Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:17, 26 kwi 2017

Do góry
co to jest za ptaszek, jest kilka podobnych... ?
Ukojenie 04:48, 26 kwi 2017

Do góry
UlaB napisał(a)
Zojka, aksamitke chyba lepiej wprost do gruntu. Zawsze sie udaje i mniej zachodu.

Jak Twoja kapustka ozdobna?

Nie zawsze - mi czesto ginela mlodziutka zjedzona przez slimaki, a starszej jak wysadze mniejbgrozi.

Moja kapusta ozdobna:
Szmaragdowy Zakątek 02:04, 26 kwi 2017

Do góry
Takie paskuctwo przyniósł ze spaceru mój sierściuch !!! Łaziło to to po mojej podłodze w kuchni ! Brrrrr….obrzydlictwo. Dobrze, że zobaczyłam bo mogłoby mnie pożreć.

Mój ogródek 00:37, 26 kwi 2017

Do góry
patrycja napisał(a)

Ale będzie się działo, jak to wszystko zakwitnie
Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 23:56, 25 kwi 2017

Do góry
Sharlee napisał(a)
Tadam! Jest i murek i część rozłożonych kamieni. Czarny eko-bord jest tymczasowy. Będzie faaaajne miejsce

Planuję w tym sezonie zrobić miejsce na ognisko podobnie pomyślane do Twojego. Powiedz, proszę, jak sprawdza Ci się Twoje ognisko. Czy wystarczający jest ten okrąg na palenisko? Ile ma średnicy? Czy jest wystarczająco wysoki i ile jest to cm?
A to wokół to donice czy siedzisko?
Zasypałam Cię pytaniami, ale chciałabym skorzystać z Twoich doświadczeń.
Ogródek przy lesie 23:55, 25 kwi 2017

Do góry
Figielka napisał(a)
Witam Igę i Aurelię.
Załączam świeży widoczek.Rabatka dopiero poszerzona i przygotowana na nowe nasadzenia.Były fale a jest koło.

I całe szczęście, że bez fal... były okropne
Sezon 2017 u Hanusi 23:53, 25 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nawiązując do ostatniego zdania Violetki, nie ganiam, nie stresuję się, grobowca sobie nie kopię. Czyli co? Leń jestem, i tyle! Dobranoc moi mili, jutro też jest dzień!

HANIU GLUPTASKU MÓJ KOCHANY to sie tyczyło mojego wykopu na odpady z ludzkiego organizmu ze kopie swój grobowiec
NO AŻ CI PRZYPOMNĘ i cofnę się o tyle stron dla Ciebie

Sezon 2017 u Hanusi 23:49, 25 kwi 2017

Do góry
A ja bez fochów, tylko stwierdzam fakty. Ogród bedzie istniał i beze mnie. Taki, czy w innym stylu, mnie już wtedy będzie wsio rybka! A teraz musze oszczędzać moce.
Żeby starczyło do jesieni. Furtki jeszcze nie zamierzam zamykać, a witamina jak najbardzie wskazana! Właśnie pogryzam rzodkiewki przed snem.

W wielkim bólu i rozterce powstaje nowy taras na dachu 23:43, 25 kwi 2017

Do góry
Dzięki Wam za zainteresowanie i za cenne rady.

Sprostuję iż robiąc swoją wizualizację nie korzystałam z żadnego programu... każdą roślinkę wklejałam w paint

Wklejam aktualne zdjęcia.

Mąż na "zajączka" kupił to co mu pani z OBI na taras poleciła: cyprysik, 2 rododendrony i 2 malutkie cisy. Postawiłam te prezenty na donicy by łatwiej mi było ogarnąć swym nie umiejącym myśleć planistyczno-ogrodniczo umysłem co się może w donicach zmieścić.

(to białe w donicach to ziemia w workach)

Donica z kratką. Po likwidacji kwiatów na balkonie (musiałam zlikwidować po sąsiadce pode mną przeszkadzały) mam 2 wiciokrzewy:
- pomorski - i on dostanie eksmisję do czyjegoś ogródka,
- tellmana - który chętnie bym zatrzymała. Szkodniki najwyraźniej nie lubią go żreć (Stały 2 obok siebie, pomorski non stop był pełen "zwierzyńca", ten żółty cały czas był całkiem zdrowy)
Ale upierać się nie będę....

