Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:10, 09 kwi 2013

andzia1606 napisał(a)
Przypadkowo trafiłam do Ciebie . Witaj, W sumie nie mamy daleko do siebie. Ogród ciekawy, byliny uwielbiam, zwłaszcza jeżówki, u mnie nie chcą się trzymać nie wiem dlaczego. Teraz posiałam własnoręczne i zobaczymy, ale bardzo nierówno wschodzą. Śnieg u nas większy, nie wiem kiedy zejdzie. Cierpliwości życzę wszystkim.

Witaj Andziu. U mnie głównie są te najzwyklejsze jeżówki , dobrze się rozsiewają więc motyle mają swoje ulubione kwiaty, ale głównie mam rośliny kwasolubne rododendrony i azalie. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 23:16, 09 kwi 2013

Dobrej nocy Wszystkim życzę i już Was opuszczam.
Madzenka 23:18, 09 kwi 2013

A ja witam Bożenko
finka 23:26, 09 kwi 2013

Och nie do uwierzenia ta ilość śniegu u Ciebie Bożenko. U mnie już tylko małe placuszki tylko w głębokim cieniu. Temperatury już mocno na plusie. Ostatniej nocy plus 1, a dzisiaj ma być nawet 3 na plusie. W dzień około 10-11. Praca w szkółce i w sklepie wre.

No i życzę, żeby to BIAŁE SZALEŃSTWO wreszcie i u Ciebie zrobiło pa pa !
Margarete 01:18, 10 kwi 2013

Wpadłam - poczytałam - pooglądałam kawałek Syberii, rzeczywiście, choć u mnie od lasu też snieg na połowie ogrodu sie trzyma - pozdrawiam
monteverde 02:04, 10 kwi 2013

A może tylko robią przecinkę? a może niedługo będziesz miała sąsiadów? nie pytałaś się ile tego lasu wytną? wstawiam link ze śpiewami pokrzewek http://ptakolub.gsi.pl/sylviidae/pokrzewki.htm#pk
Ewa 07:05, 10 kwi 2013

Pozdrowienia ślę i chwalę gify bo mi się bardzo podobają w Twoim wydaniu
Bogdzia 07:33, 10 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
A ja witam Bożenko

Miłego dnia Marzenko.
Bogdzia 07:38, 10 kwi 2013

finka napisał(a)
Och nie do uwierzenia ta ilość śniegu u Ciebie Bożenko. U mnie już tylko małe placuszki tylko w głębokim cieniu. Temperatury już mocno na plusie. Ostatniej nocy plus 1, a dzisiaj ma być nawet 3 na plusie. W dzień około 10-11. Praca w szkółce i w sklepie wre.

No i życzę, żeby to BIAŁE SZALEŃSTWO wreszcie i u Ciebie zrobiło pa pa !

Marto na szczęście pomału topnieje ale w nocy nadal było na minusie , co prawda tylko -1 ale jednak. Wy na południu macie wcześniej wiosnę i kwiaty i radośc z nich.To jest jednak powód do zazdrości bo jednak na wiosne czeka sie z wielkim utęsnieniem. Dobrze ze chociaż kwiaty pokazujecie.Pozdrowienia ślę i życzę dobrego sezonu.
Bogdzia 07:40, 10 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Wpadłam - poczytałam - pooglądałam kawałek Syberii, rzeczywiście, choć u mnie od lasu też snieg na połowie ogrodu sie trzyma - pozdrawiam

Małgosiu jedziemy z Karolina i Kasią (tą co była u Tracza) do Holandii w maju. Nie wiem czy sa jeszcze miejsca bo Karolina to załatwia ale może są ?Nie masz ochoty pojechac?