Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:11, 08 kwi 2013

Do góry
Ola la ale wiosna Idę zobaczyć czy u mnie też podrosło
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 08 kwi 2013

Do góry
Tobie też Miła

Marta życzę miłego dnia wiosna idzie, a ja jak obibok, dalej nie w kondycji

Irenko jestem na bieżąco z twoją smutną historią z pieskami i cieszę się, że wszystko zakończyło się w miarę szczęśliwie przy waszym wielkim zaangażowaniu i pomocy trzymaj się dziewczyno, jesteś wielka pozdrowionka dla was

Aniu,dzięki też się cieszę, wróciła normalność, na którą często nie zwraca się uwagi, a ona taka ważna, choćby właśnie taka prosta...biegające i szczekające psiaki

mają się dobrze

Irenko ... Cieszę się , że wszystko wraca powolusiu u Ciebie do normy .. Jest mi bardzo przykro z powodu tego ,co Cię spotkało...

Ale teraz dbaj o Siebie , bo siły musisz nabrać po tych okropaśnych stresach... Buziam i tulisiam gorąco

Gierczusiu, dziękuję jutro idę znowu do lekarza, nie ma poprawy, jestem słaba jak kociak, temperatura 35, nie mam siły, a tu za oknem wiosna wzywa!

Najlepiej szkolić psa od młodu, wtedy są wyszkolone, ale Witek mówi, że z dorosłymi też można sobie poradzić.

Danusiu, dziękuję, jak tylko stanę na nogi, wezmę się za to; psy są pojętne i lubią się uczyć, a każdy nowy piesek od razu poddany będzie szkoleniu

Irenko, przeżywałam Twoje zmartwienia, a teraz cieszę się Twoimi radościami
Moje dzisiejsze krokusy dla Ciebie
Jola - pamiętajcie o ogrodach ... ogrodoweimpresjejolki +++ zapraszam na balkon +++ wizytówka-ogrodoweimpresjejolki

Jolu, cudne, wielkie dzięki, swoich nie oglądam, nawet nie wiem czy kwitną
mam nadzieję, że z twoim zdrowiem lepiej, moje się zaparło w złą stronę; najważniejsze, że wiosna idzie

Recepta szkoląca na pewno skuteczna, jedynie trzeba czasu i pracy w to włożyć, lecz z miłości do psa warto poświęcić się

Ja pamiętam czas, gdy nasza sunia (dziś ma 13 lat) była młoda uczyliśmy ją wielu komend sterując smyczą i wyrazem.

Np. "Stój" i jednocześnie pociągaliśmy smycz na krótko i ona zatrzymywała się.
Gdy schylała się po coś mówiliśmy "nie rusz" i znów szarpnięcie smyczą. Etc.
Ze smyczą nie chodzi od lat wielu a komendy rozumie do dzisiaj. Działa.

Irenko o radości podczytałam dużo wcześniej, tylko teraz miałam okazję i moment by Ci to powiedzieć, że kamień spadł mi z serca i życzę Wam wszystkim zdrowia

Grażynko, dzięki moje też potrafią, ale są okropne łakomczuchy, zwłaszcza słyną z tego rottweilery, one wiecznie by jadły, ale podszkolimy się

Irenko, cieszę się, że już lepiej z psinkami...ufff
To nie do pomyslenia...
Trzymaj się dzielnie i i również zdrowiej! Całuski...

Madziu i tobie dziękuję, teraz skupiam się na sobie, mus zdrowieć, przecież przed nami wypad!

Irenko teraz odpoczywaj i wracaj szybciutko do zdrowia i do nas.

Marzenko, tak też robię, ale coś mi nie wychodzi, już mi wstyd narzekać; będzie ok, tak myślę

Irenko,
pozdrawiam Cię serdecznie. Odetchnęłam z ulgą, że nieszczęście się zatrzymało i za biednym Puckiem nie poszły pozostałe psiny. Ściskam Cię mocno. Ludzie, którzy kochają zwierzęta są chyba szczęśliwsi. Banał, ale w końcu zazwyczaj banały są dość prawdziwe. Trzymaj się Irenko.

Agatko dziękuję i z tym banałem to prawda
posiadając takie dobre warunki, przestrzeń i swoboda, mogę dać szczęście biednym psom, których zatrzęsienie w schroniskach, bo ludzie nie są odpowiedzialni, każdy uratowany odwzajemnia miłość i mnie dają ogromne szczęście

Bardzo się cieszę, że z dziewczynkami już lepiej Dbajcie o siebie i szybko wracajcie do zdrowia Buziaki

Aguś dziękuję, dbamy i powoli jest ok

Jak dziś sytuacja na froncie? Pozdrawiam! I pytam o zdrowie Twoje i piesków?

Haniu, dzięki psiny dobrze, ja nie; wracam do lekarza i muszą coś wymyślić, bo tracę cierpliwość, a człowiek chory jest dokuczliwy, choć staram się jak mogę, aby nikomu nie uprzykrzać życia

Haniu, ty pilnuj swojego psiaka, bo chodzisz na spacery i na niego też czyhają niebezpieczeństwa, a wiem, jak on ważny dla ciebie

Jula psinki dobrze, podziwiam ich siłę

U mnie słoneczko..... a jak u Ciebie?.. słoneczko w duszy i na niebie?

Aniu, radość i ulga ogromna, jeszcze żebym ja lepiej się poczuła, to będzie super; doszły głogowniki, wszystko z Kwiatyllo i Liliypol, a ja nic nie robię, stoi to w kartonach, tyle że Waligóra powietrze im wpuści; rośliny wymagają pikowania, ale nie mam siły, muszą poczekać. , dzięki

Już po wszystkim wprawdzie ale jestem z Tobą Irenko.
Ujęły mnie Twoje słowa że znowu zabierzesz jakąś psinę ze schroniska.
Dobrze że są też na świecie dobrzy ludzie.
Ja jednak wierzę że jest ich więcej niż tych drugich...

Basiu, uważam, że byłoby to złe, gdybym nie uratowała jakiegoś psiaka, mając takie warunki, zresztą przygoda z domem i ogrodem też była związana z psem, była wyjątkowa...Saga, imię zaczerpnięte z norweskich sag, dziś już jej nie ma, ale pamięć i i wdzięczność tak; moje dzieci wiedzą, że jestem psiara, chyba po mnie te miłość mają i tak samo chcę aby wnuki dobrze do psiaków podchodziły;
dzięki i pozdrawiam

Irenko,żadne słowa nie oddadzą bolu,jaki jest po stracie psa.Straciłam w swoim zyciu już trzy i wiem jak bardzo to boli.Ja zawsze bardziej kochałam psy niz ludzi i na każdym kroku widzę,ze to dobry mój wybór,bo pies nie skrzywdzi bliskiego jak człowiek,który jest nawet nam najbliższy.Dobrze,ze pozostałe psiaki doszły do siebie i na pewno wkrótce na zapełnienie pustki zagosci u ciebie jakaś sierotka ze schroniska.

Małgosiu, jeśli psiaki odchodzą, bo dożyły swoich dni, lub choroba, to i człowiek inaczej podchodzi, najgorsze jest, jak okrucieństwo skraca im żywot, z tym trudno się pogodzić; teraz z psiakami jest już dobrze, choć ewidentnie szukają 3 ze swojego stada;
jak tylko lepiej się poczuję, wybiorę się do schroniska, jakaś bidula tam na mnie czeka; Pucuś żył szczęśliwie i pewnie już się spotkał ze swoim ukochanym przyjacielem, też rottweilerem ..Reksem, jaka z nich była para, fajnie, że są wspomnienia..dzięki

I dla was wszystkich ...moje psiaki dziękują
powoli wracam do spraw ogrodowych, zajrzę później, jeśli nie dam radę do wszystkich..wybaczcie, wiem, że nadrobię później

Kubusiowo 10:55, 08 kwi 2013

Do góry
Basieńko naprodukowałam z czystej oszczędności A może i dla satysfakcji? Lubie to Szklarnia nawet jak powstanie w Kubusiowie to nie będzie spełniać swojej roli Nie ma mnie tam na miejscu niestety więc i szklarnia zbędna Wierzę jednak, że kiedyś będę mogła wysiewać do woli i mieć na to wszystko miejsce

Madżenka no byłam w szoku jak zobaczyłam

Sebek no to nasiona powinny kiełkować.... a przykrywasz je ziemią???

A miało być tak pięknie.... 06:39, 08 kwi 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Madżen, bardzo wdzięcznie się prezentuje, nawet zimą

Już sobie przypomniłam ta stipa to pony tails.
Rośliny na suche i słoneczne stanowiska 06:37, 08 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Stipa - ostnica

Danusiu co robić z ostnicą wiosną? Cąc czy wyczesać? Chyba u mnie przeżyła zimę. Zatsanwiam się co teraz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:36, 08 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
poranne foty jeszcze jesienne

Aniu na tym zdjęciu jest stipa? Czy ją wiosną wycinać czy wyczesać? Pierwszy sezon jest u mnie i nie wiem co z nia teraz zrobić. Wygląda tak samo delikatnie jak carex frosted curls i dlatego mam wątpliwości czy ją wycinać nisko przy ziemi??

Czy u Ciebie przeżyła poprzednią zimę?
Ogród u stóp klasztoru 06:32, 08 kwi 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Moniko z trzmieliną oskrzydloną to trawka stipa - pony tail czyli koński ogon jak ja po polsku nazywam

Alinko czy stipa u Ciebie przeżyła zimę? Czy ja się wycina czy wyczesuje wiosną. Posz o pomoc
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 05:59, 08 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Bożenko, humor poprawiają, a jak że ,i rośnie też deficyt w budżecie. Czyli tendencja wzrostowa jak być powinno!

Jolu, dzięki za piękne słoneczne krokuski! Jeżeli jutro będzie bez wiatru , to chyba nie zdzierżę, i tez wyskoczę do ogrodu.

Wyskocz koniecznie, wiosnę czuć w powietrzu
Kubusiowo 23:42, 07 kwi 2013

Do góry
Gosiu cena za limki rewelacyjna. Zachywcam się też krokusikami w doniczkach brzozowych.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:37, 07 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Sporo śniegu dzisiaj stopniało. Teraz znowu zero, z dachu już nie kapie... ale jutro znowu na plusie, mam nadzieję? Mozga wykiełkowała pod śniegiem, sporo tulipanów wyszło

buu jutro poniedziałek
Za 3 tyg równo lecimy do Londynu!! Wniosek urlopowy już wypisałam Jupi!!

Londynu zazdraszczam. Czytałam, ze ci rezerwację łajby odwołali. Coś innego fajnego znalazłaś?
A miało być tak pięknie.... 23:34, 07 kwi 2013

Do góry
Renatko pytałaś czy midzy bukszpanami stipa Tak ptwierdzam. Zakupiona w czerwcu ubiegłego roku u naszej Marty Finki.
ogrodoweimpresjejolki 23:30, 07 kwi 2013

Do góry
Regularna wiosna u Ciebie Jolu Bratki na balokonie zachwycają
Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 23:26, 07 kwi 2013

Do góry
Jakie rarytasy.. Wyższa szkoła jazdy... Nic mi nie pozostaje jak na korepetycje pójść
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 07 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
I będzie, że przeze mnie poszerzacie listę gatunków roślin w ogrodzie

Ale ja iryski sadzę pod krzewami, potem zasychające liście zasłaniają inne chabazie...

Oj poszerzamy listę Kusicielko jedna
Ogród mały, ale pojemny;) 23:11, 07 kwi 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)
Siemka dziewczyny byle do wiosny

Ja już się Twojego pokazu ciachania nie mogę doczekać
Ptasi Ogród 23:09, 07 kwi 2013

Do góry
Witaj Odpowiedzialam Ci nt laurowiśni
Nt ptaków się nie wypowiadam, bo zielona jak wiosenna trawa w tym temacie jestem. Dzięki Bogdzi powolne, aczkolwiek robię postępy w tym temacie

Muszę szybko kupić budki lęgowe
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:02, 07 kwi 2013

Do góry
MaciejK napisał(a)
Marzenko ogród piekny zauważyłem u Ciebie na którejś z rabat kilka laurowiśni prawdopodobnie "otto luyken" popraw jeśli się myle jak one Ci zimują okrywasz je może? Z góry dzieki za info

Macieju dzieki za kompelmenty
laurowiśni mam dużo... Kilka rodzajów... Otto, gajo, etnę, variegatai i jakąś NN.
W tym roku laurowiśni nie okrywałam, bo spokojnie wytrzymują temp do -15 stopni a u nas tej zimy niższych temperatur nie było. Osłaniałam je natomiast przed palącym słońcem... I tak laurowisnia na rabacie południowej w pełnym słońcu mocno dostała...najlepiej przezimowały NN na pólnocnej, osłoniętej stronie... A w ubiegłym roku właśnie tam całkowicie wymarzły....

W tym roku po ścięciu miskantów zostawiam sobie tarwę, będę stroisze laurowiśniom robić jeśli orzyszłoroczna zima będzie ostra..Mam też maty z trawy kalifornijskiej, ktore wykorzystuję rzy dużych mrozach.

We wrocławiu Irenka pokazywała przy Selgrosie laurowiśnie otto lycken. Rśnie nie tylko w pelnym słońcu, niczym nie okrywana i na wygwizdowie... Oglądałam ją dwa tygodnie temu... Pieknienwygląda... Ale rośnie nisko.

Nie poddam się bo uwielbiam żywopłoty z laurowisni... A z gajo robię kuleczki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:56, 07 kwi 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

Pocorn czeka tylko odtrąb, to uprażę i przyniese i koniecznie dla mnie miejsce w pierwszym rzędzie

Ostrąbię obiecuję rezerwację pierwszego rzędu załatwiłam

asc napisał(a)
A te białe gdzie schowałaś.......... ja się cieszyłam, że u mnie już mało śniegu.. o ja ,głupia jedna....
Widzę, że czają się kolejne krokusy za iryskami.. oj jest tam ich gęsto
U mnie jak by przyszło słoneczko na 2 dni, to Ciebie dogonię w rozwoju wiosny Może być chłodno, ale kwiatki potrzebują słońca.... i ja też

M przyszedł popatrzeć na Twój ogród i też się pyta gdzie masz śnieg???

Krokusy chyba będę jesienią rozsadzać... Chciałam łączkę... Kofam te zwiastuny wiosny....
Iryski w ubiegłym roku z 10 szt chyba 3 zakwitły.... W tym roku zapowiada się zdecydowanie więcej ....
Za dwa dni mnie dogonisz a potem zostawisz daleko w tyle Pozdrowienia dla Kazka

Joanka napisał(a)

O...... ktoś Wam śnieg ukradł?

Dwóch takich ... Sorki ..... Jeden został....

Magda70 napisał(a)
Korektorem wymazała śnieg aby Was zdenerwować...

Ha ha zazdrośnica... Ty niedokładnie wymazałaś placki zostaly

kwiatholandii napisał(a)

Strażnicy przy tarasie za wolno dla mnie rosną..... Kiedy będa idealne kuleczki?.. I tak po przekwitniciu w tym roku je ciachnę

Gosiniak napisał(a)

Marzenko buziak wielki za taki wysiłek- słoneczko przybyło i cały dzień pięknie świeciło, wiosna już jest z nami
Dbaj o siebie bo coś z kolankiem nie teges słyszałam, ja dziś jak szalona z sekatorem latałam, dałam upust energii, jestem nieziemsko zmęczona- brak kondycji, ale za to jaka szczęśliwa
Buziole raz jeszcze

cieszę się, że lasso się nie zerwało i słońce do Ciebie dotarło Ja się nafaszerowałam tabletkami i rozplenice ciachnęłam.... W niedzielę.... Ale to nie była praca tylko przyjemność..... Więc rozgrzeszenie chyba dostanę

KasiaWB napisał(a)

Kasiu śnieg szybko stopnieje. Za tydzień u Ciebie też będzie już wiosna.

ka1sia napisał(a)
O kurcze, u Ciebie naprawdę już nie ma śniegu, nic a nic, ale fajnie! Za chwilę się zazieleni i będzie cudnie!!!

U mnie nie ma już śniegu nawet w pólnocnej części... Myślę, że jesli będzie ciepło to rzeczywiście wszystko się szybko zazieleni

nieszka napisał(a)

Krokusiki cudne. Ale ja się zastanawiam co to za trawkę tam w tle?

W tle carex frosted curls - prezent od Sywli na spotkanie ogrodowiska Poprzedniczki mi ubiegłej zimy wymarzły.. Te Bociek zakazali wycinać, mam czesać, tylko nie wiem kiedy

Lukas napisał(a)
wiosna super, a plany aż głowa boli

A myślisz dlaczego mnie boli głowa i mam gorączkę od dwóch dni ?

stychaz napisał(a)

Oj to chyba na przyszłą sobotę sobie ten popcorn zrobię

Co do grabów, to będziesz prowadzić je na płasko czy może bardziej przestrzennie, np. w prostopadłościany?

Fajnie mogłyby wyglądać bryły na kiju o wymiarach rabaty w jakiej są posadzone.

Mają być na szerokość rabat prostopadłościany na razie je ukrzyzuję aby się szybciej na długość rozrosły a potem juź prostopadłościany. Danusia kiedyś takie zdjęcie z Angli pokazywała... U mnie ma tak być za kilka lat..

W przyszłą sobotę to się o bladym świcie na szaber na gieldę wybieramy a potem sadzenie

Rench napisał(a)

Marzenko,trawka pomiędzy bukszpanami to Stipa tenuissima ?

Tak stipa ale czy tenuissima to nie wiem Kupiłam u Finki w ubiegłym roku w czerwcu

kaisog1 napisał(a)

Madżenka z suszarka latała hihihiih

He he.... Zachodnia Polska... Się wegetację wcześniej ma... I tak mnie zaraz Asc z temperaturą przegoni i wegetacją U Ciebie Gosia tak będzie za dwa tygodnie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:37, 07 kwi 2013

Do góry
Iza bum bum bum
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:34, 07 kwi 2013

Do góry
Monika wszędzie wiosna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies