Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 09:04, 08 maj 2017

Jeszcze wiśnie Amanogawy

Nie mam czasu wsadzić pomidorów do skrzyń warzywnych więc stoją i czekają na tarasie

Największa strata po ostatnich przymrozkach to moje wierzby Hakuro. Jedna jeszcze jakoś wygląda ale ta w dali nie ma połowy korony. Chyba wymienię ją na jakieś wyższe drzewko np. graba Fastigiata.

BasiaLT 09:41, 08 maj 2017

Anu ogródek prezentuje się super. A wierzby spokojnie się odbudują. Przytnij te suche gałązki i lej sporo wody. Jedna z moich wierzb w zeszłym roku złamała się w połowie kulki od śniegu. Po pól roku tak się nadbudowała że nie widać różnicy. Mam nadzieję że pochwalisz się fotkami z "domowych rewolucji".
Zana 10:04, 08 maj 2017

Dobrze, że to twórcza przerwa remontowa była, a nie jakieś inne niefajne sprawy. Tulipanowo u Ciebie też na bogato. Śliczne te Sapporo. Moje Sporobolusy troszkę bardziej zaawansowane, mam 10 sztuk i wszystkie żyją, jupi!. Pięknie wiosennie u Ciebie, a u mnie wykopaliska.
Makao_J 10:40, 08 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Anu ogródek prezentuje się super. A wierzby spokojnie się odbudują. Przytnij te suche gałązki i lej sporo wody. Jedna z moich wierzb w zeszłym roku złamała się w połowie kulki od śniegu. Po pól roku tak się nadbudowała że nie widać różnicy. Mam nadzieję że pochwalisz się fotkami z "domowych rewolucji".

Rewolucja taka
Wszędzie były wykładziny ciemne i różne kolory ścian. Teraz wszystko stonowane i będę bawić się dodatkami

Tu będą żółte i turkusowe

tu czerwone i granatowe

a tu turkusy i pudrowy róż
Makao_J 10:40, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
Dobrze, że to twórcza przerwa remontowa była, a nie jakieś inne niefajne sprawy. Tulipanowo u Ciebie też na bogato. Śliczne te Sapporo. Moje Sporobolusy troszkę bardziej zaawansowane, mam 10 sztuk i wszystkie żyją, jupi!. Pięknie wiosennie u Ciebie, a u mnie wykopaliska.

Idę zobaczyć te Twoje wykopaliska
AngelikaX 10:44, 08 maj 2017

Ale remontowo u Ciebie te serducha na scianie to fototapeta czy malunek?
Zana 10:45, 08 maj 2017

Ha, ha też w długi weekend robiliśmy malowanie u młodego i też na jasnoszaro pomalowałam.
Fotek wykopalisk jeszcze nie ma, na razie nieco przyjemniejsze widoczki
Makao_J 10:49, 08 maj 2017

AngelikaX napisał(a)
Ale remontowo u Ciebie te serducha na scianie to fototapeta czy malunek?

Fototapeta na fizelinie. Straszny stres miałam podczas klejenia ale dziś wygląda już obłędnie. Żyrandol też ma z serduszek ale nie załapał się na fotkę. Teraz muszę porobić tiulowe pompony takie jak Ty robiłaś.
Makao_J 10:51, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
Ha, ha też w długi weekend robiliśmy malowanie u młodego i też na jasnoszaro pomalowałam.
Fotek wykopalisk jeszcze nie ma, na razie nieco przyjemniejsze widoczki

Zauważyłam że fotek nie masz.

Szary kolor widzę robi furorę. I przyznam się szczerze że nie dziwię się.
BasiaLT 10:52, 08 maj 2017

No no ... faktycznie rewolucja. Jak na taką wielką powierzchnię to szybko się uporaliście.