Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Mala_Mi 21:18, 14 lis 2015

Akurat żurek potrafie zrobić. Nie mistrzostwo świata ale sie da zjeść.
Natomiast dslej nie sprawdziłam co to chinosy.
Tyły w edukacji modowej i kuchennej
yolka 18:52, 05 gru 2015

Grochówkę też lubię .
Ciekawa jestem ile dziś kupiłaś rododendronów?
anna_t 19:49, 05 gru 2015

cześć Magdaleno rano poznałysmy sie osobicie a teraz spędzam wieczór w Twoim ogrodzie zobaczyłam karkówke w ananasach o której dzis słyszałam, podziwiam altanke i poproszę na priv namiary do fachowców a dzieki fotce ze zbierania liści kosiarą jedyny minus posiadania drzew zniknął!
jestem juz na bieżąco i bedę zaglądać. pozdrawiam cieplutko
rozark 21:24, 05 gru 2015

udanej imprezy
Nikita 01:18, 09 gru 2015

Hej, hej…wróciłam…..chwilkę mnie nie było, bo pochłonęły mnie zupełnie nie ogrodowiskowe sprawy…ale moje łódzkie dziewczyny mnie obtańcowały że w jakąś zimową hibernację wpadłam, więc nastąpiło u mnie wykorzystanie transferu jądrowego w celu z resetowania organizmu…i już jestem….
Teraz muszę nadgonić zaległości…

Katkak – noooo….aż strach się bać i nie spróbować !!!!

Bogdzia – Bogdzia, to kiedy jedziemy do Ani na degustację pysznych zupek ?

popcorn – na żurek i grochówkę mogę jechać choć by jutro, trzeba zrobić listę chętnych i zamówić autobus….nie wiem tylko co na to Mała Mi…ale on nie z tych co się fochają więc nas chyba nie wyrzuci….????

Sebek – Sebek ty się nie ociągaj tylko przyjeżdżaj w odwiedziny do nas….a ja ci już obiecuję, że wyśmienity żurek będzie w menu !!!!!!

AsiaK_Z – Asiu z tym autokarem to super pomysł…ja myślę że trzeba zamówić kilka autobusów bo chętnych na pewno będzie więcej. Na żurek czy też bez żurku ….do Ani zawsze ściągają tłumy!

Mala Mi – Aniu ty tu nie zawracaj nam teraz głowy chitosami…. tylko ucz się grochówkę gotować, bo my do ciebie nadciągamy stadami….

yolka – Jolu, grochówki nie umiem gotować, ale żurek wychodzi mi pyszny…ZAPRASZAM !
W sobotę, u pana C. nie wzbogaciłam się o żadnego rododendrona choć… pewne zapatrywania na nowe egzemplarze już poczynione…ale to dopiero wiosną. Tym czasem nabyłam drogą kupna róże NEW DAWN po super atrakcyjnej.

anna_t – Witam Aniu, cieszę się, że mogłyśmy się spotkać. Namiary na fachowców od mojej altanki zaraz ci wrzucę na priv – ja osobiście jestem z nich bardzo zadowolona…szybko, tanio i solidnie !!!
Lecę do ciebie…przepacerować się po twoim ogródku.
Pa, pa, buziaki przesyłam

rozark – Reniu, imprezka bardzo udana…przeciągnęła się do niedzielnego śniadania. Goście wyszli uśmiechnięci, zadowoleni, najedzeni, zrelaksowani …co niektórzy nawet zresetowali się maxa…..
Nikita 01:19, 09 gru 2015

W sobotę ekipa łódzka odwiedziła szkółkę pana Ciepluchy. Można było zamówić rododendrony (do odebrania wiosną 2016), porozmawiać z właścicielem i wysłuchać kilku ciekawostek na temat Rh, przekąsić pyszną karkóweczkę z grilla z równie pysznymi warzywami. Oczywiście nie obyło się bez spontanicznego zakupu. Znowu coś przytargałam do ogrodu…mój „szmaragdowy zakątek” wzbogacił się tym razem o różę NEW DAWN.
Pan C. przygotował dla nas specjalną ofertę cenową (róże po 2 złote). Tak więc szkółking wybitnie udany …zwłaszcza jak na ta porę roku.
I jeszcze na koniec kilka zdjęć…

szkółka specjalizuje się w hodowli rododendronów więc Bogdzia była w swoim żywiole…zwłaszcza ze Robert jakimś cudem wyprosił u właściciela, specjalnie dla niej, prawdziwą „perełkę”, niedostępny jeszcze w handlu…Rh o nazwie Graziella o nie typowych wąskich liściach.
Ale na tym nie koniec nowości…. Bogdzia miała nowa roślinkę a my nową koleżankę w ekipie ….przesympatyczną Anię (na zdjęciu obok mnie). Oj, rozrasta się nam grupa łódzka jak ogród po wiosennym deszczyku…hi hi

Była jeszcze jedna, wspólna fotka z właścicielem, panem Janem ale gdzieś mi się zapodziała...jak ją odnajdę to wkleję...

Wszystkich pozdrawiam i buziole przesyłam.

Margarete 12:05, 09 gru 2015

I ja tam byłam ale sie na grupowa fotkę nie załapałam... podobnie jak nasz rodzynek Robert
Buziaki!
popcorn 14:00, 09 gru 2015

fajowo
szkoda ze Cie nie bylo u mnie, fajnie nam sie rozmawialo
pozdrawiam!!
Nikita 00:04, 10 gru 2015

Znalazłam fotkę z panem Ciepluchą...wczoraj gdzieś mi się zapodziała w czeluściach mojego komputera.

Margarete - a ja Roberta mam na zdjęciu (w prawdzie czubka głowy brakuje ale większość jest na swoim miejscu)...tylko ty mi się gdzieś zawieruszyłaś...

popcorn - no szkoda...może innym razem. A tak prawdę mówiąc to ty miałaś do mnie kiedyś wpaść na kawkę....zapraszam, teraz jesteśmy mało ogrodowe więc przybywaj!!!
Nikita 00:15, 10 gru 2015

Znalazłam jeszcze kilka ostatnich fotek. W szmaragdowym Pani Jesień rozgościła się na dobre…

perukowiec zgubił już prawie wszystkie liście

liście rozplenicy już całkiem żółte ale „kotki” nadal są ładne

berberys już zupełnie bezlistny, ale za to owocki czekają na zgłodniałe ptaszyny

miskant ML się buja…

pomiędzy ICE DANCE coś mi się posiało….jakieś bordowe liście wyrosły…wygląda trochę jakby rozplenica VERTIGO, ale skąd ona by się tam wzięła ????????