Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 09:28, 29 lip 2014

Aaaa.. Znalazłam gdzieś u kogoś link do strony trawki.pl. Trza powybierać
09:33, 29 lip 2014
Olu a czy możesz zrobić mi fotki tych kalin tak przy okazji
katiaxx 09:40, 29 lip 2014

Olu, będziesz sadzić cebulowe w koszyczkach ?
kosolka 09:43, 29 lip 2014

A nie myslalam o tym.. Dotychczas miałam zawsze bezpośrednio w ziemi (wczesniej u tesciowej sobie sadziłam tulipanki ).
kosolka 09:48, 29 lip 2014

Melu - zrobię. Ale wiesz co.. Sklamałam Przepraszam! Chyba upał mi umysł spowalnia. To co mi urosło tak bardzo, to jasminowiec snowbell Kalinka az tak nie bujnęła. Za to ładnie kwitła, choć mała. Pamiętaj że moje krzaczki młodziutkie..
katiaxx 09:51, 29 lip 2014

ja nawet nie wiedziałam że takie są i że tak sie robi ale przeczytałam chyba na wątku Dominiki, myślę że warto o tym pomyśleć przynajmniej częsciowo, przykro byłoby gdyby jakaś nornica wyżarła połowę ...

np.

http://www.e-ogrodniczy.pl/sklep/index/108,koszyczki-do-cebul

katiaxx 09:51, 29 lip 2014

przynajmniej ja będę sadzić w koszyczkach, może nie wszystkie ale część napewno
kosolka 09:53, 29 lip 2014

Ja też nie wiedziałam, dopiero jak zaczęłam czytac forum to wyczytałam Jak wiele innych rzeczy zresztą. Muszę nad tym pomyśleć.
09:53, 29 lip 2014
Kosolku tam mają super trawki,słyszałam już o tej trawiastej szkółce wysyłkowej,bardzo dużo dziewczyn z niej zamawia i jest zadowolona
Listę mam już też jakiś czas zrobioną...moje faworytki to turzyce 'The Beatles','Ice Dance'.Chciałabym jeszcze dokupić rozplenice ''Little Bunny' i konwalnika.
A Ty jakie byś chciała kupić trawy?

edit...bo pomyliłam literki
10:10, 29 lip 2014
Odnośnie sadzenia cebulowych.Częściowo mam je w koszykach,częściowo bez koszyków.A dlaczego u mnie tak? Bo tam gdzie miałam miejsce by sadzić w koszykach to sadziłam a tam gdzie miejsca było mało sadziłam cebulowe bez.
Koszyki to bardzo fajne sprawa.Po czasie jak cebulowe coraz mniej wydają kwiatów albo coraz drobniejsze bez problemu wyciągasz koszyk i masz wszystkie cebule pod ręką,nie musisz przekopywać rabat a co za tym idzie uszkadzają się cebule.No i koszyki zabezpieczają przed nornicami tak jak doczytałyście.Są różnej wielkości koszyki,większe,mniejsze,wyższe,niższe.Wybór spory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies