Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:14, 27 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Można , mozna, obiecuję wszytsko bedzie w ramy bukszpanowo-trawkowo włożone, wszystkie brzegi rabat. Bo trawy zarowno zima jak i latem sa piekne. A wiosna w tych miejscach przecież będa królować tulipany

Byliny w iekszości zostana przeniesione na rożanke, bo juz mam dośc tego buszu wszędzie. Tylko jezowki zachowują sie jak należy ale naparstnice, przetaczniki, szławie, monardy, tawuły, takie poczochrane i rozrastaja sie nie niemiłosiernie. Myslę jeszcze o świecznikach ale w tym roku jakoś mnie nie denerwują... Zawilce trzymaja sie w ryzach wiec będa. Oczywiscie lawenda i hortensje i róze to must mojego ogrodu. Chyba zaczynam dojrzewać do mojego stylu... Po tyłu latach..... Cos wolnodojrzewająca jestem jak szynka parmeńska

Ale za to jakie smaczne to wolne dojrzewanie.....jak szynka parmeńska conajmniej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:35, 26 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Można , mozna, obiecuję wszytsko bedzie w ramy bukszpanowo-trawkowo włożone, wszystkie brzegi rabat. Bo trawy zarowno zima jak i latem sa piekne. A wiosna w tych miejscach przecież będa królować tulipany

Byliny w iekszości zostana przeniesione na rożanke, bo juz mam dośc tego buszu wszędzie. Tylko jezowki zachowują sie jak należy ale naparstnice, przetaczniki, szławie, monardy, tawuły, takie poczochrane i rozrastaja sie nie niemiłosiernie. Myslę jeszcze o świecznikach ale w tym roku jakoś mnie nie denerwują... Zawilce trzymaja sie w ryzach wiec będa. Oczywiscie lawenda i hortensje i róze to must mojego ogrodu. Chyba zaczynam dojrzewać do mojego stylu... Po tyłu latach..... Cos wolnodojrzewająca jestem jak szynka parmeńska

Nooo nieeee czytałam właśnie o oplutym ....tzn ufaflunionym wg Sebka ekranie ...ale nawet to nie był w stanie zapobiec mojemu ufaflunieniu

Madzenka jak szynka parmenska....aaaa....delikateski jak nic..po prostu nie mogę
Buziole
Nasz przydomowy ogródek 09:57, 26 lip 2015

Do góry
Mirella byłem u Ciebie i odpisałem.

Mirka odmiana jak wyżej. No dobrze - napisałem o II lidze, bo nie są to pełne i angielki. Zdjęcie nie oddaje koloru ale kwiaty śliczne i prawie bordowe a maja też taki połysk aksamitny. Tak - tawuły bardzo łatwo się przyjmują.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:33, 25 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Byliny w iekszości zostana przeniesione na rożanke, bo juz mam dośc tego buszu wszędzie. Tylko jezowki zachowują sie jak należy ale naparstnice, przetaczniki, szławie, monardy, tawuły, takie poczochrane i rozrastaja sie nie niemiłosiernie.

Dokładnie to samo odczuwam u siebie, rok temu było w ryzach, w tym roku poszło, jak chciało
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:56, 25 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Trzeba mieć poczucie humoru, żeby się do szynki porównać.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:27, 25 lip 2015

Do góry

Ogród tworzony z pasją 00:27, 24 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Wczoraj ciąłem krzaczki tawuły japońskiej i zrobiłem sadzonki. Mam nadzieję, że się ukorzenią.

U mnie się rozsiewają, dlatego od pewnego czasu nie dopuszczam do kwitnienia.
Lilie godne zachwytu.
Jestem w polu 18:18, 23 lip 2015

Do góry
Na zdjęciu nie wygląda na chorą, wygląda ładnie Też jest duża Tak fajnie kolorowo u Ciebie
A co masz pod nią tawuły, a to czerwone to co to żurawki?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:09, 22 lip 2015

Do góry
Kilka obrazków z dzisiejszego wieczoru.

Tawuły się zbierają, mają pełno maleńkich listków

Dlaczego drugi raz kwitną zawilce wielkokwiatowe (a. sylvestris)? Przecież one wiosną tylko.

Takie coś wymodził mi M na pnące róze, ale róże muszą się tam ułożyć, bo uciśnione się czują po dotychczasowym luzackim traktowaniu.

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 17:05, 22 lip 2015

Do góry
Haniu jestem bardzo ciekawa dalszego ciągu, rozumiem Twoja potrzebę stworzenia własnego wątku bo każdy z nas tak miał, najgorszy jest początek a potem leci samo
Czekam więc na zdjęcia a najbardziej ciekawią mnie strzyżone tawuły bo temat mi bliski...niepowodzenia w robieniu kompostu też mi bliskie, więc czuj się jak w domu
Mój mały zakątek :D 08:10, 22 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Krzewy liściaste, derenie, pęcherznice np. ten Lady in Red, hortensje bukietowe, tawuły każde, nawet wczesne, japońskie, ostrokrzewy, buki małe posadź i tnij w kulę, graby, choine kanadyjsk, jasminowce. Nie cięte są nieciekawe, pospolite, ale ucięte w idealna kulę to już wyższa szkoła jazdy.

Będę miała wykład i o tym tez będzie - na Zieleni to życie 5 września, zapraszam.

Dziękuję bardzo za listę gatunków. Dzisiaj znalazłem w pobliżu producentów hortensji więc muszę do nich podjechać.
Może będę we wrześniu w Warszawie ale raczej w drugiej połowie, jednak zagram się śledzić tego rodzaju imprezy w internecie.
Mój mały zakątek :D 07:21, 22 lip 2015

Do góry
Krzewy liściaste, derenie, pęcherznice np. ten Lady in Red, hortensje bukietowe, tawuły każde, nawet wczesne, japońskie, ostrokrzewy, buki małe posadź i tnij w kulę, graby, choine kanadyjsk, jasminowce. Nie cięte są nieciekawe, pospolite, ale ucięte w idealna kulę to już wyższa szkoła jazdy.

Będę miała wykład i o tym tez będzie - na Zieleni to życie 5 września, zapraszam.
Wierzba hakuro nishiki i 3 krzewy migdałka trójklapowego 15:30, 21 lip 2015

Do góry
Witaj
Mam do wymiany bez prowadzony w formie pienne kolor ciemno bordowy duże kwiaty, tawułe goldflame i skalniaki np.rojnik

mój okaz bzu:

inne:

Nie mam aktualnych zdjęc tawuły jeśli Cię zainteresuje to zrobię zdjęcia.
Ogród tworzony z pasją 13:31, 21 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Wczoraj ciąłem krzaczki tawuły japońskiej i zrobiłem sadzonki. Mam nadzieję, że się ukorzenią.

ja teraz chyba sobie jakieś odkłady porobię z tawuły
Nasz przydomowy ogródek 18:53, 20 lip 2015

Do góry
Bożenko nie było mnie cały dzień a teraz warunki kiepskie. Jutro będzie więcej fotek. U sąsiadów domek już stoi.

Bylinowa rabatka

Ketmia w blokach startowych.

Marzenko w nocy była burza z piorunami. Lało tak z pół godziny solidnie. Na szczęście nic nie zniszczyło.

Mirka tnę tawuły i nie pozwalam im kwitnąć, natomiast na rabacie bylinowej owszem. Mam tam 2 sztuki które w jesieni krótko przycinam w kulę i teraz zaczynają kwitnąć. A to te cięte niedawno i za chwilę zrobią się żółte - patrz poniżej.

Ogród wśród pól i wiatrów 15:19, 19 lip 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Jeszcze się zastanawiam nad zagospodarowaniem tawuły, mam w doniczusiach malutkich porozmnażane gdzieś z 18 krzaczków. Mają drugi roczek. Teraz już tylko marnieją, kisząc się na tym upale w malutkich pojemniczkach ..No i pytanie - gdzie by je tu wtrynić??

Zastanawiam się czy by mogły robić, za taki kulkowy szpalerek przed brzozami.. Nawiązywałyby do kul bukszpanowych przed domem, poza tym mam je i nie muszę nic kupować, no i nie marnowałby się roślinki mozolnie rozmnażane. Ot, takie rozważania przedpołudniowe.. Muszę to jakoś zwizualizować, tylko nie mam odpowiedniej fotki na razie

Bardzo fajny pomysł, lubię tawułę czy to jest odmiana Golden Princess? Ona taka malutka rośnie max do kolana. Ja też tak swoje w kulki ścinam, bardzo ładnie to wygląda. Tak jak piszesz zamiast obwódki bukszpanowej to mam
Ogród tworzony z pasją 11:30, 19 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Doniczki postaw w cieniu i zrób przykrycie z foli taką szklarenkę i pamiętaj o zraszajiu liści.Kciuki trzymam mocno☺
Ogród wśród pól i wiatrów 11:25, 19 lip 2015

Do góry
Jeszcze się zastanawiam nad zagospodarowaniem tawuły, mam w doniczusiach malutkich porozmnażane gdzieś z 18 krzaczków. Mają drugi roczek. Teraz już tylko marnieją, kisząc się na tym upale w malutkich pojemniczkach ..No i pytanie - gdzie by je tu wtrynić??

Zastanawiam się czy by mogły robić, za taki kulkowy szpalerek przed brzozami.. Nawiązywałyby do kul bukszpanowych przed domem, poza tym mam je i nie muszę nic kupować, no i nie marnowałby się roślinki mozolnie rozmnażane. Ot, takie rozważania przedpołudniowe.. Muszę to jakoś zwizualizować, tylko nie mam odpowiedniej fotki na razie

Mirkowy ogród (początki) 11:24, 19 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Mirko, melduję, że wczoraj zrobiłem sadzonki z tawuły japońskiej. Trzymaj kciuki, żeby się ukorzeniły.
Jak robiłeś ?Kciuki będę trzymać. ☺
Mirkowy ogród (początki) 11:14, 19 lip 2015

Do góry
Mirko, melduję, że wczoraj zrobiłem sadzonki z tawuły japońskiej. Trzymaj kciuki, żeby się ukorzeniły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies