Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:06, 28 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

pęcherznice i tawuły świecą

a tam tawuły. Te kamienie i sucha rzeczka i ten mostek robią cały efekt . Czy to zagłębienie wypełnia się wodą z opadów i czy ona długo tam pozostaje? Dawałaś folię pod spód?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 28 kwi 2017

Do góry
Kochani
Miło, że zaglądacie do mnie i ... właściwie ciemny żwirek już przegłosowany ... chociaż ja nie zrobiłam jeszcze nic w tym temacie ... po tygodniowym oderwaniu od rzeczywistości w końcu wróciłam do ogrodu naładowana pozytywną energią meeeega pozytywną energią))))))) Niestety na posty odpowiem później ...
Wciąż żywe wspomnienia z Keukenhof - miejsca, które jest prawdziwym rajem na ziemi!!!!!!!
Proszę nie cytować
Ci, którzy tam jeszcze nie byli powinni koniecznie kiedyś się wybrać ... jest cudownie, przecudoooooooooooooooooooowonie, brak słów by opisać jak niepowtarzalne doznania estetyczne oferuje to największe na świecie zagłębie tulipanowe!!!!!!!!!!

Mirkowy ogród (początki) 22:59, 28 kwi 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)
zarąbiste są te białe rozchodniki!

Zarąbiste Kasiu to Sedum Stardust. Dostałam sadzonkę od Ilonki i tak sobie rozmnożyłam
I te mam od niej też rozmnożone już
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:57, 28 kwi 2017

Do góry
i tutaj przykład tego jak wtajemniczonym ogrodnikiem jest mój luby. Poprosiłam o przeniesienie klona oraz kulki z ogrodu na podjazd. Zapytał gdzie chcę posadzić kulkę więc mówię że tu i tu... i się odwróciłam. Na co on po prostu postawił donicę prawie tam gdzie ma być kopany dół i poszedł sobie. Oczywiście mina bezcenna jak go zapytałam jak chce kopać dół skoro na nim stoi donica.... kurtyna.

Ale na plus zaliczę mu to, że ma jutro pociąć kostkę na krawędzie w ogrodzie. Teraz tylko kwestia żeby ją ułożyć i jakimś cudem żeby go namówić na zrobienie trawnika od nowa.... resztą ja już sama się zajmę
Ogród Małej Mi 2017 22:56, 28 kwi 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gosia, ja wyszłam ze szkółki chora.. jest tyle nowego, że oczopląsu można dostać, studiując co jest nowego zeszło 2 godziny... a się spieszyłam.

Ja też kupiłam szałwię, ale nie zapisałam jaką.. i na wymianę dostałam piwonię Wittamaniana Le Printeps
I kupiłam rutewkę pełną ..też nazwy nie zapisałam Ale już miejsce przygotowałam pod kolejne .. wrócę to zapiszę jakie to Może kupię jeszcze dzwonki Takion ale białe, bo niebieskie Blue mam. Są fajne Najchętniej to wszystkie nowości bym przygarnęła....... a mówią, że z braku czasu i miejsca nie wszystko wyłożone mają ..

A pojechałam tylko po roślinkę koleżance.. byłam po drodze z pracy.... więcej nie jeżdżę.. bo potem długo choruje.. aaa i kupiłam pustynniki w doniczkach, wysypała mi się modrzewnica, a obok mam pustynnika swojego.. będzie ich więcej

I tak skończyła się koleżeńska przysługa.. że mam 3 nowe tawułki, jakby tych co mam było mało.. ale takie fajne listki miały.. zapomniałam posadzić..i tak sobie stoją na rabacie.. Wysiudałam irysy na nowe miejsce i miałam posadzić tawułki... zapomniałam

Musiałaś opisać tak dokładnie ... teraz ja będę chora a już od dawna obiecuję sobie, że zajrzę bo co to za sezon jak choć raz tam nie zajadę.
Ja to mokro jakoś trawię tylko tego zimna nie - ja myślę że we wtorek podziałam czego i życzę.
Kot jest rewelacyjny jak to kot znaczy kota

pozdrawiam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:55, 28 kwi 2017

Do góry
Dosadziłam jeszcze parę brązowych traw na węższej rabacie, oraz przyciełam większość bukszpanów. Kształtów za bardzo jeszcze nie widać, ale wyrośnie z tego piękny żywopłocik i eleganckie kuleczki
Tutaj kulka przyszłościowa.
Dodam, że te wszytkie bukszpany to kiedyś były kupione takie malenstwa co sprzedają w takich koszyczkach po 6 sztuk

a tak, dziś jeszcze zajechałam z Malenką do drugiego ogrodniczego po cisy. Tam poprosiłam kogoś z obsługi o pomoc i udało mi się kupić 22 cisy. Przeznaceznie to będize wymiana kulek bukszpanowych w ogródku - tam gdzie niestety choroba je trafiła. No nic - kulkowisko będzie bukszpanowo-cisowe i to z kulkami cisowymi za 2 lata. Te z ub roku pomału nabierają kształtu, w przyszłym roku powinny już wyglądać sensownie. szkoda, że więcej takich kulek nie zrobiłam w ub roku!
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:44, 28 kwi 2017

Do góry
Parę moich bukszpanów ma takie brązowe czarne listki. Czy to jakiś grzyb. Co na niego?

Ogród Małej Mi 2017 22:39, 28 kwi 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zaglądaj...bo twoje potwory czekają..
A kota ich nie jest w stanie wszystkich złowić I twoje trawki

Świetne zdjęcie
Na zielonej... trawce :) 22:35, 28 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Marta ostatnie zakupy przed weekendem dotarły

lalala.... szałwie mam i ja!

Szałwia piękna
Tylko szkoda że to przysmak ślimaków jest.
Mirkowy ogród (początki) 22:29, 28 kwi 2017

Do góry
inag napisał(a)
Nic się nie zmieniło: Moja mistrzyni wysiewów
Witaj Ilonka cieszę się że do mnie zajrzałaś.

Biała rzeczka dla ciebie

Na zielonej... trawce :) 22:25, 28 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

zaczynam mieć wątpliwość czy to faktycznie spring green - skąd ten róż

a teraz uciekam - muszę pochwalić się mój syn wygrał powiatowy konkurs plastyczny - za chwilę jedziemy odebrać nagrodę

Gratulacje dla syna )) zdolniacha
Te tulipanki bardziej mi wyglądają na China Town ale i tak są piękne
Rododendronowy ogród II. 22:17, 28 kwi 2017

Do góry
elka_ napisał(a)
Przykro mi z powodu klonów

Psi ząb bardzo efektownie wygląda , dzięki za instrukcję do rozmnażania żurawek

Nie wiem jaka to okazja, ale przyłączam się do ucałowań

Dzieki za ucałowania i niebieskosci z motylkiem Okazja nie warta wymieniania, niestety.
Rododendronowy ogród II. 22:11, 28 kwi 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
ja też posyłam buziaaaki

Dzieki serdeczne. Śle równiez.
Rododendronowy ogród II. 22:10, 28 kwi 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu samych słonecznych dni

Gosiu wiem że chciałas dobrze ale ja deszczowe dni bardzo lubię bo u mnie notoryczny brak wody, choc dzis mam w końcu porzadnie podlane.
Melduję że ksiazkę juz mam

Nie zdążyłam jeszcze nic przeczytac (obrazków wogóle brak) ale dzis dostałam.Jutro jade do Opatówka ale od niedzieli poczytam.Dzięki za wiadomosc o niej.
Ogród bacowej 22:10, 28 kwi 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Ewo, sesleria heufleriana cały sezon wygląda dobrze?? czy ma okresy przejściowe?

Tak wygląda w sierpniu ( za Danicą).
Ogród Małej Mi 2017 22:05, 28 kwi 2017

Do góry
olaw napisał(a)
Zaglądam

Zaglądaj...bo twoje potwory czekają..
A kota ich nie jest w stanie wszystkich złowić I twoje trawki

Ogród Małej Mi 2017 22:03, 28 kwi 2017

Do góry
elka_ napisał(a)

Jeszcze raz dziękuję
I jeszcze raz... piękny masz ogród...

Piękno jest pojęciem względnym i zależy od oceniającego

Dlatego ma się podobać nam

I Bóg zapłać kobieto za dobre słowo U Ciebie też ślicznie

Rododendronowy ogród II. 21:57, 28 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Z buziakami przesyłam

Tez buziaki wysyłam , dzięki.Piękna róża.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:55, 28 kwi 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ale fajny kocurek

To kotka -Fiona
Dziś kupiłam sobie skalnicę

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:53, 28 kwi 2017

Do góry
Pogoda co tu dużo mówić w dalszym ciągu beznadziejna. Na północy opóżnione wszystko o miesiąc, tak sądzę. Tulipany wyglądają marnie. Nie ma co pokazywać. Na rabacie wyszła jakaś pstrokacizna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies