Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

anula_wn 19:14, 07 kwi 2013

moje też cebulowe ślicznie pod śniegiem się uchoway ! rosną jeszcze trochę ciepłych dni i słonka - i będziemy mieć kolory!!
ana_art 19:39, 07 kwi 2013

oby dziewczyny było jak piszecie, póki co trudno cokolwiek zobaczyć pod moim śniegiem
anna_pisalska 21:01, 07 kwi 2013

Dzięki za namiary. Wiosna idzie i tego będę się trzymać
kaisog1 21:04, 07 kwi 2013

Ana jak patrzę na tę drogę to nie powiem co sobie pomyślałam, bo to mało cenzuralne. Jakbym widziała drogę w Kubusiowie z tym, że taka drogą jest pod górę... i to wcale nie łagodną.... masakra....
Madzenka 06:36, 08 kwi 2013

ana_art napisał(a)
poranne foty jeszcze jesienne

Aniu na tym zdjęciu jest stipa? Czy ją wiosną wycinać czy wyczesać? Pierwszy sezon jest u mnie i nie wiem co z nia teraz zrobić. Wygląda tak samo delikatnie jak carex frosted curls i dlatego mam wątpliwości czy ją wycinać nisko przy ziemi??

Czy u Ciebie przeżyła poprzednią zimę?
ana_art 09:17, 08 kwi 2013

Marzenko po prawej stronie to stipa, po lewej carex frosted curls, nie ma zielonego pojęcia czy wycinać, ale wydaje mi się, że Bociek mówił że tylko czesać. Większość traw w tym i stipę sadziłam w tamtym roku, to ich pierwsza zima. Narazie są jeszcze pod śniegiem więc nie wiem co tam u nich słychać Liczę, że w tym tygodniu się wyłonią ...
malkul 20:57, 08 kwi 2013

ana_art napisał(a)
no niestety Kasiu, potrzebuję słońca, słońca i jeszcze raz słońca by to osuszyć
dzisiaj już nie pada, +8 niby sie topi bo na drodze widaś strugi wody, ale w ogrodzie nie widzę by sniegu ubywało
jest tak... jeśli ktoś ma ochotę na off road to miejsce idealne wszystkie ślady są moje. Sąsiad zrobił podejście by wyjechać z domu ale wycofał się w czas...

Ukradłas mi drogę
ana_art 21:11, 08 kwi 2013

malkul napisał(a)

Ukradłas mi drogę
naprawdę? mogę Ci oddać bo dzisiaj jest jeszcze gorzej...
Madzenka 22:14, 08 kwi 2013

ana_art napisał(a)
Marzenko po prawej stronie to stipa, po lewej carex frosted curls, nie ma zielonego pojęcia czy wycinać, ale wydaje mi się, że Bociek mówił że tylko czesać. Większość traw w tym i stipę sadziłam w tamtym roku, to ich pierwsza zima. Narazie są jeszcze pod śniegiem więc nie wiem co tam u nich słychać Liczę, że w tym tygodniu się wyłonią ...

To ja juź wiem skonsultowane z Danusią i Finką Stipę wycinamy na wysokości 3-4 cm a carexa wyczesujemy
Madzenka 22:15, 08 kwi 2013

ana_art napisał(a)
naprawdę? mogę Ci oddać bo dzisiaj jest jeszcze gorzej...

U mnie już lajcik, tylko strumyk środkiem płynie a po bokach prawdziwy deptak jak na Marszalkowskiej - przeszłam w kozaczkach i nawet się nie ubłociłam...