Nom, pamiętam dlatego, że mnie się wydawała za żółta, ale innej opcji chyba nie ma, albo Evergold, albo Variegatus. Variegatus jest siny bardziej, smutny.
Danusiu. Miałam pomysł, by zapytać autora kompozycji, ale pisałaś, że bardzo zajęta jesteś i... po prostu nie chciałam Cię fatygować w skądinąd błahej kwestii... Mój post zgodnie z zapowiedzią edytowałam i zdjęcie usunęłam. A Tobie baaardzo dziękuję, że akurat się pojawiłaś i znalazłaś chwilę na odpowiedź Niesamowite, że pamiętasz, co było napisane na metce rośliny sadzonej dwa lata temu
A dlaczego nie używa Pani długodziałających? kwestia gustu czy trawa gorzej po nich rośnie? moja póki co bardzo wolno się dźwiga z tego popalenia Florovitem Przy okazji chciałam zapytać czy częste koszenie powinno być również krótkie czy raczej zostawić dłuższe źdźbła?
Marzenka: Wg mnie na evergold są za jasne. Ale co to nie wiem, jedno jest pewne są piękne.
A skąd to zdjęcie? Może Danusia zidentyfikuje.
No oczywiście że Danusia zidentyfikuje w końcu to moja kompozycja , to Carex Evergold, była tak zametkowana choć jest bardziej żólta niż biała a zdjęcie pochodzi z ogrodu zimozielonego, szkoda że tam nie zapytałaś, odpowiedziałabym przecież