paniprzyroda
08:53, 27 lip 2014
Bogdzia, AgnieszkaW limki są fajne, ale przed nimi koniecznie coś muszę posadzić, najlepiej aby było widać także zimą i wiosną, kiedy hortki są ścięte. Z tyłu rosną runianki, a przed myślę o bergeniach może, których mam sporo namnożonych i uporządkowaniu koorystycznym żurawek, dosadzę także Ice Dance, która u mnie wyjątkowo dobrze rośnie, może przywrotnik?
Ktoś ma inny pomysł
bo mnie w tym miejscu koncepcje się kończą... Rabatka z prostą linią musi zostać...

fragment starej/nowej rabatki, który powoli zaczyna mi sie podobać, w kolorze żółtym i limonkowym: Chopiny, jeżówki, trawki, trytomy, żurawkę zastąpię konwalnikiem, miłorząb Mariken, w tle choiny do formowania i cisy jako pionowe akcenty
Kindzia, te dalie są wysokie, 1.5 m. Jeżówek brak, Meringue , którą chciałam na tę część limonkową powyżej też nie ma
Może posadzę tam jeszcze Green Jewell ale też muszę poczekać do jesiennych targów, chyba że spotkam wcześniej
nowe róże, podobno Graham Thomas albo Graham Derby?
tych nazw pan nie pamiętał
Ktoś ma inny pomysł

fragment starej/nowej rabatki, który powoli zaczyna mi sie podobać, w kolorze żółtym i limonkowym: Chopiny, jeżówki, trawki, trytomy, żurawkę zastąpię konwalnikiem, miłorząb Mariken, w tle choiny do formowania i cisy jako pionowe akcenty
Kindzia, te dalie są wysokie, 1.5 m. Jeżówek brak, Meringue , którą chciałam na tę część limonkową powyżej też nie ma

nowe róże, podobno Graham Thomas albo Graham Derby?
tych nazw pan nie pamiętał