Amanogawa dla Bawarki w tym roku bez kwiatów na razie i chyba nie będzie niestety
a to z zeszłego roku
Jak tak sobie porównuję to rok temu wszystko wcześniej u nas kwitło i nawet amanogawa miała liście już dojrzalsze , to może teraz jeszcze za wcześnie?
ale pączków nie widzę
Jeszcze trzcinnik którego dostałam w zeszłym roku od Gosi a po prawej Nepeta Kubanica:
Rutewka Black Stockings
Ostróżki od Beatki
Zeszłoroczna rabata tawułowa
Tyle wpisów ... myślę sobie pewnie Angelika zakończyła prace przy kręgu ... i nie pomyliłam się ... Pięknie to cuuuuuuuuuuudo wpisało się w ten zakątek ... wszystko ze sobą współgra ... jak jeszcze powojnik sie puści krąg będzie wyglądał jakby tam był od początku istnienia ogrodu ... z poduchami masz rację ... poprzymierzaj większe ...
Rabata frontowa jeszcze rozwkitnie ... jak wszystko u Ciebie ... pamiętamy przecież zmiany na przestrzeni kilku lat A ten conica tani tzn ile? i jaki duży? I czy Ty robisz opryski swoim conicom nie łapią przędziorka?
Najkrócej mówiąc - Babcia Danusia twierdziła zawsze, że jej brat, który został na wsi, miał najładniejsze łąki, bo popiół sypał. Serio, serio.
W mądrość ludową wierzę. Więc sypię, nie wczytując się dotychczas, co mądre książki piszą.
Teraz zajrzałam http://poradnikogrodniczy.pl/popiol-drzewny-jako-nawoz.php