Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Tu ma być ogród :) 14:22, 04 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jak na razie miałam dobre tulipanowe wybory.
Spring Green chwalę jak tylko umiem

zalety?
Tu ma być ogród :) 14:22, 04 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

pamiętasz gdzie kupowałas te burgundy? ja kupiłam i mam pomylone (czerwone jakieś ) i neistety nei pamietam gdzie i paragonu niet

Gosia, pamiętam - kupiłam na cebule.pl - to były jedyne cebule z tamtego miejsca, które były ładne i zdrowe, kupowałam tam jeszcze tulipany bukietowe i kamasje i wszystko przyszło nadgnite, o dziwo jednak wszystko wyrosło i będzie kwitnąć, także o ile wtedy miałam złe odczucia, to ostatecznie nie mogę narzekać.

A poza Burgundy brałam stamtąd krokusy Pickwick i one też były ładne i duże.
Ogród z łezką II 14:19, 04 maj 2017

Do góry
przypomniało mi sie o tej szałwi różowej https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=B%C4%99dzie+wi%C4%99c+powt%C3%B3rka+&search_in=posts&commit=Szukaj
Tu ma być ogród :) 14:17, 04 maj 2017

Do góry
Przepiękna wisona u ciebie, szczególnie mnie ujeły tulipany z kwitnąca sesleria
Tu ma być ogród :) 14:17, 04 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja w ogóle jestem wielbicielką liliokształtnych tulipanów, a te mnie dodatkowo zauroczyły kolorem i wielkością.

pamiętasz gdzie kupowałas te burgundy? ja kupiłam i mam pomylone (czerwone jakieś ) i neistety nei pamietam gdzie i paragonu niet
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:35, 04 maj 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Mileno baletnica zostaje bo troszke jednak mi jej szkoda ... mam pomysł na rabate, ale muszę to dobrze przemyśleć. Mam nadzieję, że sytuacja z Danusią jest tymczasowa.

Zapomniałem wczoraj wstawić zdjęcia mojego pomysłu. Zastanawiałem się jak ułtwić sobie prace przy wykopywaniu i zabezpieczyć cebule przed ewentualną nornicą. Donice są jednak nieforemne i zajmują dużo miejsca, a koszyczki to spory wydatek, a nornica i tak może sobie wejść do niego od góry lub przegryźć tak jak u mnie się stało

No i tak przechodziłem i znalazłem resztki siatki elewacyjnej z włókna szklanego, może ktoś już tak robił... no i tak sobie pomyślałem, że nornica nie przegryzie takiego materiału, a możliwość kształtowania jest dowolna a o wygodzie przy wykopywaniu już nie wspominam

Formujemy sobie koszyczek o potrzebnej nam wielkości i głębokości, wkładamy w dołek, ja nasypałem jeszcze na dno kompostu

Wkładamy cebule i zasypujemy ziemią... siatka jest wyciągnięta na równo z powierzchnią rabaty, ale jest niewidoczna.

Możę się komuś przyda.

Łukasz powiedź mi w szerwosci czy to zdało swoje zadanie????

ja już nei ma sił. żrą wszytko jak w jakimś amoku, wczoraj padły kamasje wykopałam i wiadomo koszyczki przezarte dziury wygryzione w plastiku cebul brak, zasypałam im wczoraj trutki w tunele ale i tak szujkam jakiegoś sposobu bo an jesien chce kupic nowe cebuliki.. daj mi znac czy w 100% sie sprawdziło
Tu narazie jest ściernisko... 21:15, 03 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
juz masz dość mocno te tulipany rozwinięte

Większość tulipanów mi już przekwitła, zostały tylko jakieś pojedyncze niedobitki. No i te w rabacie żwirowej, one są chyba jakieś poźniejsze.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:40, 03 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
molinia

Omg, a ja mam trzy źdźbła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:50, 03 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
pozostając w szarościach

Dalaś do myślenia mojemu eMowi
Super wygląda ten kawalek..czekam na całość
Beskidzkie marzenie 17:25, 03 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
piekne masz te tulipany. a u mamy an strychu to czasem naprawde skraby są pamiętam jako dziecko bawilismy sie z kuzynami w stodole u dziadków i wysoko pod dachem znleźlismy na becle niemiecka bron.

Dziadkowie po wojnie zamieszkali w takim opuszczonym gosporadrstwie poniemieckim

U dziadków na strychu zawsze czekają jakieś fajne niespodzianki, czasami doceniane po latach
Ogród z łezką II 07:57, 03 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

przepięknie

Ładnie u wyszło
Na Łowieckiej 23:45, 02 maj 2017

Do góry
inag napisał(a)

2 metry??! Myślałam, że tak 1,30-1,40m... Oj, to chyba faktycznie za wysoka będzie ale jutro zrobię to zdjęcie.
u malkul z kwiatami nawet 2,2
Chaos kontrolowany 22:34, 02 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
jakiie tasz pięken tulipany na pierwszych stronach po rabatach widac że jesteś miłosniekiem zieleniny nawet foliak jest widze i wyglądaja. z niego cudne pomidorki CMOK

Gosiu dziękuję, że zaglądasz. Myślę, że wszyscy tu zgromadzeni kochamy zieleninę. Uwielbiam na forum to totalne zrozumienie, gdy przesadzamy po raz enty z flanki na flankę bo coś nam nie pasuje. Człowiek spoza Ogrodowiska tego nigdy nie zrozumie
Foliak to niespodziewany prezent od rodziców, który pojawił się zeszłej wiosny. Testujemy się jeszcze z warzywami różnorakimi, ale sądzę, że w najbliższej przyszłości zastąpi go szklarnia z prawdziwego zdarzenia jak Twoja.
Najpiękniejszymi tulipanami póki są są u mnie z 2-kilogramowych toreb z L. Kwitną bez kapryszenia 2 sezon.
Cmokam również.
Moja codzienność - ogród Oli 21:07, 02 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

hihi juz wiem skąd to pytanie dzisiaj

Navi temu winna

a jak padnie po zimie to razem sobie popłaczemy
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:45, 02 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
pieknei wyszło. ciekawam qco w neij zamieksza. brawo dla Was

dziękuję Gosiu czy ja już mówiłam, że bardzo lubię te Wasze poochwały
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:04, 02 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
królowo tulipanów tak sobie myslę że jakyś jednak oddała mi te koty to bym zdołała ci choć troszke podskoczyć z ilością hihihi żartuję
nadobyj sobie zwykle dachowce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:44, 02 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
nasz sierściuch to tylko chodzi w te i wete nasłuchjąć ich stąd wiem gdzie są i ide jego tropem i wynajduję dziury i korytarze sypię im mnimuszki

Gosia, bo Ty masz kotka "muszkowego" - muszka tu muszka tam Mam dwie kotki domowe i jedna tylko owady łapie (też dobre, bo muchom nie popuści), a druga łapie wszystko co się da ( a ma duże możliwości). Jej rekord 9 sztuk w ciągu dnia i niestety wszystko zostawia pod drzwiami , czasami niedobite. Najbardziej złoszczę się o ptaki (rzadko jednak złowi) i jaszczurki.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:38, 02 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
sebek ales poleciał soczyście i kolorowo, super. i jakoś wszytsko ma duże!

Co za komplement
Po takiej dawce zimna zdziwiłem się poziomem zaawansowania roślin Wiosna będzie na czas
Najbardziej mnie jednak wkurza ciagle łysy trawnik i to, ze większość bukszpanow nie ruszyła... Nie wiem czy udają, ze żyją czy po prostu nie chce się im wypuścić przyrostów
Moja codzienność - ogród Oli 18:59, 02 maj 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Dzięki Wam bardzo.
Postanowione będzie zielone hakone zobaczymy jak sobie poradzi w donicy
Zraszaczy nie mam ale 3 konewki na stanie powinny wystarczyć

hihi juz wiem skąd to pytanie dzisiaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies