Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Thuja "Aureospicata" 09:50, 26 kwi 2017

Do góry
Czy to jest aureospicata? Zdjecie robione było wczoraj. Maja około 130 cm. W najbliższej okolicy (lubuskie) w szkółkach nigdzie nie maja tej tuji. Jak pytam to patrza na mnie dziwnie. Znalazłam hobbystę który ma tuje ze zdjęcia, a że jest starej daty nie pamięta nazwy odmiany. Stąd moja prośba o zidentifikowanie odmiany. Czy to może byc aureospicata?

Nawożenie, zasilanie trawnika 09:44, 26 kwi 2017

Do góry
Witam, już jakiś czas czytam forum ,ale teraz zarejestrowałam się bo szukam pomocy. Trawnik roczny, wiosną cały wygrabiony, trzy tyg. temu nawożony ręcznie hydrocomplexem, wszystko rozpuszczone, bo wiosna deszczowa, koszony dwukrotnie. Na początku wszystko ładnie wyglądało, ale teraz zaczęły wychodzić żółte place, nie wiem czy nie dosiałam, czy może przesadziłąm z nawozem, dodam, że trawnik dwuletni po drugiej stronie jest w lepszym stanie. Trawnik robiony profesjonalnie, nawadnianie, siatka na krety, gęsty ipuszysty jak perski dywan ale te plamy mnie przerażają. Nie mam pojęcia czy siać np. wapno magnezowe, czy czekać, proszę o radę.
Tu narazie jest ściernisko... 09:42, 26 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Dzisiaj dosadzałam barwinka na kolejną część skarpy. Oto fotki "przed".

I "po". W sobotę została zdarta darń i ułożone kamienie a dzisiaj dosadzone rośliny.

50 m - Basiu, nie sądziłam, że tego aż tyle! Ściąganie darni... nie zazdroszczę.

Ilekroć jestem u Ciebie, zawsze podziwiam ten kawałek ogrodu, robi wrażenie.
Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 09:39, 26 kwi 2017

Do góry
Edytko magnolka zgubiła kwiatki, ale za to listki ma w porządku, Za wysoka temperatura w domu. Ale jeszcze na pole jej wystawić nie chcę, Magnolie na moim terenie jeszcze są bez kwiatów i bez liści. W taki słoneczny dzien jak dziś na kilka godzin na balkon ją wystawię. Ale na noc wróci do domu.
A jak Twoja sie trzyma?
Ogród w cieniu brzozy 09:39, 26 kwi 2017

Do góry
Ulcia, ale co się stało, jak zostały nasiona to jeszcze wysiej, może prosto do gruntu.
Moja rabata teraz, wszystko czeka, przód troszkę przesuwam. Te bordowe listki to penstemon.

Przetacznik niebieski taki

A biały taki

Agastache
Ogród w remoncie 09:36, 26 kwi 2017

Do góry
Asiu, to jest stary plan, już nieaktualny

Ja bym zrobiła tak:
najpierw wytyczyła kółka trawnikowe, żeby się zorientować gdzie ile miejsca mi zostanie.
W najszerszym miejscu posadziłabym trzy brzozy w trójkącie, plus czwartą (i ewentualnie piątą, jeśli będzie miejsce) w kierunku sosen.
Widok jest po skosie, więc akurat powinno wyjść ok.

Mniej więcej tak:
Sezon 2017 u Hanusi 09:34, 26 kwi 2017

Do góry
Violu, nie mam czarnych myśli, a moje stwierdzenie odnośi się do "dalekiej przyszłości". Jeszcze długo Wam będę smęcić. Pozdrowienia spod Pleciugi otrzymałam.
Dziękuję! W tym "srajdołku" pięknie wyglądałaś! Życzę takiej opalenizny i w tyym sezonie. Ups. Miało być grajdołku! Zakwitła mi chryzantema, przechowywana w domu.
Nareszcie będę ją mogła wynieść do ogrodu, ale to po niedzieli.

