Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

achimee 13:28, 12 sty 2021

Gardenarium napisał(a)
Gaby najpierw kliknij dodaj do koszyka, potem pokaż koszyk i tam jest rabat właściwy) w ramce po prawej stronie ("Mam kod rabatowy") wpisujesz hasło: ogrodmarzen

Książki z przedsprzedaży będą z autografem, pojadę podpisywać)

Super
Zakupy zrobione, już tupię nóżkami i nie mogę się doczekać...
Agania 15:46, 12 sty 2021

Kumkanie żabolek i plumkanie rybek to super sprawa w ogrodzie
Fajnie, że zarybiacie
Moim marzeniem są karpie japoński koi chociaż parę sztuk
Gardenarium 16:59, 12 sty 2021

Mam tylko dwa, ale to dlatego że Wicio jak kupował to były tylko pomarańczowe, a ja chciałam takie śmieszne pstrokate (szubunkiny) mieć, więc kiedyś też dodam więcej.

Żabek są miliony. Jak wyjdą ze stawu.

Instagram Ogrodowiska
Agania 17:53, 12 sty 2021

Gardenarium napisał(a)
Mam tylko dwa, ale to dlatego że Wicio jak kupował to były tylko pomarańczowe, a ja chciałam takie śmieszne pstrokate (szubunkiny) mieć, więc kiedyś też dodam więcej.

Żabek są miliony. Jak wyjdą ze stawu.

Szubunkiny to inaczej karasie zwane kometą o welonkowym ogonie, tylko takie znam z tej nazwy
Koi 3 kolorowe będą wiosną do zdobycia
Koi, w których się zakochałam to Goshiki... Zwykłe marmurkowe mam malutkie takie z naszych wód, jak na razie spokojnie zimują
Mam nadzieję, że się tak oswoją, że zechcą jeść z ręki
Danusiu, ach wzdycham do wiosny i do tych wiosennych żabich godów, a masz kumaki?
sylwia_slomc... 18:34, 12 sty 2021

Danusiu super rybki macie Nie spodziewałam się Ich wcale, nic nie pisałaś Mój syn pyta czy nie boicie się, że te zwykłe karpie będą wcinać roślinki z oczka? I w sumie pytanie zasadne bo u mojego taty w oczku przy karpiach to tylko lilie i irysy dały radę, resztę roślin zjadły mimo, że karmione regularnie. Jak masz w oczku takie zwykłe i złote to mogą po tarle w przyszłości różne mieszanki być
Gardenarium 19:02, 12 sty 2021

Ja się nie znam na szubunkinach, zakodowałam sobie że są pstrokate, ale nie wiedziałam że dotyczą karasi, nieważne, szukam pstrokatych i śmiesznych Trzeba będzie pojechać do hodowcy

Kumaków nie mamy, ale mamy rzekotki i różne inne, trzeba się zapoznać z nazwami. Witek zakupił ksiażki.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:06, 12 sty 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu super rybki macie Nie spodziewałam się Ich wcale, nic nie pisałaś Mój syn pyta czy nie boicie się, że te zwykłe karpie będą wcinać roślinki z oczka? I w sumie pytanie zasadne bo u mojego taty w oczku przy karpiach to tylko lilie i irysy dały radę, resztę roślin zjadły mimo, że karmione regularnie. Jak masz w oczku takie zwykłe i złote to mogą po tarle w przyszłości różne mieszanki być

Sylwia, wszystko będziemy obserwować, na razie żywioł jest. Są dzikie rybki od bobrów przypłynęły, kolorowych stadko. W jeziorku mamy taką jakąś dziką trawę podwodną, co ją grabiami tępiliśmy, to niech wcinają tą trawę.

Grzybienie mamy posadzone zjawiskowe...boję się, może nie zjedzą.

Instagram Ogrodowiska
Agania 20:04, 12 sty 2021

Gardenarium napisał(a)
Ja się nie znam na szubunkinach, zakodowałam sobie że są pstrokate, ale nie wiedziałam że dotyczą karasi, nieważne, szukam pstrokatych i śmiesznych Trzeba będzie pojechać do hodowcy

Kumaków nie mamy, ale mamy rzekotki i różne inne, trzeba się zapoznać z nazwami. Witek zakupił ksiażki.

Danusiu pokażesz książki, które zakupił Witek?
sylwia_slomc... 20:13, 12 sty 2021

Gardenarium napisał(a)

Sylwia, wszystko będziemy obserwować, na razie żywioł jest. Są dzikie rybki od bobrów przypłynęły, kolorowych stadko. W jeziorku mamy taką jakąś dziką trawę podwodną, co ją grabiami tępiliśmy, to niech wcinają tą trawę.

Grzybienie mamy posadzone zjawiskowe...boję się, może nie zjedzą.

U taty grzybieni nie ruszają, ale wszystkie delikatniejsze rośliny nie mają przy nich szans, za to jak raz wpuściłam hiacynty wodne, rogatka i rzęsę( całe wiadro rzęsy to na rano na drugi dzień nie było prawie wcale, wszystko zjadły, ale tato ma takie egzemplarze po pół metra, to może też im łatwiej szło
Danusiu, a daleko te bobry od Was? Czytałaś co u Ani w " Kiedyś będzie tu ogród" zrobiły z ogrodem?
Gardenarium 22:27, 12 sty 2021

Bobry niedaleko, ale mają tam dobrze w olszynach.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies