Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Moje małe wielkie marzenie 11:54, 28 lis 2015

Do góry
alis napisał(a)
No i cała rabata, ogólny zarys

1- rododendrony x2, azalia x1
2- rozplenica
3- wrzosy (żółte, fioletowe i białe), we wrzosach ta zielona gwiazdka to jałowiec grey montley na pniu (bardzo nisko szczepiony)
4- sosna górska winter gold x1
5- jodła koreańska 'Blauer Pfiff' x1
6- berberysy Orange Rocket
7- berberysy Erecta Aurea x5
8- perukowiec, który chciałabym poprowadzić w kulkę
9- miskant zebrinus
?- tutaj chciałabym posadzić coś na pniu naprzeciwko tarasu, może umbry? a między nimi trawy?
10- róże (?)
11- hortensje 'Limelight' x4
12- szałwia omszona
13- no i tutaj w rogu może dereń biały elegantissima?
14- żurawki marmalade (pomarańczowy pasek)
15- miskant Gracillimus x3
no i śliwa wiśniowa Pissardii w żurawkach

Muszę się dopytać
za płotem tej rabaty "robi" się dom z oknami na was. Nie planujesz tam żywopłotu? Nie będzie ci przeszkadzać, że ktos z okien zaglada do ciebie?

Druga rzecz - na zdjęciach widzę, że owo miejsce nie obfituje zanadto w słońce. Jak tam jest z nasłonecznieniem? Jaka to wystawa?
Agatkowy Zakątek 08:39, 25 lis 2015

Do góry
AgataRed napisał(a)

Szał zakupów na targach rolnych (owies, jeżówki, liatra, rozplenica)

Prace przy rabacie

Nie kupuj pojedynczych roślin, gdybyś kupiła 11 jednakowych jeżówek,zrobiłabyś lepiej, a tak, brniesz w misz-masz czyli wszystkiego po trochu

A dlaczego nie włączyłaś lasku brzozowegop w rabatę, tylko brzozy sobie a rabata sobie? Rabatę trzeba dokleić do żywopłotu i zrobić jej linię. Dopiero sadzić na rabacie. Trawnik nie może pojawiać się ota tak chaotycznie gdzieś pomiędzy roślinami

Zaznaczyłam pola obsadzone roślinami, krzyżyki to jednakowe miskanty. Ciemnozielona linia to linia trawnika i rabaty jednocześnie.

a czasem nie na temat ... 14:59, 24 lis 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Gosiu te kotki to oczywiście rozplenica hameln ,ale ją już wszyscy sadzą na podjazdach ,to takie zbyt oczywiste .
wymyślisz na pewno coś oryginalnego-wierzę w twoją pomysłowość .
Prace dziel sobie tak żeby doprowadzać do końca bo wtedy robota cieszy . pozdrawiam

Dzięki, to cenna uwaga zwłaszcza dl kogoś kto zawsze chce inaczej i prawie zawsze to się źle kończy
Moje małe wielkie marzenie 21:14, 20 lis 2015

Do góry
No i cała rabata, ogólny zarys

1- rododendrony x2, azalia x1
2- rozplenica
3- wrzosy (żółte, fioletowe i białe), we wrzosach ta zielona gwiazdka to jałowiec grey montley na pniu (bardzo nisko szczepiony)
4- sosna górska winter gold x1
5- jodła koreańska 'Blauer Pfiff' x1
6- berberysy Orange Rocket
7- berberysy Erecta Aurea x5
8- perukowiec, który chciałabym poprowadzić w kulkę
9- miskant zebrinus
?- tutaj chciałabym posadzić coś na pniu naprzeciwko tarasu, może umbry? a między nimi trawy?
10- róże (?)
11- hortensje 'Limelight' x4
12- szałwia omszona
13- no i tutaj w rogu może dereń biały elegantissima?
14- żurawki marmalade (pomarańczowy pasek)
15- miskant Gracillimus x3
no i śliwa wiśniowa Pissardii w żurawkach

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:26, 17 lis 2015

Do góry

Rozplenica Hameln
Lawendowy zawrót głowy 22:15, 16 lis 2015

Do góry
Ogrodzenie super! I kurcze od razu nowości pod płotem ale fakt rozplenica będzie się tam prezentować zjawiskowo ...

dziewczyny nie wiem jak Joli i Marcie ale mnie się Bond jak zawsze podobał no co zrobić przez ponad dwie godziny nie drgnęłam prawie taka byłam zapatrzona
Ogród z łezką II 18:30, 16 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Moje bagatelle nie maja nawet 30 cm a rozplenica little bunny chyba jeszcze nie osiągnęła 40 cm a rośnie w tym miejscu od lata 2012 r

40 cm...to za małe trawki do mojej łezki, zginęły by tam. Ale może na tą moją rabatę, którą będę wiosną przerabiać...

Jeszcze raz dziękuję Marzenko I za pomysł z kokardami na trawach też
Ogród z łezką II 20:49, 15 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kurcze...trudno tak na zdjęciu ocenić ich wielkość, szczególnie, że bagatelki masz przystrzyżone...ze 40 cm średnicy mają? Więcej trochę Marzenko? I jak długo u Ciebie rosną?

