Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gruszka_na_w... 23:29, 25 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam troche u Ciebie o ogrzewaniu roslin i ich mrożeniu, żaden z tych sposobów nie przypadł mi do gustu, palic ogniska cała noc ? rozchorowałabym sie.Lac wodą kiedy jest zimno? -skutek ten sam. Natomiast klona strzepiastokorego takiej wysokosci i za taka cene natychmiast bym od Gruszki odkupiła ale wiem że nie sprzeda.Pozdrówka Gosiu.

Bogdziu, w tej szkółce jest straszny bałagan. Znalazłam go zastawionego czerwonolistnymi brzozami. Chyba uratowałam mu życie, bo w mojej okolicy sprzedają się tylko szczepione migdałki, wierzby hakuro i szmaragdy. Pszczółka pisała, że trafia tam na piękne okazy rajskich jabłonek.
Gosiek, na widok nowej rabaty zastygłam w podziwie. I tak pozostanę!
Edit: piękne te ogrodowe ozdóbki. Trzymałam dzisiaj w łapkach poidełko. Wygladało mi na gipsowe. Nie miałam pewności, czy gips to dobry materiał na takowe. Odpuściłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 06:42, 26 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)
dzisiejsze szaleństwo

zabki prawie jak modliszki
poidełko fajne...
Gosiek33 08:46, 26 kwi 2017

Zainwestowałam w końcu w azalie i dwie sobie sprawiłam Chanel i Cannon;s Double, a pojechałam po tawuły

żabki w zastępstwie modliszek, widać jak długo wisiały na ścianie po brudzie na łapce

poidełko odlew żeliwny, były też gipsowe różności ale zdecydowanie słabsze

i takie różności

to wieszak na buty ogrodowe

zoja 09:30, 26 kwi 2017

gdzie takie fajne rzeczy do ogrodu można kupić??
Makusia 09:59, 26 kwi 2017

Piękne te żeliwne ozdoby- jeż ze szczotką do butów rewelacyjny. Gipsowe to podobno bardziej do wewnątrz, a już na pewno na zimę w ogrodzie zostać nie mogą.

Zakupy piękne!
Amelia2 10:57, 26 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)

poza macierzanką suche słońce wielbią sasanki - chcesz?

to od Ciebie mam czerwoną sasankę? w zamieszaniu po zjeździe nie zauważyłam co od kogo a potem może i wiedziałam ale zapomniałam...
niemniej serdeczne dzięki, rośnie i kwitnie
Gosiek33 11:58, 26 kwi 2017

zoja napisał(a)
gdzie takie fajne rzeczy do ogrodu można kupić??

po drodze na Górę Kalwarię
Gosiek33 12:00, 26 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Piękne te żeliwne ozdoby- jeż ze szczotką do butów rewelacyjny. Gipsowe to podobno bardziej do wewnątrz, a już na pewno na zimę w ogrodzie zostać nie mogą.

Zakupy piękne!

Te szczotki do butów ogrodowych bardzo mnie korcą, tyle, że nie mam jeszcze domku ogrodnika
Gosiek33 12:02, 26 kwi 2017

Amelia2 napisał(a)

to od Ciebie mam czerwoną sasankę? w zamieszaniu po zjeździe nie zauważyłam co od kogo a potem może i wiedziałam ale zapomniałam...
niemniej serdeczne dzięki, rośnie i kwitnie

Amelio wykopywałam najróżniejsze ale chyba przewaga była właśnie w czerwonych i fioletowych - u mnie też kwitną, choć przymrozek nieco zniszczył płatki kwiatów... dobrze, że tylko kilka
Aurelllia 22:31, 27 kwi 2017

Ale fajne przydaśki kupiłaś to w tym sklepie obok tej szkółki Żabieńcu czy gdzieś indziej ?