Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród Mirelli

MirellaB 12:21, 02 cze 2018

wiunia napisał(a)
Mirlla - pięknie! Ogród jak z bajki!

Dziękuję Wiunia
MirellaB 12:22, 02 cze 2018

dominika_ napisał(a)
Obłędna jest Twoja szałwia Mirelko

To prawda
MirellaB 12:27, 02 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Mirelka wtrące się do rozmowy w tamtym roku pod wpływem Twojej weeding piano zakupiłam i ja, byłam nią bardzo rozczarowana, w tym roku wypuściła długie,sztywne pędy ładnie wygląda z niecierpliwością czekam na jej kwiaty, czy coś się poprawią, czy będą jak w tamtym roku jakieś dziwno brązowe.

A co do piano też jej jestem ciekawa u mnie w poprzednim sezonie była krwisto czerwona, strasznie kusi mnie róża ascot ona ma chyba inny odcień na zdjęciach wygląda obłędnie, spróbuję poszukać jej lokalnie, a jak nie znajdę najwyżej zamówię przez internet

Paulinka, a Ty kupowałaś z gołym korzeniem? Zeszły rok był wredny dla róż. Moimi też byłam rozczarowana. Teraz Wedding Piano mnie nie zachwyca, bo krzew nadal mało okazały.
Ascot mam też kupiona z gołym korzeniem i kiepska jest, kwitnie kilkoma kwiatkami, ale krzew marny. Właśnie moja Piano po przebarwieniu kolor ma bardzoooo zbliżony do Ascot
anbu 12:35, 02 cze 2018

Szałwia booossskkkaaaa!!!!
paulina_ns 12:36, 02 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Paulinka, a Ty kupowałaś z gołym korzeniem? Zeszły rok był wredny dla róż. Moimi też byłam rozczarowana. Teraz Wedding Piano mnie nie zachwyca, bo krzew nadal mało okazały.
Ascot mam też kupiona z gołym korzeniem i kiepska jest, kwitnie kilkoma kwiatkami, ale krzew marny. Właśnie moja Piano po przebarwieniu kolor ma bardzoooo zbliżony do Ascot

Mirelka ja kupiłam ją jakoś w sezonie w doniczce i powiem Ci,że jak na drugi rok jest to najwyższa róża ze wszystkich róż w moim ogrodzie ja mam taką samą opinie jak Ty jeżeli chodzi o róże z gołym korzeniem, dużo wolniej się zbierają i mniej obficie kwitną na efekt z 3 sezony na pewno trzeba poczekać.

A co do Piano może się zamienimy? Hihi ja zdecydowanie wolałbym żeby miała właśnie taki kolor jak u Ciebie malinowy dlatego właśnie mnie tak kusi ascot
lindsay80 14:30, 02 cze 2018

Rabata z szałwią mnie powaliła, ale efekt!
Anabell 16:43, 02 cze 2018

Lubię łany, to jest wówczas efekt

Róże z gołym korzeniem potrzebują czasu na zakorzenienie się, po trzech latach ruszają.
Mirka 19:13, 02 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Mirko szałwia odmiany Deep Blue. Unie trzeci rok ładnie rośnie
To i ja mam tę odmianę. Jak patrzyłam dziś na nią to mam wrażenie że jest mniejsza niż w zeszłym roku.
MirellaB 20:28, 02 cze 2018

anbu napisał(a)
Szałwia booossskkkaaaa!!!!

Drugi raz też zakwita jednak troszkę słabiej.
MirellaB 20:30, 02 cze 2018

lindsay80 napisał(a)
Rabata z szałwią mnie powaliła, ale efekt!

Cieszę się, że Ci się podoba
Edyta, a może kiedyś będziesz w moich stronach to pojedziemy do szkółki bylin. Bardzo by Ci się tam podobało i zawsze gwarancja udanych zakupów