Dziękuję za zdjęcie

Moje bagatelle nie maja nawet 30 cm a rozplenica little bunny chyba jeszcze nie osiągnęła 40 cm a rośnie w tym miejscu od lata 2012 r
Lawendowy zawrót głowy 19:29, 14 lis 2015

Do góry
mam jedno z variegatusami teraz tam mam rozplenica

a czasem nie na temat ... 21:24, 12 lis 2015

Do góry
Gosiu te kotki to oczywiście rozplenica hameln ,ale ją już wszyscy sadzą na podjazdach ,to takie zbyt oczywiste .
wymyślisz na pewno coś oryginalnego-wierzę w twoją pomysłowość .
Prace dziel sobie tak żeby doprowadzać do końca bo wtedy robota cieszy . pozdrawiam
Ogrodowy song 18:28, 11 lis 2015

Do góry
Widzę że prace brukarskie zakończone
Jak ta rozplenica w donicy Ci się rozrośnie pod trzmieliną będzie pięknie
Smagliczka u Ciebie też nie odpuszcza To chyba jedna z najdłużej kwitnących roślin jednorocznych
W oflisowym ogrodzie 11:04, 11 lis 2015

Do góry
Puzzlowałam tę rabatę przedogródka i wyszło mi coś takiego

od lewej :
żurawka lima,
bukszpany 3 szt,
tuja na pniu whipcord,
rozplenica little z rozchodnikiem okazałym,
pod płotem wiśnia osobliwa umbra,
miskant graziella i
2 stożki może cis + 1 w rozplenicach
lub z jedną śliwą druga na skraju kolejnej rabaty

co o tym sądzicie?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 10 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Dzieki za info.
Bede wdzieczna wszystkim za info jak duza docelowo jest rozplenica hammeln. Posadziłam wczoraj 9 szt przed hortensjami ogrodowymi na odcinku 3 M. Obawiam sie ze za gesto ale chcę ukryś brzydkie nogi hortensji...

Marzena jak zwykle po forumkowym odwyku u ciebie jestem szybciutko ,bo wiem że tu zawsze masa wiadomości . Ale teraz to ja ci muszę wyłuszczyć ,że hameln musi mieć prawie metr miejsca a do nóg hortensji to się nie nadaje. Jest wysoka prawie na 80 cm .
Może litlle boy ( 40Cm wys)albo litlle honey ( 25-30wys),zaś hameln to najpewniej przysłoni hortensje skutecznie ci je zmarni.
u mnie przysłoniła całą sadzawkę . zastanawiam sie zeby ją zamienić na hacone Macra . zakupiłam latem u Tomka Grochowskiego . u niego przy sadzawce cudownie wygląda .z drugiej strony lubię rozplenice i nie mogę podjąć decyzji. są u mnie świeże fotki to możesz sobie zobaczyć jaki to olbrzym. pozdrawiam
W oflisowym ogrodzie 21:24, 10 lis 2015

Do góry
Myślę nad tą rabatą przy schodach do domu i nie wiem czy powinnam przesadzić bukszpany? Tu mam nasadzenia do linii prostej chodnika i to mi nie gra
zrobiłam mini puzzle pod bukszpany przesadziłabym żurawki, tuja whipcord na pniu zostaje reszta może wylecieć. Teraz rośnie tu rozplenica little i pomiędzy dodałam rochodnik okazały. Może ktoś coś zaproponuje

teraz jest tak

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:17, 10 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Cos mnie wyciepalo z P ja pamiętam Twoja inspirke ze ścieżka a na bokach, obrzeżach rozplenica byla

Jolka Jolka pamiętasz... dobrze
Lawendowy zawrót głowy 13:42, 10 lis 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Jola weż ten pojazd co u Ciebie przy pięknej bramie stoi i skocz do mnie i jeszcze raz powiedz która jest która ta rozplenica bo góra i dół to takie same zdjęcia Lopatologia dla mnie musi być -lewa Hameln prawa Moudry albo odwrotnie ha ha Buziole i lecę dalej

Jesu jakie wymagania .....
Coś jeszcze, coś więcej... 13:18, 10 lis 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Cieszę się, że ci lepiej...mnie też coś gardziołko kłuło, łykam leki, ale działam
Zatem, jak wirus, to akcja rozplenica Vertigo się nie odbyła???

Prawdopodobnie będzie w tą sobotę
Lawendowy zawrót głowy 13:07, 10 lis 2015

Do góry
Jola weż ten pojazd co u Ciebie przy pięknej bramie stoi i skocz do mnie i jeszcze raz powiedz która jest która ta rozplenica bo góra i dół to takie same zdjęcia Lopatologia dla mnie musi być -lewa Hameln prawa Moudry albo odwrotnie ha ha Buziole i lecę dalej
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:56, 10 lis 2015

Do góry
Cos mnie wyciepalo z P ja pamiętam Twoja inspirke ze ścieżka a na bokach, obrzeżach rozplenica byla
Roztoczańskie klimaty 09:12, 10 lis 2015

Do góry
Witam się
Zeta masz piękny ogród zachwyca pod każdym względem.
Kompozycje rozplenica z rozchodnikami już mam u siebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies