Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

W Gąszczu u Tess 23:45, 09 kwi 2013

Do góry
I nie wychodzi!! nawet się nas nie boi..... A my tęsknimy...
Lecę w kulki... 23:25, 09 kwi 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Renatko...próbowałam....ale nie wszędzie dałam radę
Skorupa się zrobiła...wyglądają masakrycznie te odkopane...cała zima nie zrobiła takich strat jak ten ostatni wielkanocny śnieg...
Staram się o tym nie myśleć....

Będzie dobrze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:24, 09 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
o matko Marzenko kamień z serca bo już myślałam że miałam jakieś urojenia, a dałabym rękę uciąć że nawet nie to że czytałam ale rozmawialam na swięcie róż z Bożenko. Przecież ja sadziłam swoje rh według jej zaleceń
Mam tez purple i one są nie do zdarcia to samo z georgia peach, też mogę polecić na słońce, ale mam je już w takiej ilości, że chciałam inne pomimo wielkiej miłości do nich

Wyobrażasz sobie wygrzebywanie tej kory spod RH.... Jeszcze mnie czeka podniesienie Rh (mojego największego, kulistego) bo za głęboko posadziłam.....
Ogród niby nowoczesny ale... 23:22, 09 kwi 2013

Do góry
Madzia koniecznie wsadzić te czosnki... W ubiegłym roku sobie o noch późnym latem przypomniałam i wyschły na pieprz w garażu...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:20, 09 kwi 2013

Do góry
Rencz i Aniu buziam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:20, 09 kwi 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Marzenko...miałaś racje z tym deszcze na dzisiaj,a myślałam że nas ominie,ale nic z tego.
Ale muszę się pochwalić,kupiłam dziś 3 Limki

To śniegu masz już mniej o za chwilę będziesz sadizć limki
Rododendronowy ogród II. 23:18, 09 kwi 2013

Do góry
A ja witam Bożenko
Pszczelarnia 23:13, 09 kwi 2013

Do góry
No i kogo mam żałować? Jelonki czy Twój ogród....
Ogród w skali mikro :) 23:11, 09 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam, jestem na bieżąco, tzn w biegu wsiadłam do tego Twojego TGV
Igiełkowy ogródeczek 23:06, 09 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Śliczne" Pikwiki "

Wszystkie są piękne , ale które to pickwiki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:03, 09 kwi 2013

Do góry
Na pewno nie korować rh Tej wiosny dwa worki kory spod jednego dużego rh własnymi palcyma wyciągalam.... Ale klęłam, że go tak świetnie na zimę zabezpieczyłam....

Ja żurawek nie polecę, bo znam tylko place purple, która u mnie w plącym słońcu rośnie i ma się bardzo dobrze.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:58, 09 kwi 2013

Do góry
Anitko jak znajdziesz szary olej do drewana to daj mi znać. Szukam w tym roku minimalnie jaśniejszego, bardziej srebrzystego. Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:49, 09 kwi 2013

Do góry
Danusiu poradź dokładnie co robić z hortensjami w donicach. Po kupieniu przesadziłam do kwaśnej ziemi do większych osłonek... Nie wiem czy moje zalałam czy przesuszyłam, mają wilgotno a kwiaty zwiędnięte.... Stoją caly czas w ogrodzie zimowym gdzie mają temperaturę wiosenną i marnieją...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:38, 09 kwi 2013

Do góry
Irenko lecz się kobieto, bo morze tulipanów czeka w Holandii. Poszukam horti
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:31, 09 kwi 2013

Do góry

JulkAd napisał(a)

No ciekawe...malutki ruch mówisz?, a ja 4 strony musiałam u Ciebie nadrobić...ale za to trawnik wyczesałam...oj oberwał mój kręgosłup, chociaż na zmianę z eMem robiłam....miłego dnia

Czesania trawnika nie nawidzę!!!

gierczusia napisał(a)
Na to Julciu nie wpadłam .., leżenie po faulu .. Czyli nic , tylko dać się faulować

Podgewane trawniki służą do treningów zimą teraz już można wyłączyć ogrzewanie i się turlać. Ja dzisiaj nie skorzystam brrr, zimno...

Gosiniak napisał(a)
Marzenko już wróciłam i nadrabiam.....w ogrodzie gonię bo tyle spóźnienia, trawniczek już bez śniegu, ale mokry bardzo, nic jeszcze nie grabiłam, za to przycinka ostra była. Dziś jakoś słonko się nie spieszy, ale troszkę zaczyna się przejaśniać, na razie tylko +3.
Miłego dzionka

Brrr zimno, dzisiaj nic w ogordzie nie robię. Ogró to ma być przyjemność a nie kara

Cięcie poczeka na cieplejszą aurę - lawenda czeka w starterach

stychaz napisał(a)

Umbry szczepione na 2,20 były w tamty roku u Kulasa i na Zatorskiej (Botanik). Osobiście kupowałam w tym drugim miejscu. Przyjęły się

W żadnym innym miejscu we Wro w tamtym roku nie spotkałam szczepionych na tej wysokości.

We Botaniku przy likwidacji przy Botaniku teź kupowałam

ana_art napisał(a)
ja w tamtym roku bardzo wysoko szczepione umbry kupowałam u Szmita. Teraz czekam, aż się zazielenią

Najpierw się zabielą a potem będzie ciach ciach

Joaska napisał(a)
Madżenko wiosny Ci strasznie zazdroszczę!!! u mnie pada śnieg, jest szaro buro i ponuro ...

No i pozazdrościłaś... Szaro, zimno, brrr

irena_milek napisał(a)
Szalejesz wiosennie! I super, w miarę doczytałam, powoli może nadrobię
Wiesz, na giełdę nie pojadę, ale taka hortensje , jak kupiła Danusia, oj miałabym ochotę
i melduje, nowy lek i jest lepiej, hura, bo ogród czeka, psy chce misiać itd, i w schronisku piesek nowy czeka

Irenko nie szaleję już
A cieszę się, że energia wraca, widziałm ruch u Ciebie, zaraz w odwiedziny pójdę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:24, 09 kwi 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Madżen, doczytałam, że po graby jedziesz. Znalazłaś duże okazy czy jedziesz w ciemno?

Na razie nigdzie nie jadę, czekam na kopanie i stoję w kolejce... Zamawiam w Ciemno bo cena powala
Kubusiowo 11:19, 09 kwi 2013

Do góry
Kasia limki po wczorajszym słońcu ruszyły z pąkami

Renatko osłonki są fajniutkie a najfajniejsza była w nich cena

Bogda nie wiem czy Szczecinek to zadupie... nie wydaje mnię się

Madżenka własnie Kto by pomyslał jeszcze rok temu, że uświadczysz limke w markecie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:47, 08 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
W mieście to tak, ale u mnie nadal biało. Najbardziej martwię się o trawnik. Tam, gdzie ostatnio chodziliśmy śnieg stopniał i widać, jak woda się trzyma. Pod naciskiem buta trawa stoi w wodzie. Mam nadzieję, że nie zgnije? To pierwsza zima tego trawnika. Był kładziony z rolki. Chyba się załamię, jak to wszystko szlag trafi. Tyle zabiegów robiliśmy, żeby tam były dobre warunki, ech...

Pewnie z tydzien bez deszczu potrzebuje aby się osuszyć.
Teraz proponuję po zejściu sniegu walcem po nim pojeździć aby wyrównać bo pewnie się powybrzyszał ...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:45, 08 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
To można podłogówkę teżżż pod trawniczkiem założyć ??

Nom ale wczoraj w Canal + mówili, że tylko w dwóch miejscach są podgrzewane stadiony i u mnie trawnik
Ogród w skali mikro :) 22:43, 08 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ja już przegrzebuję oferty szkółek w poszukiwaniu morning light' a .. I to takiego,żeby mi kieszeni nie zrujnował ..., szukam i szukam prawie po calutkim świecie , o cenach kosztów wysyłek już nie wspomnę , bo pewnie znacie.. Szlag mnie trafia.. Za roślinki 33 ,za przesyłkę 20 .. Rany .. A tu pod nosem czyli u Żurka czekają na mnie miskanty ... I cena 10 zł ...

Czy życie nie jest piękne ??

A ja już postanowiłam trawy wyłącznie w szkółkach pod koniec maja lub w czerwcu będę kupować. Kupujesz na pewno zdrowe, nie przemarźniete i wielkie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies