Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

zbigniew_gazda 21:35, 24 kwi 2017

Dzięki Basiu. Myślę że bardzo dobre rośliny dobrałaś - jak się rozrosną to chwasty mają małe szanse. Tak teraz myślę że mam berberysy - te kuliste, jukę, iglaki płożące i trawska pod nimi nie ma.
AngelikaX 21:36, 24 kwi 2017

Basiu idziesz z robotą jak perszing
Rumianka 21:58, 24 kwi 2017

Ależ napracowałaś się przy tej skarpie...chylę czoła...moje poszerzanie rabaty to pikuś przy Twojej harówie...ale za to jaki Efekt...przez duże E... Jak to wszystko się rozrośnie, to wszyscy zlecimy się podziwiać...zobaczysz...
Monia81 07:55, 25 kwi 2017

Basiu piękna ta skarpa się robi, pracy włożonej pełno, oby wszystko się ładnie rozrosło
Rojodziejowa 08:32, 25 kwi 2017

Basia boska ta skarpa u Ciebie!! No i brak szmaty jest też boski I nie jest mniejsza niż moja, moja tylko skubana jest stroma, bo inaczej byśmy na drogę miejsca nie mieli :/ Zazdraszczam!!
BasiaLT 11:06, 25 kwi 2017

Rojodziejowa napisał(a)
Basia boska ta skarpa u Ciebie!! No i brak szmaty jest też boski I nie jest mniejsza niż moja, moja tylko skubana jest stroma, bo inaczej byśmy na drogę miejsca nie mieli :/ Zazdraszczam!!

Asiu wydaje mi się że twoja jest jednak większa a już na pewno wyższa. Cały czas mam w pamięci twoje zdjęcie jak stoisz na drabinie żeby cokolwiek zrobić. Masakra.
BasiaLT 11:07, 25 kwi 2017

Monia81 napisał(a)
Basiu piękna ta skarpa się robi, pracy włożonej pełno, oby wszystko się ładnie rozrosło

Moniś też na to liczę że za kilka lat będę miała z nią spokój.
BasiaLT 11:10, 25 kwi 2017

AngelikaX napisał(a)
Basiu idziesz z robotą jak perszing

Patrzę na nią codziennie z okna w kuchni i już mnie nerw na nią brał. Akurat trochę popadało to lepiej się plewiło. A poza tym z każdym rokiem trawsko się umacniało.
roma2 11:41, 25 kwi 2017

Świetny pomysł na skarpę. Myślę, że przy tych roślinach które wybrałaś, już w przyszłym roku będzie fajny efekt. Podziwiam za ogrom wykonanej pracy. Ja czekam na majówkę. Bo też mam co robić. Mam nadzieję, pogoda pozwoli.
elka_ 09:42, 26 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Dzisiaj dosadzałam barwinka na kolejną część skarpy. Oto fotki "przed".

I "po". W sobotę została zdarta darń i ułożone kamienie a dzisiaj dosadzone rośliny.

50 m - Basiu, nie sądziłam, że tego aż tyle! Ściąganie darni... nie zazdroszczę.

Ilekroć jestem u Ciebie, zawsze podziwiam ten kawałek ogrodu, robi wrażenie.
Pozdrawiam