Sezon 2017 u Hanusi 09:28, 26 kwi 2017

Do góry
Cieszę się słoneczkiem! Już jestem po porannym soacerze, ale ogród dzis beze mnie. Ja mam dzień wnuczkowy. Wnuczek wyprawiony do szkoły punktualnie, a ja gotuję obiad a potem na dłuższy spacer po okolicy. Zajrzę do B w kropki, może jakieś nowości będą.

A na śniadanie proponuję twarożek z dodatkami.
Ogród w remoncie 09:20, 26 kwi 2017

Do góry
Asiu ,no to dojrzałam najwyraźniej
Trudny ze mnie przypadek.
Teraz pomóż mi wirtualnie wsadzić te brzozy.
Tu plan jeszcze raz.

One żeby zasłonić mi widok na nowy budynek musiałyby być tam gdzie czarną kreską zaznaczyłam.
Może lasek brzozowy tam zrobić?
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:19, 26 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Jak radośnie te pączki wyglądają, my z miesiąc sobie jeszcze na takie widoki poczekamy.
Kupiłam tą samą rutewkę, wreszcie ją spotkałam, myślisz, że nam zakwitną w tym roku? Moja nie posadzona, czekam na zmianę pogody.
Ogrodowe przygody 09:13, 26 kwi 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Nowe rabaty zrobione w tamtym tygodniu

ta jeszcze z niewybraną trawą

Ciekawe co na nich wyrośnie

Masz prawdziwy festiwal tulipanów! U mnie tulipany lubią zmieniać kolory- sadzę różowe a zakwitają żółte...? hmmm

Pozdrawiam cieplutko
Ogród prawie romantyczny 09:05, 26 kwi 2017

Do góry
Napia napisał(a)

Cudownie... rozmarzyłam się
Mała Eleczka 08:58, 26 kwi 2017

Do góry
bleebla napisał(a)

No to coś dla Ciebie mam.

Ach! Cudne! Uwielbiam, kocham i już nie mogę się doczekać większej ilości granitu u siebie

Ogródek Ewy 08:56, 26 kwi 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

Uuuu, przykre widoki, można się rozpłakać
Ewo, opuchlaki w domu! masakra, nie wiedziałam, że też mogą być...

Pozdrawiam cieplutko
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 08:50, 26 kwi 2017

Do góry
Moje skrętniki zaczynają nowy sezon opsypane kwiatami, Harlaekin Lace i Ruda

Bawarka 08:49, 26 kwi 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Na plocie 4 letni rubens we wlasnej osobie.

Król Rubens- a ja ciągle go nie mam

Piękne zdjęcia, dziękuję Kasiu, już nie muszę nigdzie wyjeżdżać
Astrantia major - jarzmianka większa 08:47, 26 kwi 2017

Do góry
Proszę bardzo, pomiędzy jarzmiankami jest jeszcze ostróżka tatrzańska - ma inny kolor łodyżki
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 08:47, 26 kwi 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Mam też takie które kwitły mi w zeszłym roku, rozrosły się bardzo, teraz są przesadzone do kompostu ale nie wytworzyły jeszcze pąków kwiatowych.
Myślę że te poszły w liść a nie w kwiat, będę je zasilać nawozem do kwitnących i zobaczymy, choć gdybym je porozdzielała na pojedyncze sadzonki to może by już kwitły?

bardzo dobrze że mają tyle liści , jak zakwitną będziesz miała burze kwiatów
Ogród do odnowy 08:46, 26 kwi 2017

Do góry
Zainwestowałam w końcu w azalie i dwie sobie sprawiłam Chanel i Cannon;s Double, a pojechałam po tawuły

żabki w zastępstwie modliszek, widać jak długo wisiały na ścianie po brudzie na łapce

poidełko odlew żeliwny, były też gipsowe różności ale zdecydowanie słabsze

i takie różności

to wieszak na buty ogrodowe

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:31, 26 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
co to jest za ptaszek, jest kilka podobnych... ?

To kwiczoł, z rodziny drozdowatych posłuchaj go

Na szczęście takie i u mnie są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies