Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru cz. II 14:28, 09 kwi 2017

Do góry
alinak napisał(a)
ULKA super że lawendy żyją.Ścinaj potem to będą fajne kopki. Kompost każdy jest cennym materiałem,może z mniejsza ilością azotu ,ale zawsze to coś.

Ja już mam kompost rozłożony po rabatach z trzeciej komory( dwuletni) a z drugiej ( czyli zeszłoroczny)poszedł wszystek na zasypanie bagienka. Została resztka na warzywniak i jeszcze napełniłam połówkę trzeciej komory .

Pełny sukces,ale kompostu starczyło tylko na trzy rabaty,reszta czeka w kolejce na drugi rok. Nie ma zresztą potrzeby już tak dużo dosypywać ,to tylko kwestia że jest i nie może się zmarnować .Guanem obdzielam i tak hojnie kogo mogę bo nie chcę żeby go było za dużo w składzie kompostu.

OLA
Rabatę w rzeczy samej będę w tym roku obserwować czy komozycyjnie się zgrają języczka Hessego ,języczka Przewalskiego ,taczownica ,rodgersje ...chyba trzy odmiany , hosty i tojeść kropkowana .
Piesa z fotki niestety już nie żyje. W pażdzierniku pożegnaliśmy się z nim .Jego miejsce zajęła już nowa panna .Mamy z nią na razie utrapienie,bo rządzić chce i długo mi schodzi ułożenie tego psa.Wariat okropny.
W piątek ja wzsadzałam liliowce na nowe miejsca a ona je wysadzała i w pysku rozniosła po ogrodzie.Masakra.Jednak pokochaliśmy ją bezgranicznie.

Alinko zawsze mnie zastanawia to obkładanie rabat kompostem, bo czy z biegiem czasu rośliny, krzewy, drzewa nie będą za głęboko?
Gunnera - parzeplin 14:26, 09 kwi 2017

Do góry
Tesska napisał(a)
Stary Misiek ile lat ma Twoja?
moja 2 latka w maju

Trzy lata
Życie w wiejskim ogrodzie 14:19, 09 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

No nie mówże też tak masz z sekatorem? mam swój jeden ulubiony i wiecznie go szukam. Wszyscy mają zakaz ruszania go a ja niby ZAWSZE odkładam w to samo miejsce co nie zmienia faktu że notorycznie go szukam. Jak miło że nie jestem sama.
Twój ogród jest po prostu zjawiskowy.

Jest nas Basiu więcej, każdego roku kupuję 3 sekatory a pod koniec sezonu ostaje mi się jeden.

AsiaK_Z napisał(a)

Ja sekator mam jeszcze po moim Tacie. Gdyby mi zginął, ooooj rozpętało by się piekło

Asiu taki skarb cenny więc pilnujesz, moje sekatory za grosze więc mi nie zależy tak bardzo

BasiaLT napisał(a)

Mój wprawdzie nie ma takiej wartości sentymentalnej ale jest bardzo poręczny. No i był trochę drogi, jakbym miała kupić za swoje to byłoby mi szkoda kasy. A tak to kupiłam go za bony podarunkowe do LM, które dostałam od przyjaciół na parapetówkę.

Basiu musisz ich pilnować bo ...

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:15, 09 kwi 2017

Do góry
Dario zrobiłem foto na poczekaniu u mnie przy tarasie rośnie t sztuka ma 3 lata, czasem przytnę górę ale to niekonieczne bo sam robi się w kulę w lecie to ładna gęsta zielona kula rośnie na słońcu i dość w małej dziurze bo na około siebie ma beton ale daje radę sobie znakomicie.

Ogród w remoncie 13:43, 09 kwi 2017

Do góry
No widzisz, Asiu, już teraz przypomina mi się twój ogród. To ten w "uszami myszki Miki" i ooooogromnym przechowalnikiem !!! No to teraz już jest jestem jak w domu.
Fajnie, że się spotkałyśmy i spędziłyśmy miło wczorajszy dzień. Aaaa...dziękuję, że byłaś moim "lusterkiem" podczas wyjeżdżania z parkingu...ha ha.

Margerytka40 napisał(a)
Podpowiedzcie mi proszę na jaki kolor pomalować domek Zośki. Straszy teraz bardzo bo jest taki buro nijaki. Zobaczcie

Asiu, myślę że fajnie by wyglądał domek pomalowany na szaro, a okiennice i balustrada na tarasie w kolorze niebieskim. Można też spróbować pomalować na niebiesko stelaż od huśtawki.
Buziaki przesyłam i czekam na ciebie u Bogdzi 27 maja.
Zielonym do góry... :) 13:39, 09 kwi 2017

Do góry
Moja lawenda

Posadzilam je rok temu w duzych doniczkach w dobrej ziemi. Mam ich 30 szt a potrzebuje tak 3razy tyle ;(

Ogrodowo nic nie dzialam, praca nie zajac i nie ucieknie -moja Alusia najprawdopodobniej ma ospe siedzimy w domu
Ogrodowe szaleństwo ... 13:30, 09 kwi 2017

Do góry
Zoju i Radziu może i ładne te siewki ale było tego mnóstwo, całe parapety, zostało się kilka doniczek. Efekt końcowy marny. Natomiast pokażę kilka zdjęć z działki wykonanych dzisiaj. Tam lepiej rosnie

Ogród na piasku i z wielkim murem 13:22, 09 kwi 2017

Do góry
Niedziela,.... a ja kopię w ogródku
Sąsiedzi (niektórzy) siadają do swych niedzielnych aut i podążają w kierunku uduchowienia, a ja z łopatą kopię dołki... oni po powrocie też kopią, ale nie koniecznie w ogrodzie...
(wybaczcie złośliwość)

Inversa, po wyjęciu z donicy tak wygląda:

ziemia: tym razem nie panikuję, przyjmując że jest to mykoryza a nie pleśń, a może się mylę?

Ogród Mirelli 13:21, 09 kwi 2017

Do góry
W tym roku z wielkanocnych dekoracji mam tylko dwie: wianek na drzwiach wejściowych, a na stole wielkanocne szklane jajo z mchem i jajkami drewnianymi
Oto ono

Żagiel przeciwsłoneczny 13:19, 09 kwi 2017

Do góry
Znalazłem ubiegłoroczne zdjęcie z żaglem w tle
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:08, 09 kwi 2017

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:05, 09 kwi 2017

Do góry
Ogród pod lasem 13:03, 09 kwi 2017

Do góry
Takietamy, choć nie ma co pokazywać za bardzo

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:01, 09 kwi 2017

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:58, 09 kwi 2017

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:54, 09 kwi 2017

Do góry
Niedzielny poranek.....
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:43, 09 kwi 2017

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:40, 09 kwi 2017

Do góry
I kolejna nowa część pod nasadzenia. Denerwowała mnie trawa w tym miesjcu bo upodobały te fragment i krety i nornice i trawa właziła na kostkę i zapragnęłam coś z tym zrobić. Ostatnio na targu kupiłam od działkowicza taki drapak cisowy za śmieszne pieniądze i mam zamiar coś z nim zrobić. Posadziłam go tu ale chyba w tym miejscu bedzie mnie denerwował i należy go przesadzić. A na ten kawałek mam do przesadzenia sporo roślin tylko muszę pomyśleć jak je rozlokować.

Choroby i szkodniki iglaków 12:39, 09 kwi 2017

Do góry
A taki kolor ma gałązka z bliska.

A tak jego sąsiedzi.
Kwiaty we włosach 12:37, 09 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
mam taką roślinkę i nie wiem co to, czy tulipanek?

Gosiu, to szchownica Michałowskiego.
Piękna wiosna u Ciebie
Muszę nabyć koniecznie sasanki, bo śliczne
Pozdrawiam niedzielnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies