Moje drzewa...
Magnolia Susan
Wiśnia kiku - shidare
Buk Purpurea pendula
Buk Dawyck Purple
Grab Frans Fontaine
I tyle narazie u mnie mały wybór
To narysij ten plan,to może coś pomogę z dziewczynami
Jadę ze wsi jestem bardzo wkurzona wczoraj musiał być spory przymrozek każda roślina która miała młode listki obmarzla.
Magnolia w katastrofalnym stanie
- wygląd rabaty po usunięciu krzewów, pod tymi dwoma tujami były jeszcze: ostrokrzew, jałowiec i sosna górska, tak tak, sadzone bez wyobrażni "na hura ile się da" teraz może będzie lepiej, ta magnolia nie jest wielkim drzewem a berberysy będę ciąć, miały być bukszpany ale ze względu na ćmę zrezygnowałam
Jutro sadzenie, efekt oczywiście pokarzę
Joluś jak cudnie. I te tulipany.... ach, tylko się zachwycać. Super ta magnolia, fajnie, że taka wąska. Gosia ma chęć na magnolię, ale boi się, że nie upchnie. Koniecznie powinna Twoją zobaczyć. Buziaki Jolunia
Kolor jest taki jak na zdjęciu hihi wiesz ona nabiera intensywności w miarę kiedy rozchyla kwiaty im później tym bardziej intensywny odcień . Jest w nim i bordo i amarNT nawet światło słońce zmienia kolor kwiatów . O wschodzie wygląda inaczej późnym popołudniem również kocham ją )))
Taka zmienna z niej kokietka
Na najnowszej rabacie zostało tylko dosadzić z tyłu derenie magnolia otulona agro bo w nocy teraz spada do 0 i obawiałam się przymrozków. Zdjęcia robione w biegu jednak ostrości nie łapią..... aj postaram się w najbliższym czasie lepsze cyknąć
zdjęcia, świetnie!!!
I to piękne zdjęcia!
Nie mogę się napatrzeć jak ogród się zmienił, jaki jest bujny.
Naprawdę świetnie wygląda.
I miło Cię spotkać Gosiu
No właśnie u mnie Queen of the night z nimi sąsiadują i Dolls minuet, które może nie tyle są późne, co mam wrażenie, że po prostu dość długo kwitną, choć też już kończą swoją kolejkę
Z daliami to u mnie o tyle kłopot, że osiągają naprawdę spore rozmiary (co robić jak lubię najbardziej kwiaty tych dekoracyjnych wielkich ) - u mnie nie mają tyle miejsca ile bym chciała i mogą się wydawać za duże w stosunku do rabaty Ale zobaczymy jak będzie Mam nadzieję, że udało się jako tako je skomponować do nasadzeń.