Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 22:23, 08 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Mam tą roślinkę - ale dopiero w zeszłym roku posadzoną małą gałązkę od sąsiadki - bardzo ładna jest w tych swoich kolorkach. W Pisarzowicach w jednym z ogrodów wiedziałam cały dywan z niej - super wyglądało choc ja nie zamierzam tak mieć. Rzecz oczywiście o tułaczu pstrym Pozdrawiam Elusia wiosennie choc jeszcze niestety śniegowo

Anuś .. U mnie już też wiosennie choć śnieg i mój mount everest nadal leżą tam gdzie leżały ... Ale ptaszki tak dziś dawały czadu .. Aż chciało się żyć

Czy Ty mi uwierzysz ,że ja jeszcze w Pisarzowicach nie byłam.. Zawsze mi się wydaje ,że tam tak daleko.. .. I na Kapiasie się kończy .. Ciekawe czy 8 Dziewczyny będą chciały jechać.. Może będzie okazja wreszcie i to w fajnym towarzystwie
A ten tułacz.. To on się rzeczywiście tuła.. Raz wylezie tam , a raz gdzie indziej .. Szalona roślinka,, serio .. A ja tak lubię ozdobne liście
gierczusia 22:23, 08 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Ok

Ale dzięki za ofertę .. To miłe
Madzenka 22:43, 08 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Ja już przegrzebuję oferty szkółek w poszukiwaniu morning light' a .. I to takiego,żeby mi kieszeni nie zrujnował ..., szukam i szukam prawie po calutkim świecie , o cenach kosztów wysyłek już nie wspomnę , bo pewnie znacie.. Szlag mnie trafia.. Za roślinki 33 ,za przesyłkę 20 .. Rany .. A tu pod nosem czyli u Żurka czekają na mnie miskanty ... I cena 10 zł ...

Czy życie nie jest piękne ??

A ja już postanowiłam trawy wyłącznie w szkółkach pod koniec maja lub w czerwcu będę kupować. Kupujesz na pewno zdrowe, nie przemarźniete i wielkie.
Jabeska 22:44, 08 kwi 2013

Ela a gdzie ten Żurek, bo ja tam jeszcze nie byłam a czytam u Ciebie, że tam ciurkadełka można zobaczyć. Porosiłam męzusia o ciurkadełko na urodziny ale muszę sobie coś wybrać.
gierczusia 22:56, 08 kwi 2013

Jabeska napisał(a)
Ela a gdzie ten Żurek, bo ja tam jeszcze nie byłam a czytam u Ciebie, że tam ciurkadełka można zobaczyć. Porosiłam męzusia o ciurkadełko na urodziny ale muszę sobie coś wybrać.

Żurek w Świerklańcu .. Też należy do stowarzyszenia szkółkarzy i ma niewielki ale śliczny ogród pokazowy ( niewielki w porównaniu do Kapiasów np)... Dodatkowo jest ogród tropikalny, zwierzaki ( ja zawsze z synem podziwiamy jeża ).. Akwarium z rafą koralową .. Wycieczka na pól dnia i radość gwarantowana ..polecam
gierczusia 22:57, 08 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

A ja już postanowiłam trawy wyłącznie w szkółkach pod koniec maja lub w czerwcu będę kupować. Kupujesz na pewno zdrowe, nie przemarźniete i wielkie.

Dzięki za radę .., ja też się wystrachałam tych sklepów internetowych , ale towar u Żurka jest zawsze bez zarzutu ... A wcześniej sobie tam zadzwonię ,żeby wybadać co i jak
anna_g 23:16, 08 kwi 2013

Pooglądałam sobie stronę Żurka - kurcze daleko to jest trochę, ale fajnie tam... chyba się kiedyś skuszę na wyjazd - podoba mi się. Ciekawostką są jeszcze te akwaria. Mamy akwarium - teraz takie małe 20 l na 3 rybki ma młody młodszy - ja miałam 4 lata ciut większe takie 54 litrowe, ale ostatnio mnie przerosło bo się zaczęło coś źle w nim dziać a nie miałam czasu się tym na poważnie zająć... Zlikwidowałam ale część rybek młody zabrał. Dlatego mnie ciekawią trochę akwarystyczne tematy...
gierczusia 07:15, 09 kwi 2013

Aniu... Jak zrobisz wyprawę do Gliwic , to możesz teź Żurka machnąć..... Choć to wtedy będzie masa atrakcji na jeden dzień .. U Żurka jest akwarium z sztucznie hodowaną ale naturalną rafą koralową i to w kształcie kolumny.. Robi niesamowite wrażenie .. Jakbyśmy nurkowałi w Morzu Czerwonym albo jeszcze jakimś lepszejszym
gierczusia 07:54, 09 kwi 2013

Tak na przykład jest u Żurka w ogrodzie tropikalnym.. Niestety nie mam fotki tego zabójczego akwarium, a szkoda,nawet fotki żadnej roślinki nie mam ,tylko mojego syna .. To wszystko jest w mega wysokim pawilonie z przezroczystych dachem

JulkAd 08:03, 09 kwi 2013

Się rozkręcacie zakupowo Dziewczyny, a ja muszę kosztorys swoich planów ustalić i aż się bojam..miłego dnia Elu życzę