Tak mozgę wrzucę. Ale ja nie żałuję. Niejedna tu była dyskusja na temat mozgi, ale ona mi się po prostu podobała
A teraz jest już stara i brzydka, to ją eksmituję
Gatunków szałwii jest tam co najmniej dwa, jutro sprawdzę na fiszce, jaki to.
Generalnie szałwię kupiłam rok temu w LM z wózka po dwa złotych. Taką zwiędłą.
Rozplenice rzeczywiście ciężko. Miałam dzielić, bo srodki mają brzydkie, ale zrezygnowałam.
Mozge wyrzuć. Tez ja mam i żałuję że ja do siebie zaprosilam.Rabata z szałwia bardzo wyrazista. CO to za gatunek szałwi? Ja też jakiś czas temu przesadzalan rozplenice i wiem jak się nameczylas. Ja swoje jeszcze dzielilam na 4.
Fajnie by było. Za nią rosną 3 róże do odratowania. Bedą kwitły później.
Z wysianych w środę wieczór nasion już wschodzi szałwia łąkowa i dziewanna. Znowu będą doniczki w ruchu i coś nowego na przyszły rok. Czekam na świecznicę i bodziszka. To ciepło sprzyja rośnięciu.
Wymuskane to tylko na zdjęciach Iwonko Mimo suszy chwasty rosną jak szalone.
W nocy popadało i można by się za pielenie chwycić, ale dzisiaj inne plany.
Zaczyna młodziutka Giardina
Dzięki bardzo
Szałwia teraz daje po oczach, jeszcze sesleria mało widoczna ale są młodziutkie , dopiero będą się rozrastać. Myślę, że ten zestaw zapowiada obiecująco.
Właśnie siedzę na ławeczce w cieniu i oglądam O. Okienko wyszło super. Takiego wyczucia kolorów, to można tylko pozazdrościć. A szałwia z przywrotnikiem wzdłuż ścieżki, jak w angielskich ogrodach pokazowych.
A ja właśnie Piano kupowałam dla czerwonego koloru, a po roku przebarwiła się na malinowo. Bardzo ładny ten kolor, ale w tym miejscu na rabacie wolałam czerwoną. Może Twoja by też się przebarwiła
Herzogin Christiana fajna jest, kwitnie cały krzew od samego dołu.
Stipa szalona