Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 20:58, 14 kwi 2017

Do góry
Bożenko miałaś rację, te czerwone pączusie u Aleksandriny faktycznie liściowymi się okazały . Trzeba na kwiaty grzecznie zaczekać
Morgenrot po zimie taki biedniutki, żółtawy. Bożenko zapodam mu dolistnie tą opatentowaną przez Ciebie mieszankę, co Ty na to?
To miejsce trzeba kochać 20:57, 14 kwi 2017

Do góry
Posadzony trzeci stożek. Ma trochę inny kolor ale nic to. Przed stożkami posadzę jasne żurawki

To miejsce trzeba kochać 20:55, 14 kwi 2017

Do góry

Invincibelle przycięta przy ziemi

Jarzmianki
W Kruklandii 20:54, 14 kwi 2017

Do góry
malkul napisał(a)

hihi niech zyje inwencja

NO bo ja szybko się nudzę

Zrobiłam dzisiaj jeszcze wianeczek

z plastikowej gałązki bzowej
Bawarka 20:54, 14 kwi 2017

Do góry
eda napisał(a)
Kasik ty żyjesz w raju normalnie tyle kwiatów to co w końcu kupiłaś tego judasza ? bo się pogubiłam ha ha samochód jak na wesele cudeńko na światełko boskie i te żaby normalnie dech zapierają jakie śliczne dojrzałam a rh normalnie zjawiskowe z tymi liśćmi zdecydowałaś się ? ale zająca miałaś "Mutanta "
buuuuziaki

No wlasnie nie kupilam bo kupilam wisienki hahaha Poczytalam troche o nim i widze ze jest kilka odmian. Pomysle o tym zakupie bo przeciez...od poczatku ogrodu, na zakup czeka..Wisnia Kanzan I jakos doczekac sie nie moze...
Rh rzeczywiscie bardzo interesujacy...Nowa odmiana. Moze sie skusze i poobserwuje go
Moja bajka 20:54, 14 kwi 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Tsjie cudo dziś zobaczyłam. Azalia, właściciele nie pamiętają niestety co to za odmiana

pewnie PJM Elite.
To miejsce trzeba kochać 20:53, 14 kwi 2017

Do góry
Nelumbo - lotos 20:50, 14 kwi 2017

Do góry
Mariusz napisał(a)
Tyle lotosów. Do trzech oczek wodnych.

Arboretum Bolestraszyce

To bēdzie w tym roku prawdziwy pokaz
Moja bajka 20:49, 14 kwi 2017

Do góry
Bawarka 20:45, 14 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia ja swoją wiśnię wrzuciłam u siebie, miałam kilka lat temu ale niestety już nie mam. Sklep z pierdołami u Ciebie nieźle zaopatrzony, lubię to.Zakupy udane, drzewka przepiękne.

Goniu jeszcze musze kilka razy tam pojechac, wpadlo mi w oczy kilka fajnych pierdolek
Jestem bardzo, bardzo z nowych drzew zadowolona ale i tych duzych kul. Sa wieksze od mojej glowy Tak sie zastanawiam czy wsadzic tam do srodka rosliny czy nie...

Chaos oswajany 20:44, 14 kwi 2017

Do góry
Kolejny tydzień minął pod znakiem ogrodowania, mimo w większości niesprzyjającej pogody. Wszystko za sprawą naszej kochanej Tess, która zaprosiła mnie do swojego ogrodu i obdarowała mnóstwem roślinek i wielkim workiem inspiracji. Wykorzystałam więc calutki poniedziałek, a w kolejnych dniach próbowałam wykorzystywać każdą sprzyjającą chwilę.

