Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Moja bajka 22:14, 22 lip 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

To Carex morrowii ‘Ice Dance’ Mam ją Kasieńko, chciałam się tylko upewnić.

Co poradzić kiedy nie trzymają mi się głowy te nazwy .
Moja bajka 22:04, 22 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Ha, Ewciu żebym to ja pamiętała. Ale jakiś carex (nie wiem czy tak się to pisze). I zimozielona jak zapewniała pani w szkółce. Będę jeszcze taką dokupować więc postaram się zapamiętać

To Carex morrowii ‘Ice Dance’ Mam ją Kasieńko, chciałam się tylko upewnić.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:06, 21 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Posadziłam w słońcu- będę podlewać. Mam nadzieję, że zimą też da radę....
Wstawiam naszą wspólną rabatkę lawendowo- różaną na Twoje 400Radzi sobie dobrze- zdjęcie jest sprzed 2 tygodni.
Pozdrówki

Ice Dance u mnie zimuje dobrze.
Dziękuję Kasiu za zdjęcie tej rabatki, berberyski ładnie się rozrosły a takie maleństwa były.
Patrzę i nie mogę uwierzyć, lawenda z Borowej zakwitła?
Co to za różyczki Kasiu, one się tak pokładają?
Może jakieś trawki jeszcze dołożyć.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:56, 21 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Kasiu, Ice Dance rośnie na słońcu, po południu na troszkę cienia ale nie za wiele. Staram się utrzymywać stale wilgoć i dobrze sobie radzi i ładnie rozrasta.

Posadziłam w słońcu- będę podlewać. Mam nadzieję, że zimą też da radę....
Wstawiam naszą wspólną rabatkę lawendowo- różaną na Twoje 400Radzi sobie dobrze- zdjęcie jest sprzed 2 tygodni.
Pozdrówki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:55, 21 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Asiu czy na tej rabacie ice dance rośnie w pełnym słońcu? Mam 5 sztuk i zastanawiam się, czy na słonecznym stanowisku będą mi rosły... Super wygląda stipa za nimi

Kasiu, Ice Dance rośnie na słońcu, po południu na troszkę cienia ale nie za wiele. Staram się utrzymywać stale wilgoć i dobrze sobie radzi i ładnie rozrasta.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:23, 21 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Iwonko, tej rabacie jako niższe piętro rosną bukszpany (kiedyś będą kulkami, carex Ice Dance i jednoroczne begonie. Wsadziłam tam miniaturowe hosty ale jeszcze młodziutkie i słabo widoczne.

Asiu czy na tej rabacie ice dance rośnie w pełnym słońcu? Mam 5 sztuk i zastanawiam się, czy na słonecznym stanowisku będą mi rosły... Super wygląda stipa za nimi
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:23, 21 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Iwonko, tej rabacie jako niższe piętro rosną bukszpany (kiedyś będą kulkami, carex Ice Dance i jednoroczne begonie. Wsadziłam tam miniaturowe hosty ale jeszcze młodziutkie i słabo widoczne.

I ujęcie kącika z ławeczką

Dziękuję Joasiu, piękne widoczki z ławeczką. Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 21:15, 20 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

To Ice Dance.. fajnie się rozrasta i chyba dobrze jej na mojej patelni

Przymierzam się do jej zakupu .... ale jeszcze dam sobie na wstrzymanie bo muszę przygotować miejsca .... jutro łopata mnie czeka lub alternatywa to poszukiwanie pięknego drzewa bordowego do posadzenia przy ścianie wodnej bo mnie gnębi to miejsce
Moja codzienność - ogród Oli 14:41, 20 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Oluś co to za trawa pomiędzy miłorzębami ... wydaje się mieć szerokie liście ....

To Ice Dance.. fajnie się rozrasta i chyba dobrze jej na mojej patelni
Mały ogród Julki 16:53, 19 lip 2014

Do góry
19.07.2014r.
Carex 'Ice Dance

Chopin

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:16, 19 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.

I ujęcie kącika z ławeczką

Ogród Magdalenka 09:30, 19 lip 2014

Do góry
noemi napisał(a)

A tak wyglądają kulki po zmianie evergoldy chyba trzeba podzielić …

Ale świetnie to wygląda. Ice dance szybko się rozrastają. A chcesz je po prostu przenieść czy zastąpić czymś innym?
A co to za biała kula?

nie mów że marny z Ciebie fotograf! Ale dobry ogrodnik jesteś
do szerszej perspektywy po prostu robisz zdjęcia z daleka i nie pod słońce.
Ogród Magdalenka 02:14, 19 lip 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Wczoraj posadziłam nową stipę, jest jeszcze malutka, frosted przesadziłam na tyły , bo mi się w kulach nie podobały , choć widzę , że zbierają się i robią się ładniejsze … z tej rabatki wywalę jeszcze ice dance , nie podoba mi się w tym miejscu …. albo posadzę do przedogródka w prostokącie ? … o tak, zanim wyrzucę , to przeniosę się z nią na front

A tak wyglądają kulki po zmianie evergoldy chyba trzeba podzielić …

TA biała ślicznie tam wygląda...
Pozdrawiam Madziu...
Mój wymarzony ogród 21:52, 18 lip 2014

Do góry
a oto moja nieszczęsna rabata, która niedługo może przestać istnieć
ciągle mi nie coś tu nie pasuje

a tu z innej perspektywy

i jeszcze w szerszym ujęciu ciemno się międzyczasie zrobiło

rośnie tu (póki co) żółta tuja, tuja szmaragd zrobiona na kulkę na patyku, hortensja Limka, Tawuła, odnóżki z Ice Dance, bukszpany, po obu stronach hortki jest miskant ML ale zanim ruszy to pewnie już przyszły rok będzie.
Roślin jest mnóstwo i ciągle się zmieniają. Te czerwone plamy to begonie, które rażą w oczy, nie wiem co mnie podkusiło, żeby je kupić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:26, 18 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Myślisz o trawce przed fairy? To carex morrowi variegata (podobno to nie trawa). Z pewnością nie jest to carex ice dance, bo ta jest ciemniejsza ma biały pasek orzez środek a variegata przebarwia sie w słońcu na lekki złocisty kolor. I nie rozrasta się jak ice dance.

Ps. Carex to nie trawa to zimozielona roślinka

Nie, nie o tej, o tej ze zdjęć z pierwszych stron wątku które wkleiłaś - 4 zdjęcie - ciemnozielona dość wysoka przewieszająca się trawa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:20, 18 lip 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
a co jest za trawka na zdjęciu wyżej - wyższa i ciemnozielona po prawo ? ja jestem teraz nastawiona na zieleń bo za dużo roślin mam "aurea" aż oczy trze mrużyć

Myślisz o trawce przed fairy? To carex morrowi variegata (podobno to nie trawa). Z pewnością nie jest to carex ice dance, bo ta jest ciemniejsza ma biały pasek orzez środek a variegata przebarwia sie w słońcu na lekki złocisty kolor. I nie rozrasta się jak ice dance.

Ps. Carex to nie trawa to zimozielona roślinka
Mój wymarzony ogród 08:13, 16 lip 2014

Do góry
Myślę, że tej stipy to już mi wystarczy i nie będę musiała jej siać

z tą trawą to jeszcze zobaczę jak nam pójdą prace romontowo - budowlane bo jeszcze taras z drugiej strony (przy schodach do piwnicy)trzeba zrobić, żeby poziom trawy złapać i nie deptać niepotrzebnie takie świeżo posianej ale wszystko zależy od pogody i naszych sił

Mamy w planach pomalowanie wszystkich budynków na biało bo brzydkie są że hoho, nie wiemy tylko jak miejsce z winogronem pomalować bo się do ściany skubaniec poprzyczepiał

Opaska z białych kamyków będzie ale jeszcze szersza, bo teraz jak już donice są białe to podczas deszczu bardzo by się brudziły, a tego bym nie chciała

Jeśli chodzi o ice dance do podzielę ją jeszcze jesienią bo potrzebuję dodatkowe 2-3 sztuki na moją rabatę w ciągłych zmianach

Wykorzystałam twoją radę i wsadziłam 2 ML obok hortensji- ale tej przy żółtej tui mam tylko nadzieję, że po tym drastycznym cięciu odbiją i będą się miały dobrze

Mój wymarzony ogród 23:55, 15 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
rabata hortensjowa dostała ice dancy. Z 3 doniczek zrobiło się 18 sadzonek i to sporych.
i z drugiej strony

tutaj też jesienią będę musiała jakieś - nie wiadomo jakie - cebule dosadzić, żeby wiosną nie było tu smutno

Fajnie te ice dance wygląda w tych 2 rzędach super pomysł!

a zobaczysz, ze do jesieni te ice dance jeszcze będziesz mogła dzielić

a w ogóle to ktoś na O. pisał że kupował nasiona stipy. Tylko nie pamietam kto i gdzie o tym pisał. Bo bym sobie zamówiła, tak żęby w styczniu wysiać i mieć spore podrostki na wiosnę

Ale teraz pies będzie miał widoki ! hoho! standard życia mu się polepszy
Moja "przyziemna" :) pasja 22:26, 15 lip 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Za żurawkami jaką masz trawę?

Carex Ice Dance. Już ładnie się rozrosła od momentu posadzenia.
Mój wymarzony ogród 19:40, 15 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
0 widzę, że się za mnie wzięłaś i to na poważnie poprawię się wieczorem bo dziś jest malowanie grila i donic

a i jeszcze byłam wczoraj na spontanicznych zakupach i kupiłam piękne sadzonki ice dance ale podzielę je na mniejsze w ramach ekonomicznego podejścia do tematu a tak poważnie to program naprawczy portfela powoli muszę zacząć uruchamiać jak w sierpniu/wrześniu ma mi starczyć na cebulki
i jeszcze z tego spontanicznego podejścia kupiłam 2 stipy

no no - to tam malować raz dwa trzy, bo ja zaczynam pazurki obgryzać [a zwykle tego nie robię].

Ice dance dzieliłam, świetnie się przyjmują i przyrastają. Dziel śmiało. No chyba ze to co ja mam to nie ice dance! Choć tak było opisane. Trudno się oprzeć stipie, prawda?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies