Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skarbonkowy ogródek 10:52, 08 maj 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)
I żeby nie być gołosłowną fotki z frontu robót:

Kwadrat pod strażnika cisowego. Mam nadzieje że uda mi się dzisiaj skonczyć.

A tu sam zainteresowany z kolegami

Tylko zagwozdkę mam. Wszystkie ładniejsze stożki mają jeden główny pieniek. Idealne na lizaki. Ciachac?Zostawic?

Te są gorsze stożkowo bez jednego pienka.
Mogą być z nich kiedyś stożki.

Joasiu cudne cisy, zazdraszczam, gdzie je dorwałaś paskudy jedne, tfu, tfu
Ogród w skali mikro cz.II 10:51, 08 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Z bluszczem to pewnie zrzadzenie losu. Matka Natura chce Cie oszczedzic i daje Ci szanse na pozbycie sie go

Ewciu...nie wiem czy to jest właśnie tak....bluszcz dawał cudowne tło dla mojej ławeczki, stanowił cudną ozdobę..no i teraz elewacja prezntuje się kiepsko po tych korzonkach czepnych
Zresztą..zeknij sama czy warto się takiego bluszczu pozbywać ????

Tu narazie jest ściernisko... 10:49, 08 maj 2017

Do góry
Przedstawiam nowego członka rodziny wabi się Borys. Jest Berneńskim Psem Pasterskim i ma 3 lata. Odkupilismy co od gościa, który z różnych względów nie mógł to dalej trzymać. Narazie jest oszołomiony i przyzwyczaja się do nas. Najbardziej się cieszymy że od razu złapał dobry kontakt z naszym drugim psem. Koty profilaktycznie zwiały w popłochu i wolałby z daleka oglądać intruza.
Ogródek frontowy 10:43, 08 maj 2017

Do góry
Dziękuje Aganiu ja teraz żałuję, że wiosną wywaliłam patyczki z Limek W przyszłym roku nie zrobię takiego błędu. Chwasty to ciągle są u mnie ale staram się walczyć

Sobota pracowita była udało się trawę skosić i przygotować kratkową poprawić rzeczkę Red barona. Wywalić czerwone żurawki i posadzić na ich miejsce zielone tawułki A i dostałam wspaniały prezent od taty Jupii Ponieważ u mnie komunia w tym roku to na biało

Dorodne do powieszenia i maluchy do posadzenia przy chodniku

Moja codzienność - ogród Oli 10:43, 08 maj 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Wczoraj w deszczu kosiłam... dziś choć popołudniu przejaśniało
zatem kilka fotek

ależ masz to wymuskane...o oblęd!!
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:43, 08 maj 2017

Do góry
Yolka
Pięknie dziękuję za życzenia i śliczne hortki
Powojniki w tym miejscu najszybciej, mam kilka odmian. Zachwycam się nimi codziennie, za 3 lata to już coś będzie
Piesio skończył 3 miesiące, teraz już zostaje w domu, nie musimy z nim ciągać się do pracy
Psiara ze mnie, mało wyjeżdżam, nie to co kiedyś
Z 3 psiakami lepiej mi się wiodło w życiu, więc musi ich tyle być

Leoś zaraz Misię przegoni, ale jaka komitywa

miłość do pańcia

pora kolejne plastiki odgryźć

albo lepiej oprzeć się o koleżankę
Anna i Ogród 10:40, 08 maj 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Anu ogródek prezentuje się super. A wierzby spokojnie się odbudują. Przytnij te suche gałązki i lej sporo wody. Jedna z moich wierzb w zeszłym roku złamała się w połowie kulki od śniegu. Po pól roku tak się nadbudowała że nie widać różnicy. Mam nadzieję że pochwalisz się fotkami z "domowych rewolucji".

Rewolucja taka
Wszędzie były wykładziny ciemne i różne kolory ścian. Teraz wszystko stonowane i będę bawić się dodatkami

Tu będą żółte i turkusowe

tu czerwone i granatowe

a tu turkusy i pudrowy róż
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:35, 08 maj 2017

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko, cudne klony, jak ja je kocham, kwiaty pięknie dają czadu, mam nadzieję że zdrowie dopisuje...... dużo sił do pracy w ogrodzie Ci życzę.

Klony jednak dały radę, mimo aury.
Teraz bucha wszystko, a chwasty najwięcej, z robotą jestem do tyłu, ale może powolutku nadrobię
dzięki Jolu

zachwycam się dereniem
kwiecisty Rubrum

klon na pniu Sheridan Gold

no i klon japoński Garnet
odżył
a magnolie gwiaździste podcięłam, za daleko już mi wylazły

Droga do spełnienia 10:32, 08 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hosty cudne teraz takie świeże uwielbiam je właśnie wczesna wiosną

Piękne ja też je lubię o tej porze... takie soczyste... i kropelki na nich wyglądają niezwykłe uroczo
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:28, 08 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
wszystkiego najlepszego imieninowego
cmok cmok

a na pierwszym miejscu zycze zdrowka

Dzięki Izuś ale boskie połączenie, mus skopiować
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:27, 08 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
3 Buziaczki imieninowe w oba policzki i tradycyjny misiaczek! Wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim dużo zdrowia!

Hanuś serdecznie dziękuję za kwiatuszki też
U mnie pełno siewek ciemiernika, może je zostawię i niech zarastają puste place.
popatrz, chryzantema od Ciebie ładnie ruszyła
Moja codzienność - ogród Oli 10:27, 08 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jestem bardziej za może Buka? Takiego jak po drugiej stronie? Albo cos dominującego bardzo może gatunek jaki już masz ale w innej odmianie?

Chyba nikt nie kuma o co nam chodzi

Otóż eM niedawno stwierdził, że ta wielka tuja pod domem do niczego nie pasuje i chce ją wyciąć W sumie od jesieni cosik żółknie

O powtórzeniu buka myślę intensywnie choć nie ukrywam, że łysy do połowy maja.. na froncie może irytować, wolałabym chyba graba

Tutaj fotki z jesieni bo teraz to łyso może komuś przyjdzie jakiś pomysł do głowy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1623

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:25, 08 maj 2017

Do góry
I oto dlaczego należy porządnie wytrzepać ziemię z doniczek przytachanych ze szkółek:

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:21, 08 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Z dalsza tego typu ogrodzenia są słabo widoczne, a swoją rolę spełniają

Gosia remament remamentem, ale nie żal Ci rozstawać się z roślinkami własnego chowu?

Ogrodzenie tylko na zdjęciach wygląda brzydko. W realu mi się podoba i dobrze się z nim czuję. Zrobiło się przytulnie

Nie żal. Wbrew powiedzeniu od nadmiaru zaczyna mnie boleć głowa. I od tego myślenia, gdzie to wszystko upchać

Ale drzew to mi ciągle mało. Zatem przytachałam w sobotę od dawna już planowane dwie rajskie jabłonki. Jedno drzewko było obiecane dla mojego średniego synka. A że wybrał jabłonkę i o odmianie pozwolił mi zdecydować, zatem są dwie Golden Hornet.
W szkółce wcale nie zapowiadało się, że one do balkonu sięgną...

I na rabacie
Moja bajka 10:21, 08 maj 2017

Do góry
dacie wiarę, że te maluśkie sieweczki jeżówek (nasiona od Ewci ) wysiane w 2016r

na dzień dzisiejszy wyglądają tak? . W zeszłym roku już dwie zakwitły. W tym będzie pokaz pewnie
Ukojenie 10:18, 08 maj 2017

Do góry
Niedlugo zakwitna tulipany Ronaldo ciekawa ich jestem - maja byc ciemne:

Mistic zlozone
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:15, 08 maj 2017

Do góry
Droga do spełnienia 10:13, 08 maj 2017

Do góry
sasanka, kuklik, miodunka i orlik
Tu ma być ogród :) 10:12, 08 maj 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Edyta wyprawę miałaś cudną, widoki niesamowite, Durdle Door dla mnie cudne.

Wszyscy byliśmy zachwyceni Durdle Door i Hedgestone, w to drugie miejsce jechało się piętrowym autobusem i można było podziwiać z pięterka widoki okolicznych pól porośniętych rzepakiem po horyzont, a dodatkowo jeszcze w trakcie przejazdu wyszła tęcza nad tymi polami, taka jakiej jeszcze nigdy nie widziałam, dosłownie miało się wrażenie, że można wejść w miejsce, w którym się zaczynała.

Takie fotki udało mi się zrobić telefonem przez szybę, ale daleko im do tego co oczami można było ogarnąć

Droga do spełnienia 10:11, 08 maj 2017

Do góry
clematis mayleen - ma kilkanaście paczków
rubens tylko trzy ale wypuścił dużo łodyżek i liści

zawilec od Joli z Lawendowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies