Raczej nic już z tego nie będzie, trzeba sprawdzić na ile jędrne są łodygi, jeśli żywe i zielone, to mogą jeszcze wypuścić, a jeśli suche i brązowieją, to wyrzucić.
Do donic... Hmm... Na pewno by rosły, ale dużo lepiej w donicach wyglądają hortensje ogrodowe - i te gigantycznych donic nie potrzebują
Wysokość hortensji bukietowych zależy od cięcia - moje w zeszłym roku pewnie mniej więcej miały 1,2 cm - w tym roku na pewno będą niższe, bo są mocno ścięte - na razie mają koło pół metra. Również pozdrawiam
Właśnie ja takich nigdzie nie widziałam poza Twoimi Sebku i na realizacjach Gardenarium p. Danusi .
A jak by się miał Silver do donic przed domem? Pewnie donice spore potrzebne byłyby. Do jakiej wysokości rośnie?
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
(uciekam już do pracy ) w ogrodowisku tak szybko czas leci
Czytaj od początku ten dział, a zobaczysz, że podkłady kolejowe nie nadają się do warzywnika niestety ze względu na trujące opary substancji, którymi są nasączone.
Haniu, malgorzata_s... ewakatowice - dziękuję, to jest właściwe w obecnym miejscu mojego znajdowania się, bo nie wiem w co ręce włożyć. Ten ogrodniczy trud może być naprawdę wyczerpujący ufff
Ani za rzecznikowanie i wszystkim odwiedzającym. Tylko mi współczujcie, ale zupełnie się nie ogarniam
Lubią półcień, żyzną glebę. Nie zimują w gruncie, a więc trzeba je zimą przechowywać w chłodzie i w miarę w widnym miejscu. Na wiosnę przyciąć i w maju wcześniej hartując rośliny - wystawić na taras lub balkon.
Pani Danusiu dziękuję za podpowiedź . skorzystam jak najbardziej jest przepiękny ten "Ogórd nowoczesny " .Ma pani rację ... urok tkwi w prostocie Bardzo mi się podoba. Front zrobię podobne ...co prawda nie tak samo bo nie potrafię ale pomysł jest jak to zorbić
Nie umiałam wytłumaczyć więc do tego wątku posłużyłam się zdjęciem Pani wykonania. Proszę wybaczyć
Chyba wystarczy poczytać ten wątek i wszystkie odpowiedzi same się znajdą. Każdy lubi co innego więc nie musisz kopiować tego co ja mam, bo to duża rabata bylinowa. Możesz posadzić berberysy w dwóch kolorach lub derenie 'Ivory Halo' plus hortensje, nie wiem, możliwości są tysiące
Zasilam je kompostem w dołek podczas sadzenia i koniec. Rosną już tyle lat.
Witam serdecznie, Pani Danuto wczoraj mąż mi sprawił dawno upragnione wiśnie osobliwe (5 szt.) i chcemy je posadzić wzdłuż płotu co 3 metry(czytam Pani porady
Ale co do towarzystwa im wsadzić co by im nie było samotnie i pusto???
Czym je Pani zasila i co wysypać pod nie po posadzeniu ,bo kora chyba nie bardzo? Dziękuję jak zwykle za podpowiedz
Witam serdecznie . Chcę się pochwalić że dziś zakupiłam na tą rabatę trzmielinę (mam jej 3 szt.) , lawendę(12 szt) i bukszpan(12szt. może być za mało) na obwódkę . Wszystko według Pani projektu
Już niedługo będą zdjęcia
Zastanawiam się czy ważną sprawą jest przestrzeganie dni z kalendarza ogrodnika- księżycowego do nasadzeń roślin w ogrodzie...? Bo jeśli jest to ważna sprawa , to będę musiała poczekać .
Dziękuję P. Danusiu i pozdrawiam .