, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja się nie znam na szubunkinach, zakodowałam sobie że są pstrokate, ale nie wiedziałam że dotyczą karasi, nieważne, szukam pstrokatych i śmiesznych Trzeba będzie pojechać do hodowcy

Kumaków nie mamy, ale mamy rzekotki i różne inne, trzeba się zapoznać z nazwami. Witek zakupił ksiażki.

Danusiu pokażesz książki, które zakupił Witek?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:06, 12 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu super rybki macie Nie spodziewałam się Ich wcale, nic nie pisałaś Mój syn pyta czy nie boicie się, że te zwykłe karpie będą wcinać roślinki z oczka? I w sumie pytanie zasadne bo u mojego taty w oczku przy karpiach to tylko lilie i irysy dały radę, resztę roślin zjadły mimo, że karmione regularnie. Jak masz w oczku takie zwykłe i złote to mogą po tarle w przyszłości różne mieszanki być

Sylwia, wszystko będziemy obserwować, na razie żywioł jest. Są dzikie rybki od bobrów przypłynęły, kolorowych stadko. W jeziorku mamy taką jakąś dziką trawę podwodną, co ją grabiami tępiliśmy, to niech wcinają tą trawę.

Grzybienie mamy posadzone zjawiskowe...boję się, może nie zjedzą.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:02, 12 sty 2021

Do góry
Ja się nie znam na szubunkinach, zakodowałam sobie że są pstrokate, ale nie wiedziałam że dotyczą karasi, nieważne, szukam pstrokatych i śmiesznych Trzeba będzie pojechać do hodowcy

Kumaków nie mamy, ale mamy rzekotki i różne inne, trzeba się zapoznać z nazwami. Witek zakupił ksiażki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:53, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam tylko dwa, ale to dlatego że Wicio jak kupował to były tylko pomarańczowe, a ja chciałam takie śmieszne pstrokate (szubunkiny) mieć, więc kiedyś też dodam więcej.

Żabek są miliony. Jak wyjdą ze stawu.

Szubunkiny to inaczej karasie zwane kometą o welonkowym ogonie, tylko takie znam z tej nazwy
Koi 3 kolorowe będą wiosną do zdobycia
Koi, w których się zakochałam to Goshiki... Zwykłe marmurkowe mam malutkie takie z naszych wód, jak na razie spokojnie zimują
Mam nadzieję, że się tak oswoją, że zechcą jeść z ręki
Danusiu, ach wzdycham do wiosny i do tych wiosennych żabich godów, a masz kumaki?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:59, 12 sty 2021

Do góry
Mam tylko dwa, ale to dlatego że Wicio jak kupował to były tylko pomarańczowe, a ja chciałam takie śmieszne pstrokate (szubunkiny) mieć, więc kiedyś też dodam więcej.

Żabek są miliony. Jak wyjdą ze stawu.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:28, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gaby najpierw kliknij dodaj do koszyka, potem pokaż koszyk i tam jest rabat właściwy) w ramce po prawej stronie ("Mam kod rabatowy") wpisujesz hasło: ogrodmarzen

Książki z przedsprzedaży będą z autografem, pojadę podpisywać)

Super
Zakupy zrobione, już tupię nóżkami i nie mogę się doczekać...
Zacisze Alicji 12:32, 12 sty 2021

Do góry
Bardzo gustowne miejsce na ognisko. Klimat jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:31, 12 sty 2021

Do góry
Dziękuję Alicjo, wątek nieco stoi w miejscu, no bo co tu zmieniać, jak już pozmieniałam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:30, 12 sty 2021

Do góry
Jolu, żab zatrzęsienie i ropuchy w warzywniku co i raz straszą. A w stawie i jeziorku mnóstwo skrzeku na wiosnę. Rechotanie nie daje spać. Potem mnóstwo kijanek i po trawniku potem takie malutkie żabeczki skaczą - miliony milonów. Aż trzeba uważać żeby nie rozdeptać. A my pływamy w stawie z kijankami

Wcale mi to nie przeszkadza, one usuwają się na bok w strefę roślinną. Żaba to najczystsze stworzenie świata.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:48, 12 sty 2021

Do góry
Płyńcie na wody, oceany Było.

I otrzymałam prezent, dwa karpie koi

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:47, 12 sty 2021

Do góry
A pozostałe do jeziorka, żeby nie zagęszczać fontanny

Dodatkowo jeziorko zostało przez Wicia zarybione karpiami i linami

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:44, 12 sty 2021

Do góry
Haiko - fajnie zobaczyć, że odwiedzasz, dziękuję i zapraszam w sezonie
Asiu - również dziękuję, będzie co podpisywać
Beatko - może jednak kiedyś zaplanujesz wyjazd? Jest co oglądać i rozkoszować się
Jolu - oczywiście zapraszam na ciemierniki i przebiśniegi, masz blisko
Conic Wioletto - dziękuję, zapraszam do założenia wątku
Agatko - przemiłe to jest, dzięki. Rybki w części są moje, a w części z adopcji, z pewnego stawu który "szedł" wraz z domem do sprzedania. Ich właściciel stwierdził, że nie zostawi obcemu, a będzie mógł odwiedzać swoje rybki u mnie. Mają się bardzo dobrze, karmię je a jedna ma nawet imię Lilcia - tak nazwała ją moja wnusia
Kilka rybek pływa w fontannie, a cała reszta stada - pływa w jeziorku.

Oto moment pożegnania się z nimi przez poprzedniego właściciela:

Ostatnie "głaski"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:43, 11 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Baner a nawet dwa = jest, autograf będzie. Książki z przedsprzedazy będą z autografem, pojadę podpisywać)
!!!!

Dobrze, że dodali kilka stron z książki na stronie wydawnictwa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:36, 11 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zadbaliśmy o rybki, mają cały czas napowietrzanie aby woda nie zamarzła

Nie wiedziałam, że tutaj sobie pływają szczęśliwe rybki
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:14, 11 sty 2021

Do góry
Fajnie, że jesteś i już szykować się do wiosny będziemy, szykuje się sporo roboty doczytałam
Zacisze Alicji 20:57, 11 sty 2021

Do góry
Potem zobaczyłam fiolety (śliczne zdjęcia) no i kota. Ja kociara i psiara jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies