Balia dostała kwiatków ( czeka na przemalowanie ) - w ogóle słuchajcie ona byłaby już przemalowana gdyby ktoś nie zakosił mi farby, otóż ja często jak mam jakieś ogrodowe zakupy to zostawiam przy drzwiach od piwnicy - na ogół wnoszę je do środka jak idę z psem i zabieram ze sobą wtedy klucze. Z tydzień temu kupiłem dwie farby w spreyu właśnie żeby przemalować kany, postawiłem obok piwnicy, idę za dwie-trzy godziny a tam farby już nie ma
Przymroziło dziś w nocy i już magnolia Iolanthe nie pokaże na co ją stać , na szczęście wśród innych roślim nie ma dużych strat ale to jeszcze nie koniec przymrozków. Wiedząc że będzie zimno wczoraj cyknęłam kilka fotek magnolii:
I dodatkowo zrobiłem w paincie zamysł do powiększenia tarasu. Chodzi tu głównie o zlikwidowanie problemu wypłukiwania wody przez deszczówkę i zyskanie miejsca na meble ogrodowe.
Finalnie chciałbym oddzielić tuje od trawnika i podsypać korą. Pytanie czym je oddzielić.
Dziś ma być w nocy +1.
Znicze zapalone, wszystko w tunelu otulone kocami.
Doniczki z rabat nie były zebrane i wszystkie okrycia zostają - na najbliższy tydzień.