Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwitnące skarpy 15:16, 20 lut 2017

Do góry
Kwitnące skarpy 15:11, 20 lut 2017

Do góry
Wiosennie i cebulowo
Ogrodowe przygody 15:10, 20 lut 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Róże naprawdę piękne, a jeszcze w tych ciepłych promieniach...
Ach od razu rozgrzewają atmosferę
Dziękuję za odwiedziny i także zostawiam kwiatka

Oby do wiosny

Dziękuję
Pelargonie 15:02, 20 lut 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A ja dziś wstawiłam szczepki pelargoniowe do wody. teraz czekam na korzonki!

To też dobry sposób.

Zdjęcie moich posianych pelargonii
Tulipany w donicach 14:58, 20 lut 2017

Do góry
Danusiu, moje wyglądają tak! Zostawić je na zewnątrz czy jakoś jeszcze okrywac? Mają być nocami jeszcze przymrozki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:55, 20 lut 2017

Do góry

Pomoże ktoś mi z ta rabatą i podpowie czy dobrze myślę. Chciałabym ja zmienić żeby zimą nie było tak łyso Po lewej stronie myślę o jakieś choince żeby można było na boże narodzenie ozdobić jaka byłaby najlepsza? Na środku jest studnia teraz jest przysypana ziemia ale myślałam żeby to zlikwidować i zrobić jej obwódkę z bukszpanu lub trzmieliny a w środek może jakaś donica z jednorocznymi kwiatami? Rabata jest w pełnym słońcu A jeszcze chciałam sie zapytać o żywopłot po lewej stronie jak widać blisko rosną drzewa wiśnie i leszczyna z przodu sa tuje a dalej jest dużo cienia co będzie rosło w cieniu?
Tu gdzie jest studnia jest 160 ale chcem zrobić na równo
Wysiewy czyli rozmnażanie dla cierpliwych;) 14:53, 20 lut 2017

Do góry
Gazania

Stipa

Pomidorki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:41, 20 lut 2017

Do góry
Dzień był akuratny. Powiewało (obsuszało), temperatura +7. Czasem słoneczko wyglądało zza chmur.

Cisy na okołostudziennej trochę zmężniały. Z lekka je podcięłam po bokach i z góry.

Ogród zdobią teraz rośliny zimozielone. Odchudziłam jałowce Blue Arrow.

Pierwsze chyba ruszą jagody kamczackie i tawlina jarzębolistna. Na zdjęciach ta pierwsza.

I na koniec rzut okiem zza płotu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:31, 20 lut 2017

Do góry
Aganiu, remontu współczuję. Zdaje się, że na klika lat nabawiłam się wstrętu do tego typu działań. Mam nadzieję, że u mnie też się sprawdzą te nożyce.

Przebiśniegi się powiększają.

Z ziemi wyłażą sasanki i krokusy. Widać nad wyraz grząską glebę.

Astry i wrzosiec z listkiem kiścienia

Ładnie przezimowała turzyca ptasie łapki. Po zakupie kilka lat temu chyba niepotrzebnie ją podzieliłam. Od tego czasu marnie przyrasta. Zapomniałam o przycięciu i wyczyszczeniu traw pod dereniem Flaviramea.

Rodzaje donic 14:28, 20 lut 2017

Do góry
Witam serdecznie, znalazłam takie skarby w piwnicy i zastanawiam się co w nich posadzić?? Mysle o hostach i hortensjach bukietowych.
Czy odnawiać te dwie donice?? W ogrodzie mam też drewniane skrzynie zrobione przez mojego mężą.

Zielono zakręcona 14:27, 20 lut 2017

Do góry
wilana napisał(a)
Jesteśmy już dawno po 14.02. ale muszę się pochwalić co dostałam od m. na Walentynki. Z wyrazami miłości

Ewa to przecież pachnący prezent z drogerii
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:20, 20 lut 2017

Do góry
Agatko, oliwników jeszcze nie wąchałam. Uczynię to w sezonie. Dzisiaj zrobiłam im sesję zdjęciową.

Rosnący na rabacie przedpłotowej klon ginnala zapowiada się nieźle. Będzie miał mocne rozwidlenie. Trzmielina przybiera wiosenne barwy. Nie przepadam za tymi zimowymi różowatościami.

Róże w większości świetnie zniosły zimę. Tylko jeden egzemplarz wygląda kiepsko. Trzeba go będzie przyciąć prawie do ziemi (drugie zdjęcie)

Śniegu zostało tylko tyle

Zielono zakręcona 14:00, 20 lut 2017

Do góry
wilana napisał(a)
Jesteśmy już dawno po 14.02. ale muszę się pochwalić co dostałam od m. na Walentynki. Z wyrazami miłości

W minioną sobotę nawet udało mi się wyskoczyć do ogrodu na 2 godziny i poprzycinać winobluszcz i owocowe krzaczki. Nie zdążyłam jesienią pościnać malin więc teraz to zrobiłam. Wody jest pełno wszędzie ale dla chcącego - w kaloszach- nic trudnego. Cieszą mnie już główki "kapusty" (tak z mamą mówimy na rozchodniki).

No kurczę i Ty tez, tak jak Krysia, nie masz już śniegu w ogrodzie? Ja sie tak nie bawię u mnie jeszcze z dobry tydzień śnieg poleży
Oryginalny prezent
Ogród w remoncie 13:59, 20 lut 2017

Do góry
Tiaa,chyba jednak zmieniłabym w frontowej części ogrodu jeszcze co nie co. Za dużo mi tam miejsca . Asia-Makadamia zaproponowała tam pasy bylinowe ale myślę i myślę i chyba jednak zrezygnuję z tego pomysłu. Może dać tam jeszcze kółko trawnika np tak

Pewnie zrobię jeszcze ten kawałek trawy a jak już dojrzeję do zmian kiedyś tam pewnie trawnik zniknie.
Zimowy ogród w Anglesey Abbey 13:38, 20 lut 2017

Do góry
Leida napisał(a)
Kalinowe pola to coś dla naszej Królowej kalin.

Tego zapachu jaki tam panował w żaden sposób nie da się opisać.

Cóż za cudowny zimowy ogród!
Kaliny - wyobrażam sobie te zapachy, u mnie jedna zakwita w listopadzie. Po mroźnych zimach czekam na kolejny listopad bo kwiaty przemarzają i wiosną nie kwitnie.
Ogniki w szpalerach i wąskich przejściach, faktury kolorowych gałązek

Leida napisał(a)
Zaraz za irgami wita nam zapachami kolejne pole kaliowe. Jak ja anglikom zazdroszczę tego ich klimatu - moje kaliny które zaczęły powoli rozwijać kwiaty po tych mrozach niestety padły. A tam cały czas są temperatury dodatnie i wszystko jak pachniało tak pachnie i dalej się rozwija

poduchy trzmielinowe! Na takie czekam u siebie już wiem jak będzie u mnie za parę lat!

Dziękuję za tę relację Leido !
Ogród przydomowy - Hosty 13:34, 20 lut 2017

Do góry
Trochę wiosny...
Mój ogród pod lasem 13:14, 20 lut 2017

Do góry
malgol napisał(a)
No właśnie też się cieszę bo na razie wszystko wygląda jakby żyło Carexy zieloniutkie, brązowe carexy ...brązowiutkie ale na suche nie wygladaja nawet jesienne przyrosty bukszpanów wyglądają na niezmarzniete

Suuuper przezimowały

Zielono zakręcona 13:04, 20 lut 2017

Do góry
I jeszcze pokażę co sobie kupiłam w zwykłym markecie, tak na dobry start

Może przy sianiu nie będę gubić torebeczek z nasionami. Zawsze gdzieś poroznoszę. Mały ogródek ale zawsze coś gubię.
Wysiewy czyli rozmnażanie dla cierpliwych;) 13:00, 20 lut 2017

Do góry
Ja wczoraj wysialam szalwie omszona, acene drobnolistna, zmijowca, powojnik tangudzki i hyzop lekarski. 10.02 sialam lawende, hyzop i czekam co dalej. Kobea wysiana pod koniec stycznia wyglada tak:
Zielono zakręcona 12:58, 20 lut 2017

Do góry
Latem wyczesałam stipę i zebrałam sporo nasionek. Wysiałam je do pojemniczków i po tygodniu było tak

a dziś jest już tak

Cieszy mi się gęba do tych niteczek bo to mój pierwszy raz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies