Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Mala_Mi 11:12, 07 kwi 2013

Poczytałam..... pozdrawiam i idę walczyć ze śneigiem NIech sie drań topi.
Margarete 16:13, 07 kwi 2013

popcarol napisał(a)

Małgosiu - żadnych cebulowych? Czas najwyższy to zmienić!! Mogę się z Tobą podzielić, mam duuużo cebulek potomnych pełnych tulipanów, takich - Carnival de Nice: Chcesz? (w przyszłym roku lub za 2 powinny być już normalnej wielkości i zakwitnąć!)
Możemy się w tygodniu spotkać, kiełkują, a ja ich jesienią nie zdążyłam wsadzić... jeżówkę też mam odłożoną dla Ciebie.

Ja tez mam całą hodowlę w doniczkach, bo jakbym od miesiąc miała liczyć że pogoda się zmieni, to większość by się zmarnowała, niestety...

pozdrawiam, daj znać!

Karolinko!
Bardzo, bardzo wielkie dzieki, chętnie skorzystam choć w tym roku to juz za póńo ale jesli je wkope w ziemie to cebula sie wzmocni, a potem na przyszła wiosnę jak znalazł.
Karolinko napisze ci na pryw wiad telefon do siebie to sie skontaktujemy, poza czwartkiem wszystkie popołudnia ma m wolne.
popcorn 17:42, 07 kwi 2013

Aniu - ale co robisz ze śniegiem? Rozsypujesz go z "górek"? Solą sypiesz? Ja nic nie robię, czekam aż sam się stopi... sól w ogródku raczej zaszkodziłaby roślinom, a innych opcji nie widzę?

Małgosiu
odpisałam! Myślę że jak je wsadzimy w ziemię, to podrosną i w następnym roku będą już na pewno większe

Byliśmy na spacerze, w słonku przyjemnie, jak zaszło na chwilę wróciliśmy szybciutko do domu

pozdrawiam!
popcorn 20:52, 07 kwi 2013

Sporo śniegu dzisiaj stopniało. Teraz znowu zero, z dachu już nie kapie... ale jutro znowu na plusie, mam nadzieję? Mozga wykiełkowała pod śniegiem, sporo tulipanów wyszło

buu jutro poniedziałek
Za 3 tyg równo lecimy do Londynu!! Wniosek urlopowy już wypisałam Jupi!!
renatamama3 21:23, 07 kwi 2013

U mnie też chwilkę było słonko ,też poszliśmy na spacerek po starych śmieciach bo byliśmy na obiadku u moich rodziców.Mam nadzieję ,że za 2-3 dni zniknie to białe coś i ruszę z czyś do boju.M już czeka jak ziemia na trawniku wyschnie i ruszy z wertykulacją ,bo maszynę już kupił.
popcorn 22:33, 07 kwi 2013

Super! Muszę poszukać wypożyczalni, może na przyszłą sobotę zamówię wertykulator?
Nie mogę się doczekać aż w końcu będzie cieplej, świństwo się stopi i zacznie się ta lepsza pora roku.
Ostatnio czytałam że jest pół roku zimy i pół roku lata, bez pór pośrednich. Coś w tym jest :/
Za tydzień będzie pod 20 stopni... ech...
ka1sia 22:37, 07 kwi 2013

no to czekamy na to upragnione ciepełko i ze skrzyniami będzie można ruszyć
Madzenka 23:37, 07 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Sporo śniegu dzisiaj stopniało. Teraz znowu zero, z dachu już nie kapie... ale jutro znowu na plusie, mam nadzieję? Mozga wykiełkowała pod śniegiem, sporo tulipanów wyszło

buu jutro poniedziałek
Za 3 tyg równo lecimy do Londynu!! Wniosek urlopowy już wypisałam Jupi!!

Londynu zazdraszczam. Czytałam, ze ci rezerwację łajby odwołali. Coś innego fajnego znalazłaś?
popcorn 08:04, 08 kwi 2013

Hej Kasiu - no pewnie!! Nie mogę się doczekać! Dzisiaj przed 7-mą minus 1,5 stopnia, wszystko zmrożone... Hiacynty kiełkują, tulipany powychodziły, iryski też. Ale do kwitnienia potrzebują jeszcze łądnych kilku dni, nie to co u Ani ASC czy Monitki, niestety

Marzenko - cieszę się, trochę się oderwiemy od rzeczywistości. Zarezerwowałam kawalerkę:

https://www.airbnb.pl/rooms/974982

pozdrawiam, miłego dnia!!
renatamama3 08:35, 08 kwi 2013

U mnie od rana ładne słonko ,zaraz z tarasu idę śnieg zrzucić ,i biorę się za układanie ścieżki z płyt chodnikowych .

Mój M to taki ludzik co nic pożyczać nie lubi ,tylko musi mieć swoje ,też chciałam w tym pożyczyć na spółkę z tatą a w przyszłym ewentualnie kupić to się uparł ,spytał a co jak wypożyczymy i się popsuje ech ,no nic będę mieć mniej roślinek .