Zaskakujące, jak czasem wystarczy impuls, żeby wszystkie elementy układanki wskoczyły na swoje miejsce. Plan rabaty frontowej miałam już dawno - zarys nawet dość precyzyjny, ale wciąż motałam się, jakie roślinki powinnam wybrać, jak to wszystko poukładać, żeby miało sens. FanTESStyczne prezenty z magicznego ogrodu okazały się być dokładnie tym, czego szukałam. Tym sposobem cały poniedziałek poświęciłam na przygotowanie i obsadzenie frontu. Zdjęcia nie będzie, bo na razie maluchy mało widoczne na zdjęciu, ale popełniłam rysunek poglądowy:

Zaczynamy od rozsypanki kulek bukszpanowych wzdłuż podjazdu. Potem dywanik z kopytnika, przetykany żurawkami i w przyszłości być może hostą w lewym dolnym rogu, obrzeżony trawami: hackone zielna w prawym górnym rogu, carex the beatles w dół od hackone, carex coś gold nie pamiętam na lewo od hackone.
Po lewej stronie dywanika będą rosły (jak próba ukorzenienia zakończy się sukcesem) hortensje z miskantami Morning Light. Plecy dla dywanika stanowi rododendronowisko, które mam nadzieję, już wkrótce będzie zachwycać kwiatami.
Rododendronowy ogród II. 20:42, 14 kwi 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Nie wiem czy przez święta coś zagladniesz na forum albo napiszesz u siebie. Radości i szczęścia i dużo dużo zdrówka Ci życzę.

Ula dzięki . Tobie i wszystkim Ogrodowiskowym równiez zdrowych i spokojnych Świąt i oby pogoda lepiej sie postarała.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:41, 14 kwi 2017

Do góry

Dziś było słońce, deszcz, grad i inne kwietniowe zawirowania.
Więc jak na Wielki Piątek przystało dzień spędziłyśmy z Córcią w kuchni

Alleluja!

bold text
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:30, 14 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

pięknie!!!!!
patrząc na takie fotki pragnę magnolii... ale czy w młodym ogrodzie gdzie jeszcze wiatr hula, tuje małe jest szansa że przetrwa?

Marzenko mam tez pytanie techniczne. kupiłam ten opryskiwacz marolexu jak polecałaś ale chyba coś źle robię.. czy to normalne ze co średnio 2 minuty musze pompować powietrze? i chmurka oprysku bardzo mała, każdą gałazkę musze pryskać prawie ze osobno takie słabe to... i taki mały dzyndzelek co jest z boku z napisem "0,4Mpa" to do czegoś służy?moze ja czegoś nie wciskam albo coś że to takie słabe jest?
Ogród Cioci cz. 3 20:29, 14 kwi 2017

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 20:27, 14 kwi 2017

Do góry
I kilka dekoracji
Ogród Cioci cz. 3 20:24, 14 kwi 2017

Do góry
Dla zaglądających życzenia zostawiam
Dzieląc się jajkiem,
w te piękne Święta,
życzymy samych radości.
Niech będzie zdrowie,
niech będzie szczęście,
dobrobyt niech u Was gości.

Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:21, 14 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jaka piękna Co to za magnolia???
Ogrodowe kreacje 20:17, 14 kwi 2017

Do góry
Do Wszystkich pewnie nie udałoby się na czas zajrzeć więc życzonka składam tutaj
Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych,
wiosennych nastrojów, ciepłej, radosnej atmosfery,
miłych spotkań z najbliższymi,
oraz smacznego jajka
i oczywiście mokrego lanego poniedziałku

...uDany ogród 20:07, 14 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj mimo marnych prognoz pogoda się spisała. Może nie było zbyt ciepło, ale polar wystarczył, puchowa została w szafie , pospacerowałam po ogrodzie.
Cudnie się robi
Tata ma dzisiaj urodziny, ale niestety mimo zapowiedzi wybudzenia nie udało się go wyciągnąć ze śpiączki
Jest niewydolny oddechowo, bardzo się boję. To już trzy tygodnie jak śpi...
Mama się załamała, totalna masakra...
Jedyne co mnie cieszy to takie widoki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies