Na te pytania nie umiem odpowiedzieć, nie ma chyba idealnego berberysa.
Erecta do cięcia nie polecam, raczej nie kolumnowe na niską obwódkę, bo Erecty będą pędzić w górę
Pod Smaragdami posadź kolorowe żurawki (np.Plum Pudding), trzmielinę żółtą (Emerald'n Gold) i zwisający bluszcz (sezonowo).. Mogą też byż kwitnące sezonowo np, wiosną bratki, latem petunie, a jesienią wrzosy lub chryzantemy.
Nie zadziała a spali trawę, będą żółte wypalone placki albo i cały trawnik. Może miałaś szczęście i spadł deszcz?
To logiczne że nawóz musi dotrzeć do korzeni, a do korzeni dotrze z wodą, a jak nie pada to wodę Ty musisz dostarczyć poprzez obfite podlewanie. Dotąd podlewasz aż nie będzie widać granulek.
Nie chcę Cię niepokoić, ale... ja dostałam od Ciebie białe liliokształtne... Jeśli więc kupowałaś je w hurtowej ilości i do mnie przywiozłaś część swoich, to... będziesz miała liliokształtne U mnie już widać postrzępione białe obrzeża płatków, ale jeszcze w pąkach. Tulipki od Ciebie posadziłam w towarzystwie queen of the night. Ciekawe, jak będzie wyglądał ten duet.
No bo gdzieś tam wcześniej pisalas ze na poczatek s. amonowa, ja zrozumiałam ze to przed siewem lub w trakcie, a potem napisałaś ze jeszcze pózniej nawozodz, wiec dopytuje czy to ta amonowa pózniej sypiesz chodzi oczywiście o nowozakladany trawnik
A jeśli chodzi o kielkujaca trawę to myślałam ze trzeba omijać trawnik z daleka aż trawka się wzmocni, tylko nie wiedziałam jak długo trzeba na nią uważać
Takie głupie podstawowe pytania bo ja naprawdę jestem zupełnie zielona w temacie
To będzie (mam nadzieje) mój pierwszy trawnik