Sezon 2017 u Hanusi 23:34, 25 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nawiązując do ostatniego zdania Violetki, nie ganiam, nie stresuję się, grobowca sobie nie kopię. Czyli co? Leń jestem, i tyle! Dobranoc moi mili, jutro też jest dzień!

ale Haniu Ty jesteś żyjącą encyklopedią ,pomagasz innym i to jest warte złota
no ja Cię proszę,co to za fochy dojżałej i dostojnej kobiety!!!!!!!
aaaaaaa już wiem to brak słońca wpływa na nasze samopczucie.
Haniu witaminy D3 nam wszystkim brakuję ,i tak Cię kofam <3
Sezon 2017 u Hanusi 23:25, 25 kwi 2017

Do góry

To właśnie tu 23:15, 25 kwi 2017

Do góry
Dzidka napisał(a)
Śląsk dziękuje
Pytasz ile działka ma ha. Pierwotnie było 0,24 ha. Elu, jeśli interesuje cię plan działki, to znajdziesz go tutaj:
http://majawogrodzie.tvn.pl/307,-%E2%80%9ETo-wlasnie-tu%E2%80%9D---Ogrod-hortensji-kalin-roz-i-powojnikow-odc-579,odcinek.html
Od niedawna jest więcej, bo 0.40 ha.

Majowy widoczek.

Witam Dzidka

Dopiero dzisiaj jak przeglądałam wiadomości u siebie czyściłam wszystko bo tyle tego mam zobaczyłam co się u ciebie dzieje na wątku i popatrz nie widziałam wskazówki gdzie mogę twój ogród zobaczyć. A to "Maja w ogrodzie" była u ciebie ty wiesz, że każdy odcinek oglądałam w zeszłym roku.
Obejrzę jeszcze raz ale nie dzisiaj bo już późno. Ale ty masz tych hortensji a jakie urodziwe.

Pozdrawiam Ela
Doświadczalnia bylinowo-różana 23:15, 25 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)

jak najbardziej 3D popatrz na fotke

Kokesz napisał(a)

Ooo, to muszę wypróbować ten Quark, tylko u nas się go podaje z pyrami a nie kartoflami
W końcu jestem z Pyrlandii, czytaj z Krainy Podziemnej Pomarańczy

A ogórecznik sąsiadka dwa lata usuwała z ogrodu, tak się rozsiał, w końcu jej się udało i powiedziała nigdy więcej.
Skusiły ją błękitne kwiatki na opakowaniu

a po bawarsku pyry nazywaja sie podziemne jablka
Tez robie Quark z ziolami
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:08, 25 kwi 2017

Do góry
ja mam trzy lapki, czyli dokladniej mowiac, ja mam jeden duzy i M tez jeden- maly i jeden Taki do pracy gdzie wszystkie dokumenty sa i takie tam.
No i z mojego nie wchodza a z malego Emowskiego wchodza jak najbardziej. Problem tylko z tym, ze fotki juz zgrane na dysk i musze przenosic na karte i z karta do tego

Czosnki juz calkiem duze

wlasnie wrocilam z pracy i bawie sie w nonego Marka
Ukojenie 23:03, 25 kwi 2017

Do góry
Najmlodsze wysiewy dzis:

Tylko kuklik nie wyszedl... I slabo aksamitka niska...
Mój mały ogródeczek :) 23:00, 25 kwi 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Powojnik Maria Skłodowska

Uf przewertowałam , znalazłam.
Piękna jest
chyba duze kwiaty??

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:57, 25 kwi 2017

Do góry
Em dzisiaj odsłonił okna do piwniczki

Takie tulipki jeszcze się pokazały
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:54, 25 kwi 2017

Do góry
Światło ma znaczenie

Jak skoszone od razu ładniej
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 25 kwi 2017

Do góry
Clematisy już zaczęły rosnąć, róża od Kasi też , mam nadzieję, że w tym sezonie pokryją altankę

A na razie rabata zaczyna być kolorowymvakcentem wokół

Tak się już do aparatu przyzwyczaiłam, że już na fotkach z telefonu nie wiele widzę

Podwórkowa rehabilitacja 22:42, 25 kwi 2017

Do góry
ryska napisał(a)

o kurka... genialne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies