Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:43, 12 kwi 2017

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Aganiu pięknie u Ciebie Nie tylko magnolie piękne, ale one Mnie najbardziej urzekają wiosną

No taaak jak i nie tyko mnie
buziaki Basiu
Ogród Loczka 20:39, 12 kwi 2017

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Nowe rozważania na gruncie zgodne z tym:

Łukasz świetnie!
tylko ten skos mi się gryzie...
może tak, schodkowo jak po drugiej stronie. kąt prosty mi trochę nie wyszedł

Mój ogród pod górkę... 20:37, 12 kwi 2017

Do góry
I jeden klon już na miejscówce. Dobrze, że mamy oświetlenie w ogrodzie, bo kończyliśmy już po zmroku Kiepsko widać, ale nie mogłam się oprzeć przed prezentacją.

Rozpoznawanie roślin wodnych i błotnych 20:35, 12 kwi 2017

Do góry
Witam!
troche spacerku bo mokrych terenach i zauważyłem fajną roślinkę.
Niestety nie wiem jaką ma nazwę- może ktoś rozpozna?

Moja codzienność - ogród Oli 20:29, 12 kwi 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
zostawiam ciut koloru

Pięknie

Kuchnię też widziałam. mi akurat biały kolor w kuchni się podoba.. poprzednią miałam też białą.

A czaplę najlepiej ustrzelić.. ale sobie znalazła stołówkę.... a raczej restaurację najlepszego sortu.. Sort teraz brzmi niejednoznacznie, wiec najwyższej kategorii

A rybki weź sobie ode mnie Mam ich za dużo... czapla chyba nawet by im nie dałą rady A kojaki by ją zjadły
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:29, 12 kwi 2017

Do góry
abiko napisał(a)

miałabym to samo

Ja mam tak dalej
Genie
Typografia ogrodu 20:22, 12 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Chyba byłam grzeczna zająć przyszedł do mnie
I przyniósł takie piekne sadzonki trzcinnika

Zajączku jeszcze raz tym razem publicznie DZIĘKUJE
Taka serdeczność z jedne strony mnie zawstydza z drugiej motywuje
Nie mogły czekać na poprawę pogody bo tej na razie nie widać. Zatem mimo ulewy i wiatru poszłam dzielić i sadzić

Podzieliłam na...127 sztuk! i obsadziła 2/3 pasa! Sama w to nie wierze!
Wybaczcie bałagan ale tyłek mi wymarzł

Zajączku buziaki

wow!! mega zając
ja tez dostałam ale dałam rade tylko na 4 podzielić.
127szt to wyczyn
i powtarzam się ale masz niesamowitą ziemię!
Nowocześnie z różAnką :D 20:02, 12 kwi 2017

Do góry
dzięki artykułowi Gosi malkul pojawiły się u mnie pierwsze roslinki w domu

Ogród dla moich synków 19:58, 12 kwi 2017

Do góry
Marga napisał(a)

ładny kolor poobcinaj jej te przymrożone liście, podgryzione, niech się nie wysila na nie. Nic się nie martw, tnij śmiało. Odbuduje się pięknie Ja tak robię każdej wiosny.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:46, 12 kwi 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Jakie śliczne ptaszęta się zleciały do Ciebie

Ptaszki i motyle to moje ulubione dodatki do dekoracji, no może jeszcze domki.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:44, 12 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
wreszcie dotarly moje zakupy, lece siac i sadzic

Jaaajku superrrr
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:41, 12 kwi 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Dorotko, co to są za śliczne małe białe pomponiki z tą różą? Różyczka śliczna Długo ją masz? Ja kupiłąm ją latem ubiegłego roku. Nie pokazała jeszcze swego piękna.

Te pomponiki to maruna, sadzonek jest dużo, bo rozsiewa się bardzo, ale do wysyłki nie nadaje się, szybko więdnie. W lecie mogę zebrać nasionka i podesłać. Jak wysiejesz w tym roku to na przyszły zakwitnie.
Różyczkę kupiłam jesienią 2015r, jestem z niej bardzo zadowolona. Jest niziutka kwitnie całe lato. Miałam dokupić jeszcze kilka i obsadzić moje kółko z kostki, ale koncepcja się zmieniła.
Przerwa na kawę... 19:22, 12 kwi 2017

Do góry
Ech ten mój pośpiech... Najpierw napisałam o magnolii że kupiłam Siebolda (w ubiegłym roku już po kwitnieniu) a teraz okazało się że nią nie jest bo po pierwsze kwitnie teraz a po drugie ma bardzo ciemne kwiaty więc to może być magnolia np. odmiany Nigra. A potem znów napisałam o Nigrze mając tym razem na myśli śliwę wiśniową o której rozmawiałam z Anulą, że boję się że padła bo znaku życia nie daje. Zero listków. Ech te moje skróty myślowe... Przepraszam was. Zakręcona jestem ostatnio. Za dużo się dzieje

Dziś i jutro miałam być totalnie gdzie indziej ale po ponad półtorej godziny jazdy w jedną stronę w gigantycznym korku (mamusiu, jak ludzie to wytrzymują dzień w dzień) dowiedziałam się, że nie zostaniemy przyjęci bo mają nadstan ( przypominający overbooking w samolotach - więcej zapraszają niż mają łóżek) i mamy wracać. Na języku miałam już dosadne słowa ale w sumie lepiej święta spędzić w domu niż w jednostkach medycznych.

No to musiałam sobie jakoś humor poprawić. Pojechałam do LM kupić 2 stożki z bukszpanu ale już nie było. Za to w następnym ogrodniczym po drodze po 20 zł za sztukę kupiłam całkiem niezłe roztrzepańce z drobnolistnego bukszpanu. O takie...

I chwyciłam za nożyce... Wyszło cosik takiego. Z przeznaczeniem na balkon. W sumie za cenę jednego stożka mam 2 kulki i 2 zaczątki stożków.
Działeczka Asi :) 19:15, 12 kwi 2017

Do góry
Dobra, żeby nie przedłużać, chwila prawdy

Wcześniejszych zapisów nie odwołuję
Dobra, żarty na bok, teraz poważnie W rzeczywistości na żywo tak bardzo źle nie wygląda. Na zdjęciu gorzej. Rabata taka pusta, bo jest do obsadzenia.
Na środku planuję wsadzić hortensję. Dosadzę jej azalie wielkokwiatowe 2 sztuki i dwa rododendrony. Takie rośliny mi zbywają na działce i tu mam zamiar je wsadzić.
No i co pod tą tuję?

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:10, 12 kwi 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Dorcia naprawdę na poważnie powinnaś zająć się dekorowaniem, bo nikomu nie wychodzi to tak lekko i uroczo jak Tobie .
No to połechtałaś moją babską próżność
W tym roku późno wzięłam się za dekoracje świąteczne i to nie z braku czasu, bo jego akurat teraz mam pod dostatkiem. Jakoś brak chęci i sił, ale dziś mocno się zmotywowałam i troszkę postroiłam

Ogród z uśmiechem 19:05, 12 kwi 2017

Do góry
Jolaaa, ale smakowity kolor! Co to za odmiana, gadaj tu szybko!

jolanka napisał(a)
Na pierwsze tulipany czeka sie z taka niecierpliwością....

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:02, 12 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko cudowne klimaty jak zwykle, dekoracje romantyczne, nostalgiczne, cudne Wiosna szaleje
Miło się czyta takie wpisy, motywują do większej staranności. Wiosna żeczywiście szaleje, a chwasty to już mają istne szaleństwo, jeszcze nie obrobiłam wszystkich rabatek, a już zarasta pierwsza.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:49, 12 kwi 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
Ale u Ciebie kolorowo już na rabatach U mnie tulipanki jeszcze w pąkach.
To prawda jest już dość kolorowo, ale ja przecież kwiatkowa jestem Jesienne tulipany też jeszcze w pąkach, ale to dobrze, bo dłużej będę się nimi cieszyć.

Moja codzienność - ogród Oli 18:47, 12 kwi 2017

Do góry
zostawiam ciut koloru

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:44, 12 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ty to dopiero masz piękną wiosnę , Dorotko.
Donicowe bratki pięknie dobrane
Hiacyntowe kępy ,duze, okazałe,śliczne.
Tulipanków coraz więcej, coraz piękniej
Bardzo mi miło, że i Tobie spodobały się moje obsadzone donice. Hiacynty kwitną na razie te co są w ogródku od kilku lat, jesienne dopiero startują i zapowiadają się świetnie, tulipanów z dnia na dzień przybywa. Dobrze, że zakwitają co jakiś czas, wydłuża to ich sezon kwitnienia. Uwielbiam ten czas, gdy co rano widać nowe kwitnące roślinki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies