Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

ania1110d 07:14, 07 maj 2017

Troszkę pospacerowałam po twoim ogrodzie i widzę Basiu ze lubisz to co ja szczepienie z patyków już nie jedną hortensje tak własnie uzyskałam.
Na pewno z ilości posadzonych patyków coś się przyjmie.
BasiaLT 09:03, 08 maj 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Też jestem po spacerku u Ciebie Basiu. Deszczyk by się przydał bo sucho masz.

Zbyszku w międzyczasie solidnie mi podlało ogródek i jest ok. Teraz by się ciepełko przydało. Melduję że mikstura z pokrzyw według twojej receptury została nastawiona
BasiaLT 09:06, 08 maj 2017

Makusia napisał(a)
Basiu czy Twoje patyczki mają zielone listki? Tzn wyglądają na skore do życia? Moje niemal wszystkie jakby padły, same patyczki jakby zmarszczek dostały, listki suche....to już koniec, czy dać im jeszcze czas?

Patyczkom daj czas, podobno najlepiej ich nie ruszać przez rok. Jak przetrwają zimę to będzie znaczyło ze jest ok. U mnie niektóre mają listeczki a nie które nie. Nie dbam o nie szczególnie tylko pilnuję żeby miały mokro.
Moje ukorzenione patyczki z zeszłego roku mają przymrożone pączki ale jeszcze ich nie wywalam. Czekam, może jeszcze odbiją od korzenia.
BasiaLT 09:08, 08 maj 2017

anabuko1 napisał(a)
Basienko witaj!!
Przepiękna kompozycja w donicy.
Smagliczki już zaczynają..??
u mnie 3/ 4 krzaczka podmarzło

Nie wiedziałam że smagliczki mogą przemarzać, u mnie rozsiały się na pól skarpy. Ale to mi akurat pasuje bo nic innego tam sobie nie dawało rady.
GorAna 09:14, 08 maj 2017

Basiu, spacer odbyłam po Twoim ogrodzie, bo w moim leje deszcz i pozostaje mi tylko patrzenia przez okno
Podziwiam twoje trzmieliny na pniu. Moje jakoś dziwna odmiana, bo gubią liście zimą i teraz wyglądają jak jakieś drapaki
hanka_andrus 09:28, 08 maj 2017

Miałam iść na zwiady do ogrodu, ale pada deszcz. Jedyna nadzieja, że u Ciebie zobaczę słoneczko. Wtedy i do mnie za pół dnia dotrze. Czego sobie bardzo życzę.
Pogodnego, ciepłego tygodnia, Basieńko!
zbigniew_gazda 09:32, 08 maj 2017

Tak Basiu - dla patyczków woda non stop, codziennie i będzie dobrze.
BasiaLT 09:32, 08 maj 2017

Hanulku u nas w miarę fajnie było tylko w sobotę, od wczoraj znowu zimno i pada.
BasiaLT 10:49, 08 maj 2017

Przedstawiam nowego członka rodziny wabi się Borys. Jest Berneńskim Psem Pasterskim i ma 3 lata. Odkupilismy co od gościa, który z różnych względów nie mógł to dalej trzymać. Narazie jest oszołomiony i przyzwyczaja się do nas. Najbardziej się cieszymy że od razu złapał dobry kontakt z naszym drugim psem. Koty profilaktycznie zwiały w popłochu i wolałby z daleka oglądać intruza.
AngelikaX 10:52, 08 maj 2017

Moi znajomi mają też takiego - bardzo towarzyski piesio